بررسی‌ آلودگی جهانی نشان می‌دهد که ساختمان‌ها تا ۵۰ درصد در تولید گازهای گل‌خانه‌ای نقش دارند بررسی‌ آلودگی جهانی نشان می‌دهد که ساختمان‌ها تا ۵۰ درصد در تولید گازهای گل‌خانه‌ای نقش دارند

بررسی‌ آلودگی جهانی نشان می‌دهد که ساختمان‌ها تا ۵۰ درصد در تولید گازهای گل‌خانه‌ای نقش دارند

بررسی‌ آلودگی جهانی نشان می‌دهد که ساختمان‌ها تا ۵۰ درصد در تولید گازهای گل‌خانه‌ای نقش دارند ، بررسی‌های آلودگی جهانی و منابع و ذخایر نشان می‌دهد که ساختمان‌ها ۲۴ درصد بر کیفیت هوا تأثیر دارند

کد خبر: 020825003 تاریخ انتشار: پنج شنبه ۲۵ آبان ۰۲ - ۹:۰۱ ق.ظ
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی ، بررسی‌ آلودگی جهانی نشان می‌دهد که ساختمان‌ها تا ۵۰ درصد در تولید گازهای گل‌خانه‌ای نقش دارند ، بررسی‌های آلودگی جهانی و منابع و ذخایر نشان می‌دهد که ساختمان‌ها ۲۴ درصد بر کیفیت هوا تأثیر دارند

بررسی‌ آلودگی جهانی نشان می‌دهد که ساختمان‌ها تا ۵۰ درصد در تولید گازهای گل‌خانه‌ای نقش دارند

