صندوق توسعه مسکن طبق قانون جهش تولید و مکلف شدن بانک‌ها به تأمین ۳۶۰ هزار میلیارد تومان صندوق توسعه مسکن طبق قانون جهش تولید و مکلف شدن بانک‌ها به تأمین ۳۶۰ هزار میلیارد تومان

صندوق توسعه مسکن طبق قانون جهش تولید و مکلف شدن بانک‌ها به تأمین ۳۶۰ هزار میلیارد تومان

صندوق توسعه مسکن طبق قانون جهش تولید و مکلف شدن بانک‌ها به تأمین ۳۶۰ هزار میلیارد تومان ، برای تولید انبوه مسکن موظف شد. نظام مهندسی ساختمان، نیازمند اصلاحات است

کد خبر: 000616003 تاریخ انتشار: سه شنبه ۱۶ شهریور ۰۰ - ۷:۴۴ ب.ظ
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، صندوق توسعه مسکن طبق قانون جهش تولید و مکلف شدن بانک‌ها به تأمین ۳۶۰ هزار میلیارد تومان ، برای تولید انبوه مسکن موظف شد. نظام مهندسی ساختمان، نیازمند اصلاحات است

صندوق توسعه مسکن طبق قانون جهش تولید و مکلف شدن بانک‌ها به تأمین ۳۶۰ هزار میلیارد تومان

صندوق توسعه مسکن طبق قانون جهش تولید و مکلف شدن بانک‌ها به تأمین ۳۶۰ هزار میلیارد تومان

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: نظام مهندسی ساختمان، نیازمند اصلاحات است/ موافقت بنیاد مستضعفان برای تولید انبوه مسکن در اراضی بنیاد

رستم قاسمی از راه‌اندازی صندوق توسعه مسکن طبق قانون جهش تولید و مکلف شدن بانک‌ها به تأمین سیصد و شصت هزار میلیارد تومان منابع برای تولید انبوه مسکن خبر داد.

وی در جلسه ویدئوکنفرانسی با مدیران کل راه و شهرسازی استان‌های کشور بر حل مشکلات مردم در حوزه مرتبط با وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد و افزود: در حوزه راه و شهرسازی چند مسئولیت داریم و مهم ترین آن با توجه به شرایط اقتصادی کشور این است که باید مدیران مدیریت خلق ثروت و نه مدیران هزینه باشیم.

رستمی، خلق ثروت و استفاده از توان بخش خصوصی برای آغاز و تکمیل پروژه‌ های عمرانی را از سیاست‌های دولت سیزدهم در وزارتخانه راه و شهرسازی برشمرد و ادامه داد: در حوزه حمل و نقل باید به دنبال راه‌کارهای جدید برویم و زیرساخت‌ های مهم کشور را با راه‌کارهای جدید، احداث و تکمیل کنیم که یکی از روش‌ ها تهاتر نفت با تکمیل پروژه‌ های حمل و نقلی است.

وی افزود: باید شرایطی را در کشور ایجاد کنیم و مشوق‌هایی را برای سرمایه‌گذاران در نظر بگیریم. باید تلاش کنیم بجای آنکه مردم سرمایه‌های خود را در بانک بگذارند و سود سپرده را دریافت کنند برای مشارکت در پروژه‌ های راه و شهرسازی، سرمایه خود را به این بخش وارد کنند.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: از معاونان خود در حوزه‌ های مختلف خواسته‌ ام تا پیشنهادهای خود را درباره روش‌های تکمیل انجام طرح‌ ها و مگاپروژه‌ها ارائه بدهند.

وی با اشاره به اینکه قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء در انجام پروژه‌ های آزادراهی و بزرگراهی بخشی از سرمایه را توسط مردم تأمین کرده است، تصریح کرد: در مگاپروژه‌ها نباید از منابع داخلی دولت استفاده کنیم بلکه باید از توان بخش خصوصی و مردم برای تکمیل آنها بهره‌مند گردیم.

وزیر راه و شهرسازی افزود: در مورد مناطق محروم و انجام پروژه‌ها در آن مناطق باید از روش‌ های متفاوت استفاده کنیم.

قاسمی در مورد تولید سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور با اشاره به اینکه ۳ قشر با درآمد بالا، میان‌درآمدی و اقشار ضعیف در برنامه تأمین مسکن قرار دارند، گفت: سالانه در کشور حدود سیصد هزار واحد مسکونی برای اقشار بالای درآمدی احداث می‌ گردد که با سرمایه خود آنهاست و آن قشر نیازی به کمک و تسهیلات دولتی ندارند. اقشار متوسط نیازمند حمایت دولت و استفاده از تسهیلات و سایر حمایت‌ ها هستند. اقشار کم‌درآمدی و ضعیف نیز  به حمایت‌ های ویژه دولت نیاز دارند تا مسکن آنها تأمین گردد، زیرا خود توان انجام آن را ندارند و دولت با برنامه‌ های حمایتی ویژه اقدام می‌ کند.

