آشنایی با الزامات و نکات عایقکاری حرارتی پوسته خارجی ساختمان طبق مبحث ۱۹ آشنایی با الزامات و نکات عایقکاری حرارتی پوسته خارجی ساختمان طبق مبحث ۱۹

آشنایی با الزامات و نکات عایقکاری حرارتی پوسته خارجی ساختمان طبق مبحث ۱۹

آشنایی با الزامات و نکات عایقکاری حرارتی پوسته خارجی ساختمان طبق مبحث ۱۹ ، تعداد طبقات (بدون احتساب طبقات مربوط به فضاهای کنترل نشده نظیر پارکینگ و انبار (کم‌تر یا مساوی ۹ طبقه باشد

کد خبر: 020527012 تاریخ انتشار: جمعه ۲۷ مرداد ۰۲ - ۱:۴۱ ب.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، آشنایی با الزامات و نکات عایقکاری حرارتی پوسته خارجی ساختمان طبق مبحث ۱۹ ، تعداد طبقات (بدون احتساب طبقات مربوط به فضاهای کنترل نشده نظیر پارکینگ و انبار (کم‌تر یا مساوی ۹ طبقه باشد

آشنایی با الزامات و نکات عایقکاری حرارتی پوسته خارجی ساختمان طبق مبحث ۱۹

آشنایی با الزامات و نکات عایقکاری حرارتی پوسته خارجی ساختمان طبق مبحث ۱۹
۱- بنابر بند ۱۹-۲-۲-۲- ساختمانهای گروه ۱،۲ و ۳ علاوه بر رعایت ضوابط اجباری بخش ۱۹-۴ باید با استفاده از یکی از روش های تعیین شده در بخش ۱۹-۳-۲ ) روشهای تجویزی موازنه ای نیاز انرژی کارایی انرژی ) طراحی شوند.
-۲- دیتایل های ارایه شده به پیوست بر مبنای روش تجویزی تهیه شده و پیشنهادی است و لازم است در صورت لزوم، مهندس طراح معماری پروژه طبق نوع ساختمان و سایر الزامات مبحث ۱۹ نسبت به ویرایش و تکمیل آنها اقدام کند.
۳- بنا بر بند ۱۹-۳-۲-۱-۱- مبحث ۱۹ ، استفاده از روش تجویزی تنها در صورت تحقق شروط ذیل قابل استفاده است. ۳-۱ نسبت سطح جداره های نورگذر به سطح تمل برای هر یک از نماهای ساختمان) کمتر از ۴۰ درصد باشد. ۳-۲ زیربنای مفید ساختمان کمتر یا مساوی ۲۰۰۰ متر باشد.
۳-۳ تعداد طبقات (بدون احتساب طبقات مربوط به فضاهای کنترل نشده نظیر پارکینگ و انبار (کم‌تر یا مساوی ۹ طبقه باشد. ۳-۴ اینرسی حرارتی ساختمان مطابق پیوست ۲ مبحث ۱۹ متوسط یا زیاد باشد.
-۴- در صورتی که برای عایقکاری حرارتی ساختمانها از مصالح و سیستم‌های عایق حرارت متعارف استفاده گردد، لازم است جزئیات کلیه جدارهای خارجی و داخلی ساختمان مشخصات فنی مصالح مورد استفاده در این جزئیات مانند ضریب هدایت حرارتی، چگالی، پوشش محافظ احتمالی عایقها و مراجع مورد استفاده برای استخراج مشخصات فنی مذکور در نقشه ها و مدارک مربوط به محاسبات مبحث ۱۹ درج شده باشند.
۵ – مشخصات فنی مصالح باید از مراجع معتبر علمی و فنی از جمله جداول پیوست ۷ و پیوست ۸ این مبحث، استخراج شوند و تصویر صفحات مورد استفاده مد نظر جزء مدارک مربوط به محاسبات مبحث ۱۹ باشد.