بررسی‌ آلودگی جهانی نشان می‌دهد که ساختمان‌ها تا ۵۰ درصد در تولید گازهای گل‌خانه‌ای نقش دارند
رئیس کمیسیون انرژی شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور بیان کرد:
پنجاه درصد گازهای گل‌خانه‌ای در ساختمان‌ها تولید می‌گردد
رئیس کمیسیون انرژی، استاندارد مصالح و محیط زیست شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور افزود: بررسی‌ آلودگی جهانی نشان می‌دهد که ساختمان‌ها تا ۵۰ درصد در تولید گازهای گل‌خانه‌ای نقش دارند.
احمدرضا طاهری اصل صبح شنبه در نشست خبری که پیرامون ساختمان‌های پایدار برگزار گردید، با بیان اینکه ساختمان‌ها نقش مهمی در مصرف انرژی و محیط‌زیست دارند، گفت: بررسی‌های آلودگی جهانی و منابع و ذخایر نشان می‌دهد که ساختمان‌ها ۲۴ درصد بر کیفیت هوا تأثیر دارند.
طاهری اصل با بیان اینکه ساختمان‌ها بین ۴۰ تا ۵۰ درصد گاز گل‌خانه‌ای تولید می‌کنند، گفت: چهل درصد آب قابل بازیافت، ۲۰ درصد پسماندهای قابل دفن و پنجاه درصد آلاینده‌های هوا (cfcs) در ساختمان‌ها تولید می‌شود و از این رو می‌طلبد که نگاه ویژه‌ای به بخش ساختمان‌ها و پایداری آنها داشته باشیم.
طاهری اصل با بیان اینکه تمامی معضلات مصرف انرژی در ساختمان سبز رفع می‌شود، افزود: با ساخت مسکن‌های سبز تولید آلاینده‌ها تا ۵۰ درصد، co2 حدود ۳۰ درصد، مصرف آب ۴۰ درصد و تا ۷۰ درصد پسماند کاهش می‌یابد.
وی با اشاره به اینکه ساختمان پایدار کیفیت محیط زیست را بهبود می‌بخشد، ادامه داد: در ساختمان‌های سبز آلودگی صوتی کاهش می‌یابد که سبب بهبود روحیه ساکنان می‌شود و از نظر ماهیت اقتصادی کاهش نوع انرژی مصرفی، ایجاد مشاغل سبز افزایش جاذبه بازاریابی را به دنبال خواهد داشت.
رئیس کمیسیون انرژی شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه ساختمان‌های پایدار به اقتصاد ملی و خانواده و کاهش مصرف مواد و ضایعات شهری و در نهایت کاهش آلودگی محیط زیست کمک می‌کند، گفت: احداث ساختمان‌های پایدار ممکن است سیزده درصد هزینه تولید را افزایش دهد اما سازنده نیز با وجود افزایش هزینه، دریافت مجوز رتبه بندی (سرو سبز) ساختمان سازگار با محیط‌زیست به ارزش بنا اضافه خواهد کرد و سازنده می‌تواند ساختمان را گران‌تر نیز بفروشد؛ به بیان دیگر ساخت مسکن سبز هم برای خریدار و هم سازنده ارزشمند است.
وی با بیان اینکه ساختمان‌های سبز به لحاظ جنبه‌های سیاسی سبب کاهش وابستگی به منابع خارجی می‌شود، گفت: باید توجه داشت که از یکی دو ماه دیگر باید گاز را از آسیای میانه دریافت کنیم و این شرایط می‌طلبد که با توسعه ساختمان‌های سبز و پایدار از استفاده بی رویه از سوخت‌های تجدیدناپذیر جلوگیری گردد.
طاهری اصل تصریح کرد: طبق مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری، پایان کار به ساختمان‌های جدید الاحداث از ابتدای سال ۱۴۰۲ در صورت رعایت مباحث زیست محیطی و مدیریت انرژی ارائه می‌گردد.
به گفته وی در حال حاضر عمر مطلوب ساختمان‌های کشور بین ۲۰ تا ۲۵ سال است.
چهل درصد انرژی را ساختمان‌های شهری مصرف می‌کنند
در این نشست هم‌چنین وحید مهدویان معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با بیان اینکه آلودگی‌های زیست محیطی شهرها از مصرف انرژی ساختمان است، گفت: چهل درصد انرژی را در شهرها ساختمان‌های شهری مصرف می‌کنند و سهم عمده در آلودگی‌های شهری دارند.
رئیس کمیسیون انرژی شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور با اشاره به اینکه بیش از ۲ دهه است که قوانین و مقررات مختلفی در حوزه انرژی و ساختمان تدوین شده است، ادامه داد: این در حالی است که اجرای قوانین در امر ساخت و ساز و بهره برداری مورد توجه نبوده است.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری اصفهان با اشاره به لوایح مصوب در زمینه حمایت از ساختمان‌های سازگار با محیط زیست و تدوین قوانین در این زمینه، گفت: بر اساس قانون ساختمان‌های پایدار به چهار دسته تقسیم می‌شوند که بر اساس دسته بندی ساختمان‌ها، امتیازهای تشویقی و هزینه‌های پروانه ساخت و تراکم ساختمان‌های سازگار با محیط زیست بین بیست درصد تا چهل درصد و در ساختمان‌ها دوستدار محیط زیست و همراه با محیط زیست ده درصد از عوارض پروانه کاهش می‌یابد.
مهدویان با بیان اینکه دبیرخانه ساختمان پایدار در اصفهان تشکیل شده است، گفت: این دبیرخانه با همکاری معاونت خدمات شهری، سازمان نظام مهندسی و دانشگاه شهید بهشتی تشکیل شده که در این دبیرخانه ارزیابی ساختمان‌ها و اعطای مشوق‌ها تعیین می‌گردد.‌
مهدویان با اشاره به اینکه فراخوان ساختمان‌های سازگار با محیط زیست در دست اقدام بوده و از دهم آبان اعلام شده است و تا سی ام آبان‌ماه ادامه دارد، گفت: امید است با راه اندازی این دبیرخانه شهر اصفهان در حوزه ساختمان‌های پایدار اقدامات اجرایی خوبی انجام دهد و با محیط زیست بحران‌های شهری در شهر اصفهان و آلودگی‌هایی که در ادامه مصرف انرژی است کاهش یابد و اصفهان به سمت شهر پایدار و زیست پذیر حرکت کند.
منبع: خبرگزاری مهر
منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۲۵ آبان ۰۲
183 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0