صیانت از مواد معدنی، هوشمندسازی و جذب بخش خصوصی از اولویت ‌های اصلی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن در دیدار با سرپرست استانداری خراسان رضوی بیان داشت:

صیانت از مواد معدنی، هوشمندسازی و جذب بخش خصوصی از اولویت ‌های اصلی سازمان نظام مهندسی معدن

داریوش اسماعیلی ضمن تاکید بر هدایت نقدینگی و سرمایه‌های سرگردان به بخش معدن، از صیانت از مواد معدنی، هوشمند سازی و جذب بخش خصوصی بعنوان ۳ اولویت اصلی سازمان نظام مهندسی معدن عنوان کرد.

کد خبر: 971006012 تاریخ انتشار: پنج شنبه ۶ دی ۹۷ - ۱:۵۵ ب.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز _ مرحع اخبار نظام مهندسی کشور،داریوش اسماعیلی ضمن تاکید بر هدایت نقدینگی و سرمایه‌های سرگردان به بخش معدن، از صیانت از مواد معدنی، هوشمند سازی و جذب بخش خصوصی بعنوان ۳ اولویت اصلی سازمان نظام مهندسی معدن عنوان کرد.

صیانت از مواد معدنی، هوشمندسازی و جذب بخش خصوصی از اولویت ‌های اصلی

صیانت از مواد معدنی، هوشمندسازی و جذب بخش خصوصی از اولویت ‌های اصلی

صیانت از مواد معدنی، هوشمندسازی و جذب بخش  خصوصی از اولویت ‌های اصلی سازمان نظام مهندسی معدن

