عدم وجود امنیت در ساختمان های بیمارستان ها و لزوم اندیشیدن تدابیر در مورد آنها
عدم وجود امنیت در ساختمان های بیمارستان ها و لزوم اندیشیدن تدابیر در مورد آنها ، زلزله جدیترین مسئله پایتخت است. کنترل زلزله مهمترین و جدیترین مسئله ما است
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، عدم وجود امنیت در ساختمان های بیمارستان ها و لزوم اندیشیدن تدابیر در مورد آنها ، زلزله جدیترین مسئله پایتخت است. کنترل زلزله مهمترین و جدیترین مسئله ما است
عدم وجود امنیت در ساختمان های بیمارستان ها و لزوم اندیشیدن تدابیر در مورد آنها
استاندار تهران بیان کرد: زلزله جدیترین مسئله پایتخت است / بیمارستان ها ایمن نیستند و برای آن ها باید تدابیری جدی اندیشید
استاندار تهران زلزله را مهم ترین و جدیترین مسئله استان عنوان کرد و افزود: نظام مهندسی و شهرداری که ناظر بر احداث بناها هستند باید ایمنسازی بناها را در دستور کار خود داشته باشند و متأسفانه در حال حاضر بسیاری از ساختمان های نهادهایی که در بحران باید ارائه خدمت بدهند مانند بیمارستان ها ایمن نیستند و فرسوده و قدیمی شدهاند و برای آنها باید تدابیری جدی اندیشید.
انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران عصر امروز در نشست هفته پژوهش و توانمندسازی با محوریت مدیریت بحران در استان، بیان داشت: بسیاری از شکاف ها و خلاءهای علم مدیریت و سایر علوم بوسیله اقدامات پژوهشی حل می شوند و برای نمونه ما امسال شاهد این بودیم که ویروس کرونا شرایطی را ایجاد کرد که بسیاری از شرکت ها و پژوهشگران در پی تولید واکسن و داروی این ویروس بودند و در کشور ما نیز فعالیت های بسیاری انجام گرفته است.
وی در مورد بحرانها محتمل در تهران، تصریح کرد: آنچه در استان تهران با آن روبرو هستیم عبارت است از استفاده مجدد از پساب و روانآبها، جلوگیری از فرونشست زمین و کنترل زلزله که مهمترین و جدیترین مسئله ما است.
وی با اشاره به تجربیات کشورهای دیگر در کنترل زلزله، گفت: اینکه امروزه مردم ژاپن حتی از زلزلههای نه ریشتری هم ایمن هستند بخاطر کارهای علمی و ایمنسازی های گستردهای که طی سالیان در آن کشور انجام گرفته است.
استاندار تهران ادامه داد: تجربه سایر کشورها نشان می دهد که علم اکنون به این توانمندی رسیده است که تمام مشکلاتی که ایمنی مردم را به خطر میاندازد را حل کند و ما در کشور ظرفیتهای علمی بسیاری برای حل مشکلات و بحرانهای خود داریم.
بندپی با تأکید بر بحث آموزش در مقابله با زلزله تصریح کرد: اینکه گسل های فعال در استان تهران مشخص شدهاند بسیار خوب بوده اما این گسل ها مردم را نگران کرده است و ما باید برای حل نگرانی و آمادگی برای بحران ها آمادگی لازم را داشته باشیم و این آمادگی چند محور دارد که رکن اصلی آن آموزش عمومی مردم است.
وی گفت: علاوه بر آموزش همگانی مردم در خصوص زلزله، فراهم کردن دستگاه های زلزله نگاری، امکانات و پناهگاهها برای شرایط بحرانی نیز باید در دستور کار قرار بگیرد چرا که ما رتبه سوم و یا چهارم را در میزان بلایای طبیعی در آسیا داریم و از بیست یا سی بلای طبیعی همه را تقریباً تجربه کردهایم.
عقب ماندگی در ایمنسازی ساختمان ها
استاندار تهران، ایمنسازی بناها را یکی دیگر از محورهای آمادگی و تلاش برای پیشگیری از بحران دانست و گفت: در رابطه با ایمنسازی خانهها و سایر بناها در روستاهای کشور، بنیاد مسکن متولی امر شده و اقدامات خوبی نیز انجام پذیرفته است اما ما در استان تهران در خصوص ایمنسازی ساختمانها عقب ماندگی داریم.
بندپی افزود: نظام مهندسی و شهرداری که ناظر بر احداث بناها هستند باید این موضوع را در دستور کار خود داشته باشند و متأسفانه در حال حاضر بسیاری از ساختمان های نهادهایی که در بحران باید ارائه خدمت بدهند، مانند بیمارستانها، ایمن نیستند و فرسوده و قدیمی شدهاند و برای آنها باید تدابیری جدی اندیشید.
وی در خاتمه با تأکید بر ضرورت پیشگیری از بحران و ارجحیت آن بر اقدامات پسینی، تصریح کرد: ما نباید با اخبار ناامیدکننده اذهان عمومی را مشوش کنیم اما باید چکشی بر سر مسئولان بزنیم تا به پیشگیری از بحران اهتمام داشته باشند و باید توجه داشته باشیم که ما وظیفه داریم در استان اصل پیشگیری را رعایت کنیم چراکه پیشگیری شمولیت و جامعیتش بسیار بیشتر از اقدامات پسینی مقطعی است.
در این نشست، محمد تارتار پژوهشگر حوزه زلزلهشناسی و عضو هیأت علمی پژوهشگاه زلزلهشناسی و مهندسی زلزله به بیان گزارشی در مورد پژوهشهای انجام گرفته در مورد گسل های تهران پرداخت.
منبع: انتخاب