انتخابات هیئت مدیره و تکرار مکرر اشتباهات مهندسان
در سازمان نظام مهندسی ساختمان، هیئت مدیرهای وجود دارد که در بسیاری مواقع منافعش با منافع عام اعضای سازمان، کوچکترین همسویی نداشته و حتی رقابتی نابرابر حاکم است! قطعاً میپرسید کجا!؟
در سازمان نظام مهندسی ساختمان، هیئت مدیرهای وجود دارد که در بسیاری مواقع منافعش با منافع عام اعضای سازمان، کوچکترین همسویی نداشته و حتی رقابتی نابرابر حاکم است! قطعاً میپرسید کجا!؟
انتخابات هیئت مدیره و تکرار مکرر اشتباهات مهندسان
۱- اغلب اعضای هیئت مدیره، بنگاههای اقتصادی متعددی در داخل و خارج سازمان دارند و برای آنکه رد پای ایشان در این فعالیتهای اقتصادی و مالی دیده نشود، نامشان را از هیئت مدیره و سهامداران رسمی شرکت با تغییرات صوری خارج میکنند و در روزنامه رسمی نامی از ایشان نخواهید یافت! چون ایشان با تفاهمنامه کتبی و شفاهی با شرکت مربوطه فعالیتهای اقتصادی دارند و با وجود ساز و کارهای عملیاتیِ حاکم، فقط معجزه میتواند شرّ چنین زد و بندهایی را از سرِ سازمان نظام مهندسی ساختمان برهاند!
چرا معجزه؟ چون سازمان تهران با حدود ۱۲۰ هزار نفر عضو که کمتر از ۲۰۰۰ نفر فعال حرفهای و صنفی در آن وجود دارد و در این میان کمتر از ۱۰۰ نفر، بازیگردان و کارگردان تمام ماجراهای سازمان هستند انتظار اصلاحات با وجود چنین آییننامههای اجرایی و نظارتهای عالیهای که از طرف وزارت راه و شهرسازی جاری و ساری است فقط نیاز به معجزه دارد!!!
۲- اغلب بخشهای مختلف در نظام مهندسی ساختمان در سیطره رانت و باند بازیها گرفتار شده است. اعم از افتتاح حساب با پولهای مهندسان از بانکی به بانکی دیگر و یا خرید زمین و یا قرارداد بیمه تکمیلی و مسئولیت مهندسی و … و در نهایت اخذ امتیازهای قابل توجه برای اشخاصی که تا آن زمان عدد میلیارد تومان را درک نکرده بودند! و دهها مورد دیگر در نظام مهندسی مانند امور رفاهی و باشگاهها و فرهنگی و نشریه و …
اصل موضوع
انتخابات گروههای تخصصی چرا با تأخیر حدود ۱۸ ماهه مواجه شده است!؟
طبیعی نیست اگر کسی نداند که گروههای تخصصی صرفاً یک سکوی پرش و یارگیری در جهت تشکیل کولونیهایی است که با بودجه مهندسان و اعضای سازمان اداره میشوند تا برای انتخابات شهریور ۹۷ بتوانند با دست پُر وارد میدان شوند و این بار از جیب خودشان کمترین هزینهای را هم نداشته باشند و عدهای مهندس هم که متأسفانه همیشه هشتِشان گرو نهِشان است و نمیدانند کجای کار هستند، یاریگر ایشان خواهند بود!
انتخابات هیئت مدیره و تکرار مکرر اشتباهات مهندسان
پاشنه آشیل سازمانها
آییننامه اجرایی قانون نظام مهندسی اجازه داده تا اعضای سازمان نظام مهندسی با کارت معتبر در مجامع عمومی حضور یابند و همچنین اجازه داده شده تا اعضایی که امکان حضور اصالتاً ندارند با دادن وکالت به عضوی دیگر (نهایتاً دو نفر) در مجامع حضور یابند ولیکن اتفاقی که بارها و بارها شاهد آن بودهایم حضور غیرمهندسان با کارتهای دیگران و همچنین بعضاً وکالتنامههای فاقد اصالت که هیچگاه تا بحال بدرستی کنترل نشده است و رفیقبازی و باندبازی اعضای هیئت مدیره در همه بازیهایی که نامش را صنفی گذاشتهاند باعث اختلالات زیادی در برگزاری انتخابات میگردد و بطور کلی ناتوانی محض (البته شما بخوانید «منافع محض») در اجرای یک انتخابات سالم از بدو شروع، مشهود بوده و خواهد بود و عدم کنترل اعضای واقعی و عدم توجه به اصول اولیه و ساده حراستی و باز تولید یک انتخابات فرمایشی دیگر با همدستی دستاندرکاران از بالا تا پایین که چشم خود را بر روی همه تخلفات و تقلّبات انتخاباتی میبندند و از طرفی دیگر، بچه زرنگهای هیئت مدیره که سازمان را ارث پدری خود میپندارند و از لذّت درامدهای باد آورده نمیتوانند دست بردارند!
حال با حضور غیرمهندسان در مجامع و کارمندان و منشیهای شرکتهای کاغذی، تکلیف کاملاً معلوم است! نتیجه انتخابات مورد اعتراض مهندسان حرفهمند و مستقل قرار میگیرد و نهایتاً وزارت راه و شهرسازی با شرایطی خاص، انتخابات سرشار از انواع تخلفات را تأیید میکند!
وقتی آمار کل شرکتکنندگان در انتخابات سازمان استان تهران در سال ۹۱ حدود ۱۴ درصد و در سال ۹۴ با یک تغییرات تاکتیکی وزارتخانه در تاریخ برگزاری انتخابات، مشارکت به حدود ۸ در صد تنزل مییابد هر سال باید گفت دریغ از پارسال!
راه حل پیشنهادی
پیشنهاد راهکار اجرایی برای اصلاح این ساختار، مشارکت گسترده مهندسان در انتخابات و مطالعه دقیق عملکرد افراد و رزومههایشان و دقت در شعارها و مطالبه اجرای تک تک شعارها در زمان تکیه بر کرسی هیئت مدیره میباشد، در غیر اینصورت درب سازمان بر همین پاشنه ۲۳ ساله خود خواهد چرخید.
منبع: هفتهنامه الکترونیکی «اخبار مهندسی»
مشاهده منابع آزمون نظام مهندسی
سوالات آزمون نظام مهندسی شهرسازي