بازدید عباسی نماینده مردم کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا از نظام مهندسی ساختمان استان البرز بازدید عباسی نماینده مردم کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا از نظام مهندسی ساختمان استان البرز

بازدید عباسی نماینده مردم کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا از نظام مهندسی ساختمان استان البرز

بازدید عباسی نماینده مردم کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا از نظام مهندسی ساختمان استان البرز ، صورت گرفت. در این دیدار موضوعات مهمی همچون اصلاح قانون نظام مهندسی، اصلاح طرح تفضیلی بیان شد

کد خبر: 011130004 تاریخ انتشار: یکشنبه ۳۰ بهمن ۰۱ - ۸:۳۰ ق.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، بازدید عباسی نماینده مردم کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا از نظام مهندسی ساختمان استان البرز ، صورت گرفت. در این دیدار موضوعات مهمی همچون اصلاح قانون نظام مهندسی، اصلاح طرح تفضیلی بیان شد

بازدید عباسی نماینده مردم کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا از نظام مهندسی ساختمان استان البرز

بازدید عباسی نماینده مردم کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا از نظام مهندسی ساختمان استان البرز
در این دیدار موضوعات مهمی همچون اصلاح قانون نظام مهندسی، اصلاح طرح تفضیلی، معضل ساخت و ساز دو نقشه ای، اجرایی شدن مبحث بیست و دوم، بهره گیری از ظرفیت متخصصان سازمان در امور فنی استان و موضوع تعارض منافع مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت
روز ۳ شنبه ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۱، علی‌رضا عباسی نماینده مردم کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا در مجلس شورای اسلامی، به‌منظور بررسی وضعیت ساخت و ساز در استان، میهمان رییس و هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز بود.
در ابتدای این دیدار، علی‌رضا مجربی کرمانی رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز، ضمن خیر مقدم به عباسی و هیات همراه، گزارشی از وضعیت و نحوه ارایه خدمات سازمان به مراجعان و مهندسان ارایه کرد.
مجربی با اشاره به وجود ظرفیت کامل جهت ارایه همه خدمات مهندسی پیش بینی شده در قانون، نظارت بر حسن انجام خدمات مهندسی از طریق پی‌گیری و ارسال گزارش مهندسان به مراجع صدور پروانه از جمله شهرداری‌ها، کنترل ساخت و سازها توسط تیم‌های کارشناسان واحد کنترل و ترویج مقررات ملی ساختمان و بررسی و کنترل ظرفیت و صلاحیت های مهندسان عضو سازمان را مهم ترین وظایف سازمان برشمرد.
وی با اشاره به ظرفیت تخصصی بیست و دو هزار عضو مهندس سازمان، گفت: انتظار این است که از این ظرفیت فنی و تخصصی در جهت افزایش کیفیت زندگی شهروندان بیشتر استفاده شود.
مجربی ادامه داد: با یک بررسی نزدیک و میدانی مشخص می گردد که وظایف سازمان چقدر خطیر و سنگین است و چگونه می توان از ظرفیت‎‌های سازمان استفاده کرد.
وی با اشاره به موضوع اصلاح قانون نظام مهندسی در مجلس و مباحثی که هم اکنون مورد پی‌گیری است، پیشنهاداتی ارایه کرد.
رییس سازمان در بخش دیگری از اظهاراتش، عدم انجام مراحل ساخت بر اساس نقشه مصوب را مهم‌ترین مشکل سازمان و مهندسان به منظور کنترل مراحل ساخت دانست که تقریبا در اکثریت پروژهای ساختمانی اتفاق می افتد.
مجربی اظهار داشت: برای هر ساختمان گزارشات متعددی در مراحل مختلف ساخت در مورد انطباق اجرا با مقررات ملی ساختمان به مراجع صدور پروانه ارسال می گردد و در موارد احراز تخلف به جهت حدود و وظایف قانونی و اهرم های اجرایی مشخص شده، شهرداری‌ها مسوول جلوگیری از ادامه مراحل ساخت در پروژه های دارای تخلف هستند و سازمان هیچ‌گونه اختیار و اهرمی برای این امر به جز گزارش تخلفات ندارد.
مجربی، درخواست سازمان در راستای حراست حقوق بهره برداران نهایی ساختمان را بازبینی فنی نقشه های اجرایی برشمرد چرا که مسکن بخش بزرگی از سرمایه مردم را به خود اختصاص داده است و در صورت عدم بازبینی نقشه ها، ساختمان‌هایی ناایمن و ناکارآمد خواهیم داشت که نه مهندسی طراحی شده اند و نه مهندسی احداث می گردد.
وی با اشاره به اینکه سازمان نظام مهندسی آمادگی دارد با کم‌ترین هزینه بازبینی نقشه های موسوم به اجرایی را برای حفظ حقوق بهره برداران، همانند گذشته به انجام برساند، گفت: هزینه تخلف از نقشه مصوب و تخطی از مقررات ملی ساختمان باید آنقدر بالا باشد تا تخلف در ساخت و ساز برای سرمایه گذار به صرفه نباشد.
رییس سازمان با اشاره به مبحث بیست و دوم مقررات ملی ساختمان یعنی مراقبت و نگه‌داری از ساختمان، اجرایی نشدن این مبحث مهم را موجب افزایش استهلاک ساختمان‌ها و کاهش عمر مفید آنها دانست و پیشنهاد داد تا به‌منظور شناسایی واقعی ساختمان های نا ایمن در برابر بلایای طبیعی همچون زلزله و ساختمان‌های فاقد الزامات صرفه جویی در انرژی، با همکاری سازمان ستادی در استانداری تشکیل شود.
مجربی با تاکید بر نگاه روزآمد کردن دانش و صلاحیت‌های مهندسان و فعالیت جدی واحد آموزش سازمان در این مورد، عدم وجود صلاحیت مقاوم سازی را یکی دیگر از خلاهای نظام مهندسی برشمرد که نیاز جدی برای ایجاد آن احساس می گردد.
در ادامه، سایر اعضای هیات مدیره و دیگر ارکان سازمان از جمله خانم فریده قدیری نایب رییس اول، امید رضوانی فر نایب رییس دوم، غفور نصیرپور دبیر، بهرنگ محمدی خزانه دار، وحید کیانی عضو هیات مدیره، صمد طلوعی دبیر شورای انتظامی، کوروش غفاری مشاور و پرویز سیروسی معاون مالی، سرمایه انسانی و پشتیبانی سازمان به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات اصلاحی خود در راستای ارایه خدمات بیشتر به شهروندان و و حفظ حقوق ایشان و مهندسان پرداختند.