وی ضمن دیدار و گفتگو با میرزایی و تعدادی از معاونان وی و تشریح مسائل روز بخش معدن و صنایع معدنی کشور، گفت: در حال حاضر یکی از مشکلات و معضلات اصلی اقتصاد کشور ما نقدینگی بالا و سرمایه‌های سرگردان است. بیش از ۱۷۰۰ هزار میلیارد نقدینگی در دست مردم است که اگر این عدد و رقم به هر بخشی وارد گردد مانند سیل و بهمن ویران می کند.
* فوائد سرمایه‌گذاری در بخش معدن
اسماعیلی در ادامه، به گرانی سکه، ارز و خودرو در کشور، اشاره کرد و ادامه داد: خودرو در حال حاضر به یک کالای سرمایه‌ای تبدیل شده است در صورتیکه باید کالایی باشد که همه مردم کشورمان بتوانند از آن استفاده کنند و در واقع این یکی از بزرگ ترین معضلات کشور است.
وی گفت: خرید سکه بهیچ عنوان سرمایه‌گذاری محسوب نمی گردد ولی سرمایه‌گذاری در معادن علاوه ‌بر این که ظرفیت اشتغال‌زایی بالایی را ایجاد می ‌کند، ارزش افزوده فوق العاده پایداری دارد.
* هدایت سرمایه‌های سرگردان به بخش معدن
اسماعیلی با اشاره به تمرکز مجلس و برنامه ششم در بخش معدن، تصریح کرد: کلیه مسئولان باید به این موضوع مهم توجه داشته باشند و تمرکز بایسته و شایسته‌ای بر بخش معدن و صنایع معدنی داشته باشند تا بتوانیم بخشی از سرمایه‌ ها و نقدینگی ‌های سرگردان در کشور را به بخش معدن و صنایع معدنی سوق دهیم.
رئیس نظام مهندسی معدن افزود: بحث ‌های اقتصادی و سرمایه گذاری با شعار و سخنرانی پیش نمی ‌رود و باید بستر را به گونه‌ای فراهم کنیم که سرمایه‌گذاران به این سمت تمایل پیدا کنند و برای این کار باید مشوق ‌های مختلف و قابل توجهی را برای سرمایه‌گذاران در این حوزه ایجاد کرد.
* تمرکز زدایی از تصمیم‌گیری ‌ها در بخش معدن
اسماعیلی در ادامه به مشکلات بخش معدن در حوزه تصمیم ‌گیری پرداخت و عنوان کرد: یکی از مشکلات اصلی در کشور ما تمرکز در تصمیم گیری‌ ها است، بعنوان مثال اگر در این حوزه بخشنامه‌ای تصویب گردد که، اگر در ۱۰۰ متر مربع درختی وجود داشت نباید آن را قطع کنید، همین موضوع و مصوبه باید در جنگل ‌های گلستان اجرا گردد و در بخش کویری کشور نیز باید اجرا گردد. در واقع هر تصمیمی که اتخاذ می ‌شود باید کاملا متناسب با استاندارد آن استان اجرا گردد و بهمین علت، تصمیم به تشکیل شورای معادن استان ‌ها گرفته شد.
* تشکیل شورای معادن استان ‌ها
رئیس نظام مهندسی معدن در ادامه این دیدار که تعدادی از معاونین و مدیران کل استانداری خراسان رضوی نیز حاضر بودند به تشکیل شورای معادن استان‌ها پرداخت و گفت: تمام جهت‌گیری‌ ها و تصمیمات در بخش معادن باید در شورای معادن انجام گردد که متاسفانه در برخی از استان‌ ها، صرفا تصمیمات کوچک در این شوراها مطرح می گردد و مسئولان از داشتن یک نقشه راه معدنی برای استان خود، غافل شده‌اند.
اسماعیلی، به تهیه و گرداوری نقشه راه معدن توسط دبیرخانه شورای معادن اشاره کرد و افزود: توقع ما این است که استان ‌ها نقشه راه معدن داشته باشند و آن را جدی بگیرند و آن را عملیاتی کرده و حتی از سایر استان‌ ها نیز سبقت بگیرند که سرانجام این رویکرد، ارتقا و پیشرفت بخش معدن کشور است.
* سرمایه‌گذاری پانصد میلیارد تومانی دولت در بخش اکتشاف
اسماعیلی تصریح کرد: سی درصد بند پ ماده چهل و سه، در بودجه نود و هفت، هشتصد میلیارد و در سال نود و هشت هزار میلیاد تومان دیده شده و این بدین معنا است که بیست درصد منابع داخلی و سی درصد از منابع زمین شناسی را در بخش اکتشاف وارد کنیم و در واقع در سال نود و هفت بالغ بر پانصد میلیارد تومان توسط دولت در بخش اکتشاف سرمایه گذاری گردد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن گفت: با توجه به این موضوع، شورای معادن استان ‌ها باید با برنامه و جدیت راه خود را ادامه دهند و در واقع تعیین‌ کننده خط مشی ‌ها در حوزه معدن باشند.
* اولویت ‌های سازمان نظام مهندسی معدن/ صیانت از مواد معدنی
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن در ادامه این دیدار با اشاره به این که سازمان نظام مهندسی معدن تنها تشکل مردم نهادی است که قانون مختص به خود و اهداف تعیین شده دارد، به اولویت ‌های این سازمان پرداخت و ادامه داد: اولویت اول سازمان نظام مهندسی معدن کشور صیانت از مواد معدنی است زیرا مواد معدنی تجدیدناپذیر است و در اکتشاف نیز چیزی تولید نمیکنیم.
وی گفت: در قانون نظام مهندسی معدن آمده، برای بهره‌برداری از هر معدنی بهره‌بردار یا مالک معدن باید حداقل یک نفر را به‌ عنوان کارشناس کنار خود داشته باشد که پروانه صلاحیت خود را از سازمان نظام مهندسی معدن گرفته باشد و این موضوع فرصت را برای نظارت ما بر معادن کشور فراهم می ‌کند.
* هوشمند سازی بخش معدن کشور
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن با اشاره به این که، هوشمند سازی مجموعه نظام مهندسی معدن و معادن کشور، اولویت دوم سازمان نظام مهندسی معدن است، افزود: فساد مالی در دولت‌ های مختلف خودنمایی می ‌کند که برای حل آن تنها دو راه وجود دارد، ابتدا این که رسانه‌ ها در بیان نظرات خود آزاد باشند و دوم این که همه موارد و مسائل بخش معدن، الکترونیکی و آنلاین باشد.

