دریافت نکردن مجوز پایان کار برای برخی مجتمع‌ های تجاری در ارومیه دریافت نکردن مجوز پایان کار برای برخی مجتمع‌ های تجاری در ارومیه

دریافت نکردن مجوز پایان کار برای برخی مجتمع‌ های تجاری در ارومیه

دریافت نکردن مجوز پایان کار برای برخی مجتمع‌ های تجاری در ارومیه ، بخشی از جلسه علنی شورای شهر ارومیه به این موضوع و بررسی وضعیت اتمام کار مجتمع‌ ها اختصاص یافت

کد خبر: 010413007 تاریخ انتشار: دوشنبه ۱۳ تیر ۰۱ - ۱۱:۳۲ ب.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، دریافت نکردن مجوز پایان کار برای برخی مجتمع‌ های تجاری در ارومیه ، بخشی از جلسه علنی شورای شهر ارومیه به این موضوع و بررسی وضعیت اتمام کار مجتمع‌ ها اختصاص یافت

دریافت نکردن مجوز پایان کار برای برخی مجتمع‌ های تجاری در ارومیه

دریافت نکردن مجوز پایان کار برای برخی مجتمع‌ های تجاری در ارومیه
ورود شورای شهر به ماجرای مجتمع‌ های بدون مجوز در ارومیه/ شهرداری مکلف به نظارت در پروژه‌ها گردید
بعد از انتشار خبری از رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان‌غربی در خصوص دریافت نکردن مجوز پایان کار برای برخی مجتمع‌ های تجاری در ارومیه، بخشی از جلسه علنی شورای شهر ارومیه به این موضوع و بررسی وضعیت اتمام کار مجتمع‌ ها اختصاص یافت.
صبح روز هشتم تیرماه و در جریان برگزاری نشست رسانه‌ای رئیس و اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان‌غربی بود که «امیرحسین مرادزاده» در کسوت رئیس این سازمان فنی و مهندسی، در اظهاراتی با اشاره به وضعیت نامشخص برخی مجتمع‌ های تجازی مشارکتی ساخته شده در سطح شهر ارومیه، تصریح کرد: یکی از مشکلات این عرصه، پروژه‌ های مشارکتی است. در این زمینه تنها طبق فشارهایی که هیئت‌ های وقت آورده‌اند، ساختمان‌ ها ثبت شده‌اند که ما به علت عدم ورود جدی به موضوع، نظری در مورد استحکام و ساخت آن‌ ها نداریم.
مرادزاده با اشاره به اینکه تنها پروژه‌ های عمرانی ادارات وارد چرخه نظام مهندسی نمی‌شوند، گفت: با دخالت‌ های خارج از ضوابط، در موضوع پروژه‌های مشارکتی این اتفاق افتاده است. پروژه‌ هایی نظیر مجتمع‌ های تجاری ترک مال، اوریاد، سیتادیوم، منازل ساخته شده توسط بنیاد مسکن در روستای جانوسلو و برخی دیگر از پروژه‌ها شامل این موارد است که اطلاعاتی از آن‌ ها نداریم و بدون مجوز ساخته شده‌اند و مکاتبات را انجام داده‌ایم که باید توسط سازمان تاییدیه دریافت می‌کردند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان‌غربی، با اشاره به این که تنها پروژه‌ های عمرانی ادارات وارد چرخه نظام مهندسی نمی‌ شوند، گفت: با دخالت‌ های خارج از ضوابط، در موضوع پروژه‌ های مشارکتی این اتفاق افتاده است. پروژه‌ هایی نظیر مجتمع‌ های تجاری ترک مال، اوریاد، سیتادیوم، منازل ساخته شده توسط بنیاد مسکن در روستای جانوسلو و برخی دیگر از دیگر پروژه‌ها شامل این موارد است که اطلاعاتی از آن‌ ها نداریم و بدون مجوز ساخته شده‌اند و مکاتبات را انجام داده‌ایم که باید توسط سازمان تاییدیه دریافت می‌کردند.
بعد از انتشار این مباحث، نامه‌ای از رئیس سابق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان آذربایجان‌غربی منتشر گردید که مربوط به سال ۱۴۰۰ بود و در این نامه تاکید شده بود که پروژه‌ های مشارکتی نیاز به معرفی به سازمان نظام مهندسی ساختمان ندارند و در قالب نظام فنی و اجرایی گنجانده می‌ شوند که متولی این نظام نیز سازمان برنامه خواهد بود.
بعد از انتشار این نامه نیز برخی مباحث در فضای مجازی ارائه شد که ناشی از عدم نظارت کافی در پروژه‌ های تجازی مشارکتی شهر ارومیه بوده و نگرانی‌ هایی را در میان اصحاب رسانه و فعالان اجتماعی ایجاد کرد.
به دنبال تمام این حواشی و مباحث مطرح شده، موضوع پروژه‌ های مشارکتی و مجتمع‌ های تجاری ساخته شده با مشارکت شهرداری ارومیه به جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر ارومیه که با حضور اعضای شورا و شهردار ارومیه برگزار گردید، کشانده شد تا برخی اعضا و شهردار در این مورد واکنش‌ های جالبی داشته باشند.
سازمان نظام مهندسی از چرخه نظارت بر ساخت حذف گردید.
در این جلسه، «حسین مهدی‌زاده» شهردار ارومیه در اظهاراتی با اشاره به اینکه پروژه‌های مشارکتی طبق نامه رئیس وقت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، مشمول قانون نظام مهندسی ساختمان نمی‌ شود، ادامه داد: این پروژه‌ها در شمول نظام فنی و اجرایی قرار گرفته و از نظام مهندسی تبعیت نمی‌کنند.
مهدی زاده گفت: در نامه مورد اشاره، تاکید شده که نظارت بر پروژه‌ های مشارکتی با ناظران مورد تایید نظام فنی و اجرایی که از طرف سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی معرفی می‌ شوند خواهد بود و سازمان نظام مهندسی از شمول نظارت مستثنی شده است.
وی، گفت: هم اکنون شهرداری ارومیه در حال حل اختلاف با سازمان تامین اجتماعی در مورد حق بیمه کارگران این پروژه‌ها است چرا که طبق قانون حتی حق تامین اجتماعی هم شامل این پروژه‌ها نمی‌ شود.
ضرورت تعیین تکلیف موضوع نظارت در پروژه‌های کلان شهری
اما در مقابل اظهارات شهردار، «نقی کریمی» رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه که خود مدتی را بعنوان شهردار خدمت کرده، در سخنانی ضمن تاکید بر ضرورت تعیین ناظر در پروژه‌ های کلان شهری، گفت: پروژه‌های بزرگ اجرایی در شهر نیازمند مهندس مشاور هستند که نظارت عالیه این مهندسان نیز با سازمان نظام مهندسی ساختمان است.