قاسمی، ۵ مؤلفه زمین، خدمات، تأمین منابع مالی، مواد و مصالح ساختمانی، و توان فنی و مهندسی را مؤلفه‌ های پیش‌نیاز تولید مسکن در کشور عنوان کرد و با اشاره به این که در مورد زمین در کشور کمبودی وجود ندارد، ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی در اراضی تحت‌اختیار توان تولید سالانه ۱ میلیون واحد مسکونی در کشور را دارد. هم چنین قانون جهش تولید مسکن نیز بخشی از مشکل زمین را برطرف می‌ کند.

وی در ادامه با یادآوری اینکه در مورد تأمین مواد و مصالح ساختمانی در کشور مشکل خاصی وجود ندارد، افزود: ایران چهارمین تولید کننده سیمان است و هم‌اکنون ظرفیت تولید سیمان در کشور هشتاد میلیون تن و ظرفیت تولید فولاد در کشور بیست و هشت میلیون تن است. با توجه به اینکه تولید یک میلیون مسکن در سال نیازمند سی میلیون تن سیمان و ده میلیون تن فولاد است، بنابراین مشکل مواد و مصالح برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی در کشور وجود ندارد.

وزیر راه و شهرسازی راه‌اندازی صندوق توسعه مسکن را که در قانون جهش تولید نیز بر آن تاکید شده است اقدامی مؤثر برای تولید مسکن در کشور عنوان کرد و افزود: از آنجایی که مقرر گردیده تا بسیاری از درآمدها از جمله فروش املاک و مستغلات وزارت‌خانه به صندوق توسعه مسکن بیاید، از این طریق امکان کمک به اقشار مختلف جامعه برای انجام پروژه‌های حمایتی و تکمیل آنها وجود دارد.

وی، تهاتر زمین با انبوه‌سازان به منظور احداث واحدهای مسکونی را از دیگر راه‌کارهای تولید انبوه مسکن برشمرد و افزود: بانک‌ های کشور مکلف شدند ۳۶۰ هزار میلیارد تومان منابع در اختیار مسکن قرار بدهند و این یک تکلیف برای آنهاست.

عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: طبق قانون، مقرر شده تا تمام اراضی متعلق به دولت و مؤسسات دولتی برای ساخت مسکن در اختیار راه و شهرسازی قرار بگیرد. چنان‌چه ظرف دو ماه اراضی برای ساخت مسکن از طرف مؤسسات دولتی، وزارتخانه‌ها و سازمان‌ ها معرفی و واگذار نگردد، ثبت اسناد و املاک کشور می‌تواند یک‌طرفه سند را به نام راه و شهرسازی صادر کند.

قاسمی تصریح کرد: مقرر شده تا احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی در سطح دولت و نه وزارت راه و شهرسازی تصمیم‌گیری گردد.

وی بر شناسایی اراضی توسط ادارات کل راه و شهرسازی برای احداث چهار میلیون واحد مسکونی در چهار سال تاکید کرد و توضیح داد: عقد تفاهم‌نامه با سازمان‌ها و وزارت‌خانه‌ها و نهادها و ارگان‌ ها گامی مؤثر در تولید انبوه مسکن است و وزارت راه و شهرسازی بر انجام این تفاهم‌ها برای تولید مسکن در آینده نیز اهتمام خواهد داشت.

قاسمی از موافقت وزارت راه و شهرسازی با بنیاد مستضعفان برای در اختیار گذاشتن اراضی بنیاد برای تولید انبوه مسکن خبر داد و افزود: در تفاهم با وزارت صمت مقرر گردیده تا در تولید انبوه مسکن مصالح ساختمانی سیمان و فولاد به روشی متفاوت از روش موجود تأمین گردد.

وی، احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور را سیاست پیش‌روی وزارت‌خانه و دولت برشمرد و بر همراهی تمامی ارکان وزارت‌خانه برای این مهم تاکید کرد.

قاسمی در خاتمه جلسه با مدیران استانی بر برگزاری به موقع و با کیفیت انتخابات اعضای هیأت‌مدیره سازمان‌ های نظام مهندسی ساختمان تاکید کرد و افزود: در موضوع نظام مهندسی، نیازمند اصلاحاتی هستیم.

وی با اشاره به اینکه حدود ششصد هزار نفر مهندس عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند و باید حافظ منافع مهندسان در کشور بود، گفت: قانون نظام مهندسی ساختمان حتماً اصلاح می‌شود و هم‌اکنون اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان در دستور کار است.

وی گفت: نباید از منافع سازمان نظام مهندسی ساختمان تنها عده خاصی بهره‌مند گردند. بلکه همه اعضا و مهندسان باید از این تشکل صنفی و بستری که وجود دارد استفاده کنند و بهره‌مند گردند.

عضو کابینه دولت سیزدهم، بر برگزاری به موقع و با نظم انتخابات نظام مهندسی ساختمان تاکید کرد و گفت: بخشنامه تعارض منافع موضوع مهمی است که باید در دستور کار همه دست‌اندرکاران و مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ ها قرار بگیرد.

منبع: شفقنا

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۱۶ شهریور ۰۰
451 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0