۶- در صورتیکه مقادیر مربوط به مصالح با اجزای ساختمانی به خصوصی که مشخصات فنی آنها در پیوست ۷ و پیوست ۸، و منابع دیگر مطرح شده توسط نهادهای دارای صلاحیت قانونی یافت نشود با سازندهای مدعی باشد که تولیداتی با مقادیر و مشخصات حرارتی بهتر از مقادیر تعیین شده در مراجع معتبر عرضه کرده است لازم است گواهی فنی معتبر أن محصول ضمیمه مدارک گردد. گواهی فنی باید حاوی ضرایب هدایت حرارت با مقاومتهای حرارتی محصول با ضخامت های مورد استفاده در طراحی ساختمان چگالی و دیگر مشخصات فنی مورد نیاز برای ارزیابی همه جانبه محصول باشد در این صورت مقادیر ذکر شده در گواهی فنی تا زمان اعتبار آن در طراحی و محاسبات ملاک عمل خواهد بود به این نکته باید توجه شود که بهره گیری از محصولات دارای برچسب انرژی مانند عایق‌های حرارتی یا در و پنجره‌های با عملکرد حرارتی ،بهبودیافته تا حد امکان در اولویت قرار گیرد.
۷- در صورتی که برای رعایت مقررات ملی مبحث ۱۹ از عایق حرارتی در جدارهای ساختمان استفاده گردد، باید قبل از شروع اجرای جدارها گواهی فنی مربوط به عایق مورد نظر که حاوی مشخصات فنی ذکر شده در بند ۴ است جهت تایید به ناظر سراختمان ارائه گردد.
اگر در زمان اجرا مدت اعتبار گواهینامه فنی محصول مورد استفاده به پایان رسیده باشد لازم است آن را با محصول دارای گواهینامه فنی معتبر دیگری که مشخصات مشابه با بهتر دارد جایگزین شود در صورت عدم وجود چنین محصولی لازم است که برای دستیابی به مقاومت‌های تعیین شده در طراحی ضخامت لایه عایق حرارتی بر مبنای مقادیر ارائه شده در پیوست ۷ بازبینی گردد.
۹- بنا بر بند ۱۹-۴-۲-۵ ، الف، در صورت پوشیده بودن کامل فضای درز انقطاع و نیز یقین داشتن به کنترل شده بودن فضاهای ساختمان مجاور نیازی به عایق‌کاری حرارتی آن جداره ها نیست اما در غیر اینصورت و نبود اطلاعات کافی لازم است عایق‌کاری صورت گیرد.
۱۰- در صورتی که طراح از روش تجویزی استفاده کند و مقادیر مربوط به حالتهای دارای پل حرارتی را مبنای طراحی قرار دهد نیازی به محاسبه پل های حرارتی نخواهد بود.
۱۱- استفاده از جدارهای نورگذر مجاور خارج از جمله کلیه پنجره‌ها و درب های شیشه ای تراس صرفاً به صورت پنجره دوجداره و رده کیفی ۱ یا ۲ براساس پیوست ۹ مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان مورد قبول است. ۱۲- بنا بر بند ۱۹-۳-۱-۳ مبحث ۱۹، در نقشه‌های پلان، بام نماها و مقاطع باید محل عایق‌کاری متناسب با گروه ساختمان مشخص باشد.
۱۳ بنا بر بند ۱۹-۳-۱-۳ مبحث ۱۹، جزئیات اجرایی پوسته خارجی ساختمان باید با مقیاس تهیه شده و در آنها نحوه اجرای عایق‌کاری حرارتی و مشخصات فنی تشکیل دهنده پوسته خارجی مشخص شده باشد.
۱۴ مشخصات حداقل جدارهای غیر نور گذر پوسته خارجی ساختمان مشخصات حرارتی جدارهای مختلف بسته به روش طراحی میتواند متفاوت باشد ولی در همه شرایط لازم است مقاومت حرارتی تمامی جدارهای پوسته خارجی ساختمان‌های بند ۱-۱-۱۹ بیش از مقادیر ارائه شده در جدول ۱-۴-۱۹ باشد.

۱۵- رعایت جزئیات اجرای پیوست ششم آیین نامه ۲۸۰۰ و نشریه ۷۱۴ دستورالعمل طراحی سازهای نمای ساختمان ها الزامی باشد.
منبع: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۲۷ مرداد ۰۲
223 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0