فضای سبز شهری، نظام مهندسی ساختمان یا نظام مهندسی کشاورزی بهروز جانی ‌پور

فضای سبز شهری، نظام مهندسی ساختمان یا نظام مهندسی کشاورزی

با توجه به این که رشته مهندسی فضای سبز یک تخصص میان ‌رشته‌ای (بین رشته‌ های معماری و باغبانی) است، بنظر می‌ رسد از لحاظ صنفی و تشکیلاتی، برای حفظ حقوق مهندسان شاغل در این رشته هنوز جایگاه مشخصی در نظر گرفته نشده و همین موضوع به‌ نوعی بلا تکلیفی در جایگاه صنفی آنها به ‌وجود آورده است.

کد خبر: 970417012 تاریخ انتشار: یکشنبه ۱۷ تیر ۹۷ - ۴:۰۵ ب.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی کشور، با توجه به این که رشته مهندسی فضای سبز یک تخصص میان ‌رشته‌ای (بین رشته‌ های معماری و باغبانی) است، بنظر می‌ رسد از لحاظ صنفی و تشکیلاتی، برای حفظ حقوق مهندسان شاغل در این رشته هنوز جایگاه مشخصی در نظر گرفته نشده و همین موضوع به‌ نوعی بلا تکلیفی در جایگاه صنفی آنها به ‌وجود آورده است.

فضای سبز شهری، نظام مهندسی ساختمان یا نظام مهندسی کشاورزی

فضای سبز شهری، نظام مهندسی ساختمان یا نظام مهندسی کشاورزی

فضای سبز شهری، نظام مهندسی ساختمان یا نظام  مهندسی کشاورزی

بهروز جانی ‌پور بیان کرد: بلا تکلیفی یکی از بدترین مسائلی است که می ‌تواند گریبان یک شخص، یک حرفه یا هر چیز دیگری را بگیرد. گاهی تعیین تکلیف در اختیار خود شخص است و گاهی نیز جامعه، سیاست ‌گذاری‌ها و متولیان امور در رفع بلا تکلیفی از یک شخص، یک جامعه، یک حرفه یا موضوع دخیل هستند. با توجه به این که رشته مهندسی فضای سبز یک تخصص میان ‌رشته‌ای (بین رشته ‌های معماری و باغبانی) است، بنظر می‌ رسد از لحاظ صنفی و تشکیلاتی، برای حفظ حقوق مهندسان شاغل در این رشته هنوز جایگاه مشخصی در نظر گرفته نشده و همین موضوع به‌ نوعی بلا تکلیفی در جایگاه صنفی آنها به ‌وجود آورده است. برای این که جایگاه رشته مهندسی فضای سبز از نظر تشکیلاتی و صنفی مشخص گردد، لازم است مروری بر شرح وظایف سازمان ‌های نظام مهندسی ساختمان و نظام مهندسی کشاورزی داشته باشیم:
سازمان نظام مهندسی ساختمان سازمانی غیر دولتی است که در جهت تحقق قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب سال هفتاد و چهار به ‌صورت رسمی تأسیس شد و برخی از مهم‌ ترین وظایف آن به شرح زیر است: برنامه ‌ریزی در جهت تقویت و توسعه فرهنگ و ارزش ‌های اسلامی در معماری و شهرسازی. برنامه ‌ریزی به ‌منظور رشد و اعتلای حرفه ‌‌ای مهندسی ساختمان و مشاغل مربوط به آن. ارتقای دانش فنی و کیفیت کار شاغلان در بخش‌ های ساختمان و شهرسازی از طریق ایجاد پایگاه ‌های علمی و فنی، آموزش و انتشارات. همکاری با مراجع مسئول در امر کنترل ساختمان از قبیل اجرای دقیق و صحیح مقررات ملی ساختمان و ضوابط طرح‌ های جامع و تفصیلی و هادی. کمک به ارتقای کیفیت طرح‌ های ساختمانی، عمرانی و شهرسازی در محدوده استان.

فضای سبز شهری، نظام مهندسی ساختمان یا نظام مهندسی کشاورزی

دارندگان مدرک کارشناسی در رشته ‌های مهندسی معماری، مهندسی عمران، مهندسی تأسیسات مکانیکی، مهندسی تأسیسات برقی، مهندسی شهرسازی، مهندسی نقشه ‌برداری و مهندسی ترافیک میتوانند از این سازمان پروانه اشتغال بکار (اصطلاحا حق ‌امضا) اخذ کنند. سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی یک تشکل صنفی و تخصصی از اساتید، دانش ‌آموختگان و کارشناسان بخش کشاورزی و منابع طبیعی است که وظیفه طراحی فرآیند توسعه پایدار بخش کشاورزی و منابع طبیعی را با تکیه بر تولید دانش بومی و الگوی رشد و پیشرفت در این بخش بعهده دارد. قانون تأسیس سازمان در سال هشتاد به تصویب مجلس رسید.
عدم وجود تشکلی خاص برای دانش ‌آموختگان بخش کشاورزی و فقدان واحد مشخص در جهت حفظ حقوق آنها و نیاز بوجود تشکلی تخصصی که هماهنگی و همکاری بین شاغلان بخش را به‌ عهده داشته باشد، قانون‌ گذار را بر آن داشت تا با تصویب قانون، زمینه را برای تأسیس یک سازمان صنفی تخصصی فراهم و موضوع ‹‹حفظ و حمایت از حقوق صنفی مهندسین کشاورزی›› را با اهداف و وظایف زیر عینیت بخشد: ارتقای سطح دانش، ارتقای اخلاق حرفه ‌ای، افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی با استفاده از توان علمی دانش‌ آموختگان بخش کشاورزی و پتانسیل ‌های موجود کشور، صدور خدمات کشاورزی به خارج از کشور.
با توجه به اهداف و شرح وظایف هر ۲ سازمان صنفی فوق‌الذکر، از نظر نگارنده تخصص مهندسی فضای سبز برای اخذ پروانه اشتغال بکار، به اهداف سازمان نظام مهندسی ساختمان نزدیک ‌تر است و باید آن سازمان، دانش ‌آموختگان مهندسی فضای سبز را نیز تحت پوشش حمایتی خود دربیاورد.
منبع : تین نیوز

مشاهده منابع آزمون نظام مهندسی

بسته طلائی آزمون نظام مهندسی تاسیسات برقی

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۱۷ تیر ۹۷
1375 بازدید
یک نظر
امتیاز به این خبر:
0 0