مهدی زاده گفت: باید مشخص گردد که در جریان ساخت و نگه داری پروژه‌ های بزرگ مدیریت شهری، نظارت بر عهده کدام مجموعه قرار دارد و بر همین اساس تکلیف نظارت بر پروژه‌ های مشارکتی و کلان شهری باید مشخص گردد.
شهرداری در جایگاه کارفرما در پروژه‌ها حضور دارد
«ابراهیم صفری» معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهرداری ارومیه هم در این جلسه، ضمن ارائه توضیحاتی در مورد وضعیت دریافت مجوز پروژه‌های تجاری مشارکتی، افزود: طبق نامه دولتی، نظام فنی و اجرایی متولی صدور مجوز برای بناهای مشارکتی است و نظام مهندسی نمی‌تواند به این موضوع ورود داشته باشد.
وی گفت: شهرداری ارومیه در شان کارفرما به موضوع ورود دارد و باید پیمانکار و مظاور بعنوان ناظر در پروژه‌ ها تعریف گردد که در این میان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نقش ناظر را ایفا می‌ کند.
معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهرداری ارومیه، با اشاره به اینکه مشاور با تایید سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان وارد پروژه‌ها می‌ شود، گفت: در این میان مشاور معرفی شده بعنوان ناظر پروژه ورود دارد و هیچ نقشی برای شهرداری یا دیگر مجموعه‌ ها قائل نیستند.
دیگر اعضای شورای شهر نیز در این زمینه به بیان نظرات خود پرداختند و نسبت به موضوعات بیان شده توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان، شهردار و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی واکنش‌ های متفاوتی ارائه دادند.
مساله جالب توجه در این جلسه و در مباحث ارائه شده از طرف اعضا، عدم آگاهی و اطلاع کافی از شرایط و نحوه همکاری در پروژه‌ های مشارکتی بود که سبب شد تا تصمیم گیری و اطلاع رسانی در این مورد، به شهردار ارومیه واگذار گردد تا در نامه رسمی به رئیس سازمان نظام مهندسی و دستگاه‌ های مربوطه، ضمن اطلاع رسانی در مورد موضوع، به استحگام و ایمنی ساختمان‌های مورد اشاره نیز با جدیت ورود کنند.
منبع: خبرگزاری تسنیم

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۱۳ تیر ۰۱
395 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0