تدوین و گرداوری نظام نامه ارتقای کیفیت ساخت و ساز در استان زنجان
تدوین و گرداوری نظام نامه ارتقای کیفیت ساخت و ساز در استان زنجان ، صورت می گیرد. در یک سال گذشته دنیا با ویروس کرونا دست و پنچه نرم کرده و در این بین زنجان در کنترل این بیماری جزو استان های پیشرو بوده است
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، تدوین و گرداوری نظام نامه ارتقای کیفیت ساخت و ساز در استان زنجان ، صورت می گیرد. در یک سال گذشته دنیا با ویروس کرونا دست و پنچه نرم کرده و در این بین زنجان در کنترل این بیماری جزو استان های پیشرو بوده است
تدوین و گرداوری نظام نامه ارتقای کیفیت ساخت و ساز در استان زنجان
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان بیان کرد: نظامنامه ارتقای کیفیت ساخت و ساز در زنجان گرداوری می گردد.
حسن مجتبیزاده در جلسه خبری ضمن تبریک روز مهندس، گفت: مهندسی در ایران تاریخ چند هزار ساله دارد و مهندسان در هر دورهای با توجه به مقتضیات و شرایط روز، تاثیرگذار بودهاند و این نقشآفرینی را در عرصههای مختلف از دوران دفاعمقدس تا پیشرفتهای امروز جامعه نشان دادند.
مجتبی زاده گفت: در یک سال گذشته دنیا با ویروس کرونا دست و پنچه نرم کرده و در این بین زنجان در کنترل این بیماری جزو استان های پیشرو بوده است. بهمین منظور برای قدردانی از تلاش های کادر درمان با حضور رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان ایران به نمایندگی از جامعه مهندسی از رئیس دانشگاه علومپزشکی استان زنجان تجلیل می گردد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان گفت: همچنین بمنظور برطرف کردن بخشی از نیازهای درمانی استان، تجهیزات پزشکی مورد استفاده برای بیماران کرونایی شامل ۳ دستگاه الکتروکاردیوگرام و دو دستگاه مانیتور علائم حیاتی و پایه ترالی به ارزش صد و پنجاه میلیون تومان از طرف سازمان نظام مهندسی ساختمان و جامعه مهندسی در روز مهندس به حوزه بهداشت و درمان اهدا می گردد.
وی، ضمن قدردانی از تلاش مهندسان در حوزههای مختلف برای تکمیل حلقههای زنجیره کیفیت ساختمان، ادامه داد: یکی از دغدغههای مهندسان به موضوع بیمه مربوط می شود و اکنون این قشر رقم بالایی را در قالب بیمه خویشفرما پرداخت می کنند. اخیراً نامهای به نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی ابلاغ و در آن خواستار اصلاح قانون برای پوشش بیمه افراد دارای پروانه اشتغال بکار مهندسی از وزارت راه و شهرسازی شدیم که این موضوع در کمیسیون های مربوطه مطرح و قرار است به صحن مجلس برود.
مجتبی زاده، فعالیت افراد بدون صلاحیت در امر ساخت و ساز را از دیگر مشکلات صنعت ساختمان عنوان کرد و افزود: مهندسان به لحاظ درآمد و مسائل مالی از قشرهای ضعیف جامعه هستند؛ چرا که کار به ویژه در حوزه اجرا از دست مهندسان خارج شده است و برای اینکه به قانون نظام مهندسی عمل کنیم، باید افراد بدون صلاحیت که در امر ساخت و ساز دخالت میکنند را به مراجع قضایی معرفی کنیم.
وی به اقدامات در راستای کیفیسازی ساختمان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مجریان گاز با دریافت کارت مهارت از ادارهکل فنی و حرفهای و مجوز فعالیت از سازمان نظام مهندسی ساختمان نسبت به ارائه خدمات و تعهدات خود اقدام می کنند و باید در مقابل کاری که انجام می دهند پاسخگو باشند که تاثیر مثبت این موضوع خود را در کاهش پروندههای قضایی در این حوزه نشان داده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان گفت: در همین راستا به تازگی تفاهمنامهای را با اتحادیه برقکاران و ادارهکل فنی و حرفهای به منظور آموزش، ارائه کارت مهارت و اخذ صلاحیت مجریان برق از سازمان نظام مهندسی ساختمان منعقد کردیم و از سال ۱۴۰۰، فعالان این حوزه باید مجوز داشته باشند. همچنین در کمیسیون تخصصی مکانیک نیز موضوع انعقاد تفاهمنامه برای لولهکشها در مراحل نهایی است.
مجتبی زاده افزود: تلاش داریم این کار را در سایر بخش های صنعت ساختمان از جمله نماکاری نیز توسعه دهیم تا فعالان این صنعت شناسنامهدار شوند و در قبال کار خود پاسخگو باشند که تحقق آن تحول عظیمی در بحث کیفیت ساختمان ایجاد خواهد کرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان از تدوین نظامنامه ارتقای کیفیت ساخت و ساز خبر داد و افزود: برای این کار ابتدا وضعیت کیفیت ساختمان های موجود را بررسی میکنیم و در محله بعد برای بهبود وضعیت راهکار ارائه میدهیم. در واقع ده ایراد مهم و پرتکرار ساختمانها در هر یک از بخش های ساختمان از جمله سازه، معماری و تاسیسات شناسایی و ارزیابی می شود و باید در یک بازه زمانی مشخص این ایرادها برطرف گردد و باید ساختمان ها طوری احداث گردد که در برندینگ از یکدیگر سبقت بگیرند.
وی با تاکید بر اصل شفافسازی، بیان داشت: چندی پیش نظام ارجاع نظارت را راهاندازی کردیم. همچنین ارتباط مالی بین مهندسان ناظر و مالکان قطع شده و هزینه مهندسان از طرف سازمان پرداخت می شود تا شاهد هیچگونه خللی در رعایت قوانین ساخت و ساز نباشیم.
مجتبی زاده با اشاره به اهمیت استفاده از مصالح استاندارد به عنوان یکی از مولفههای ساختمان باکیفیت، یادآور شد: اتاق استانداردسازی در سازمان احیا شده و از مسئولان سازمان صمت نیز درخواست کردیم تا مصالح استاندارد را معرفی کنند و آن ها را در معرض دید مهندسان قرار دادیم.
منبع: ایسنا