موضوع تعارض منافع و شمول آن به ویژه در بحث به‌کارگیری متخصصین ارشد در حوزه های کنترلی، اصلاح طرح تفضیلی مطابق با شرایط روز جامعه، اصلاح قانون نظام مهندسی طبق واقعیت ها و نیازهای صنعت ساخت و ساز و توجه به نقطه نظرات سازمان نظام مهندسی ساختمان به‌عنوان مهم‌ترین حافظ منافع بهره برداران، استفاده از ظرفیت‌های فنی و تخصصی اعضا و آمادگی سازمان برای تشکیل کمیته‌های تخصصی در کوتاه ترین زمان ممکن، تاکید بر اجرای مبحث نگه‌داری از ساختمان به‌عنوان مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان و اجرایی شدن موضوع گرید انرژی برای ساختمان‌ها، مسوولیت مادام العمر مهندسان و توجه جدی به موضوع معیشت ایشان با اصلاح تعرفه‌ها و جلوگیری از تخلفات ساختمانی و پرهیز جدی از نگاه درآمدی به کمیسیون تخلفات ساختمانی از جمله نکاتی بود که از سوی هیات رییسه، هیات مدیره و دیگر ارکان سازمان مورد اشاره قرار گرفت.
در ادامه، عباسی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک ایام دهه فجر و اعیاد ماه رجب، با اشاره به این نکته که کشور ایران رتبه سوم تربیت مهندس در دنیا را داراست و بر استفاده از این ظرفیت عظیم تاکید کرد و گفت: برای ساماندهی این حجم از متخصصین وجود سازمان‌ها و نظام ها ضروری است که سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز نمونه موفقی در این زمینه بوده است.
عباسی با تاکید بر توجه به معماری اسلامی در طراحی ساختمان‌ها، اصلاح نظام آموزشی دانشگاه‌ها برای تربیت مهارت محور متخصصان و توجه به مهارت آموزی پس از فارغ التحصیلی بسیار ضروری برشمرد و از سازمان نظام مهندسی خواست تا پیشنهادات خود را در زمینه اصلاح نظام آموزشی دانشگاه جهت ارایه به وزارت علوم به نمایندگان مجلس ارایه دهند.
عباسی با اشاره به حوادث ناگواری همچون زلزله خوی، ترکیه و سوریه، کنترل دقیق تمامی مراحل ساخت و ساز توسط سازمان نظام مهندسی را نقطه اعتمادی برای مردم دانست.
وی با پر اهمیت خواندن موضع تعارض منافع در تمامی امور کشور از جمله حوزه ساخت و ساز، اظهار داشت: البته این موضوع نباید به‌گونه ای باشد که دست سازمان ها برای استفاده از متخصصان بسته شود و باید به دنبال راهکار مناسبی بود تا براساس آن قانون جامعی نوشته و اجرا شود.
عباسی با تاکید بر مسوولیت پذیری اجتماعی سازمان و مهندسان در کنار مسوولیت‌های تخصصی، این امر را سبب جلوگیری از حوادثی مانند متروپل آبادان و موارد مشابه دانست.
وی، شکل گرفتن مواردی هم‌چون گود حصارک، ساختمان‌های حسن آباد کرج و … را از جمله این موارد برشمرد.
وی با اشاره به در دست تدوین بودن برنامه هفتم توسعه، گفت: در بخش عمران، باید ریل گذاری ها ۵ ساله باشد و در این مورد، برای تدوین قوانین مرتبط با آن خوب است مواردی را که می تواند به تدوین بهتر قوانین کمک کند به ما اعلام کنید.
این نماینده مجلس، با اشاره به‌موضوع مبحث صرفه جویی در مصرف انرژی و تشریح وضعیت منابع و مصارف انرژی در کشور و میزان آلودگی ناشی از مصرف بی رویه سوخت‌های فسیلی، اظهار داشت: با هم‌فکری و هم افزایی مجموعه ای متخصص و کارآمد مانند نظام مهندسی ساختمان می توانیم نتایج مثبتی برای استان و کشور حاصل کنیم.
منبع: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۳۰ بهمن ۰۱
164 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0