هجدهمین اجلاس سالانه هیات عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران
هجدهمین اجلاس سالانه هیات عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران ، با حضور معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صمت و کامبیز مهدی زاده و تقی نبئی و اعضای کمیسیون صنعت و معدن برگزار گردید
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، هجدهمین اجلاس سالانه هیات عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران ، با حضور معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صمت و کامبیز مهدی زاده و تقی نبئی و اعضای کمیسیون صنعت و معدن برگزار گردید
هجدهمین اجلاس سالانه هیات عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران
در هجدهمین اجلاس سالانه هیات عمومی نظام مهندسی معدن مطرح گردید؛
نقطه امید سرمایهگذاری ها بخش معدن و صنایع معدنی است/ معدن به درستی پیشران اقتصاد کشور است
هجدهمین اجلاس سالانه هیات عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران با حضور داریوش اسماعیلی معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صمت، کامبیز مهدیزاده مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و مدیر طرح توسعه نوآوری ها و فناوری های حوزه معدن و صنایع معدنی، تقی نبئی رییس سازمان نظام مهندسی، بهرام شکوری رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران، اعضای کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی و اعضای هیات مدیره استان های سازمان نظام مهندسی معدن امروز برگزار گردید.
در آغاز این جلسه، تقی نبئی رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران گفت: از سال گذشته تغییرات جدید و مثبتی در سازمان رخ داده و در همین راستا ما در سازمان در تلاش هستیم تا نظام مهندسی معدن جایگاه اصلی خود را بازیابد.
نبئی با عنوان این که سازمان نظام مهندسی معدن کشور هجده ساله شده و از بیشتر ظرفیت های خود استفاده میکند، گفت: ما در سال جهش تولید به مشکل فروش نفت برخورده و تحریم هستیم و به همین علت در چنین شرایطی از بخش معدن و صنایع معدنی توقع بیشتری وجود دارد.
نبئی با اشاره به ظرفیت و اقدامات سازمان نظام مهندسی معدن در بخش معدن گفت: نظام مهندسی در مورد اکتشاف و طراحی برنامه ریزی و ورود کرده اما نظارت بر اکتشاف وجود ندارد و درخواست ما این است که این سازمان نیز در بخش اکتشاف که زیرساخت توسعه بخش معدن است بر عهده نظام گذاشته شود.
اسماعیلی گفت: معدن بدرستی پیشران اقتصاد کشور انتخاب شده است
داریوش اسماعیلی، معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت معدن و تجارت در ادامه مجمع گفت: در برنامه ششم توسعه به درستی معدن بعنوان پیشران اقتصاد کشور انتخاب شده و این بمعنای تمرکز نگاهها و نقاط امید سرمایه گذاری ها در این بخش است.
اسماعیلی ادامه داد: نیاز جدی به تلاش تشکل ها، نهادها و فعالان بخش معدن از جمله سازمان نظام مهندسی ایران وجود دارد.
معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صمت با اشاره به بیانات رهبری مبنی بر این که بهترین جایگزین درآمدهای نفتی بخش معدن است، تصریح کرد: معدن از اهمیت بسیاری در توسعه کشور برخوردار است. بر خلاف انتظار بعد از تحریم های آمریکا میزان صادرات بخش معدن کشور رشد داشته است. بیش از بیست و پنج درصد از درآمدهای ارزی ناشی از صادرات غیر نفتی متعلق به صادرات معدن و صنایع معدنی است.
اسماعیلی با عنوان این که بخش بزرگی از این صادرات مربوط فرآوردههای معدنی فولادی است، افزود: باید بیش از پیش دولت، مجلس معدن و صنایع معدنی را جدی بگیرند.
وی با اشاره به این که از جمله مهمترین مشکلات روز کشور موضوع نقدینگی است، گفت: بیش از سه هزار هزار میلیارد تومان در دست مردم است که متاسفانه به سمت تولید هدایت نشده و این مشکل اساسی اقتصاد کشور است.
وی تصریح کرد: بخش بزرگی از این منابع باید در معدن و صنایع معدنی جذب گردد.