صیانت از مواد معدنی، هوشمندسازی و جذب بخش خصوصی از اولویت ‌های اصلی

اسماعیلی تصریح کرد: به ‌عنوان مثال در بخش معدن، پروانه‌های بهره‌برداری معادن به نام خانم‌ های خانه‌دار ثبت شده که در این حوزه هیچ تخصصی ندارند و این مشکل تنها به علت عدم شفافیت شکل گرفته است.
* جذب سرمایه‌گذار و بخش خصوص
اسماعیلی در ادامه به اولویت سوم این سازمان پرداخت و گفت: جذب سرمایه‌گذار در بخش معدن و عجین شدن بخش خصوصی با این حوزه، سومین اولویت سازمان نظام مهندسی معدن محسوب می گردد و باید زمینه و بستری را فراهم کنیم که بخش خصوصی در این حوزه ورود کند.
* استان خراسان یکی از بهترین استان‌ ها در بخش معدن
اسماعیلی در پایان سخنان خود با اشاره به این که استان خراسان رضوی یکی از بهترین استان ‌ها در بخش نظام مهندسی معدن است، ادامه داد: سی و هفت هزار نفر عضو نظام مهندسی معدن در کشور وجود دارد که سه هزار و صد و سی نفر از آن‌ ها در استان خراسان رضوی هستند و به سبب ایجاد اشتغال و سودرسانی در بخش ‌های دولتی و خصوصی، تفاهم‌نامه‌هایی را با دستگاه‌ های مختلف همچون سازمان زمین شناسی، وزارت نیرو، صندوق بیمه معادن و چند دستگاه دیگر داریم که با توجه به این موضوع میتوانیم در بخش ‌های نظارتی و آموزشی وارد و اقدامات مفید و موثری را در حوزه‌های طراحی، نظارتی، پژوهش و آموزشی انجام دهیم.
* تاکید سرپرست استانداری خراسان بر سرمایه‌گذاری در بخش معدن
در ادامه این آیین، سرپرست استانداری خراسان رضوی نیز به ارائه توضیحاتی در حوزه معدن پرداخت و تاکید کرد جذب سرمایه‌گذاری در بخش معدن باید توسط سازمان نظام مهندسی معدن صورت گیرد.
قربان میرزایی در ادامه با اشاره به این که سرمایه‌گذاری در روستاها بدین صورت در قانون عنوان شده است که پانزده درصد حقوق دولتی باید در منطقه‌ای هزینه گردد که معدن در آن وجود داشته، گفت: زمانیکه یک روستایی در وضعیت نامساعد قرار دارد و ایجاد معدن در روستایی موجب بروز ضرر و زیان شده است، قطعا در سرمایه‌گذاری بخش معدن همکاری نمی ‌کند، ولی در صورتیکه ساخت معدن بتواند برای روستا و روستاییان آبادانی بهمراه داشته باشد، قطعا از سرمایه‌گذاری و احداث معدن استقبال خواهد کرد.
در این دیدار علاوه ‌بر داریوش اسماعیلی _ ریاست سازمان نظام مهندسی معدن و قربان میرزایی سرپرست استانداری خراسان رضوی، ترشیزیان _ ریاست سازمان نظام مهندسی معدن استان خراسان رضوی، قربانی _ معاون عمرانی استانداری خراسان، میرشاهی _ مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان، رسولیان _ مدیر دفتر هماهنگی اقتصادی استانداری خراسان و سید علیرضا نسب‌الحسینی _ مسئول برنامه‌ریزی عمرانی استانداری و عضو هئیت مدیره نظام مهندسی معدن خراسان رضوی نیز حاضر بودند.
منبع: ایلنا

مشاهده منابع آزمون نظام مهندسی

دانلود رایگان جزوه آزمون نظام مهندسی عمران

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۶ دی ۹۷
733 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0