اسماعیلی با عنوان این که وزارت صمت به سمت تشکیل شرکت های سهامی عام پروژه در معدن و صنایع معدنی گام برداشته، گفت: باید معادن دولتی از جمله طلای موته و زرشوران را در این قالب ببریم و در یک شرکت سهامی عام پروژه ایجاد کنیم که شرکت های خصوصی با اهداف و برنامه های مشخص با درصدهای ۲۰،۳۰،۴۰ در آن حضور یابند و مابقی سهام توسط مردم خریداری گردد.
معاون معدن و صنایع معدنی وزارت صمت، با اشاره به ظرفیت طلای کشور و اقدامات انجام گرفته در این راستا خبر داد: هزار نقطه امید بخش برای طلا در کشور اکتشاف شده و طلا میتواند در آینده نقشی همچون صنعت فولاد در کشور داشته باشد.
اسماعیلی با تاکید بر این که یکی از درخواست های اجلاس می تواند از شورای مرکزی باشد، گفت: اجلاس باید از شورای مرکزی خواهان پاسخگویی درباره برنامه ۶ ساله نظام مهندسی معدن شود، این که تاکنون به کجا رسیده است؟ ما تلاش زیادی در این زمینه انجام دادهایم که باید به نتیجه برسد.
وی با عنوان این که هوشمند سازی سازمان نظام مهندسی اکنون در وزارتخانه مورد توجه قرار گرفته است، گفت: قرار است هوشمندسازی با اولویت معاونت معدنی انجام شود و شرط ادامه و تقویت ارتباط بین نظام مهندسی معدن و معاونت معدنی هوشمندسازی است.
اسماعیلی با اشاره به اینکه از یازده هزار معدن کشور حدود چهارهزار و پانصد معدن غیرفعال داریم، عنوان کرد: طرح احیای معادن غیرفعال در همین راستا در نظر گرفته شده تا بیست و پنج درصد از معادن غیرفعال را فعال سازی کند. صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیت های معدنی هم به همین منظور سه هزارمیلیارد تومان بودجه در نظر گرفته است.
مهدیزاده: خام فروشی معضل ماست
کامبیز مهدیزاده مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این اجلاس با اشاره به معضل خام فروشی که اخیرا رهبری نکات راهبردی و مهمی را در این باب مطرح کردند، افزود: یکی از معضلات کشور ما خام فروشی است. ما در یک اقتصاد نفتی نمی توانیم نخبه پرورش دهیم.
مهدی زاده گفت: چاه های نفت همچون زالو شیره اقتصاد ما را مکیدهاند. تا کی باید به بشکه های نفت اتکا کنیم؟ نفت برای پیشرفت و توسعه کافی نیست. مالکیت نفت در اختیار ما اما سیاست آن در دست دیگران است، چنین سرمایهای مایه دردسر و مایه زحمت است و باید این غده سرطانی نفتی را جراحی کنیم و هر جراحی درد دارد.
وی با عنوان این که تنها در سال نود و چهار مبلغی بالغ بر هشتصد میلیون دلار هزینه ترمیم و راه اندازی چاههای نفت شده است، ادامه داد: باید معدن را جایگزین نفت کنیم، اما نه با خام فروشی.
مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: اینکه من بارها اشاره کردم ای کاش نفت نداشتیم بدین معنا نیست که استخراج نفت را متوقف کنیم، معادن و نفت موهبت الهی هستند و ما باید حداکثر بهره برداری را داشته باشیم. اما چگونه؟ با اقتصاد فناورانه و دانش بنیان.
وی با عنوان این که زمانی میزان و ملاک پیشرفت کشورها، وجود کارخانه های سیمان و ذوب آهن بود، تعداد دودکش ها تعیین کننده میزان پیشرفت کشورها بود، گفت: امروز فناوری تعیین کننده است. هر کشور از عوامل مختلف برای پیشرفت بهره می گیرد. منابع طبیعی عامل مهمی در توسعه هستند، ولی به تنهایی نمیتوانند تعیین کننده باشند باید ترکیب منابع طبیعی و فناوری داشته باشیم.
وی با طرح این پرسش که مشکل معادن ما چیست؟ پاسخ داد: عدم سرمایه گذاری و تمرکز بر سرمایه گذاری در ذخایر شناخته شده بزرگ با عیار بالا، با کیفیت بالا و کم عمق. ما باید به سمت اکتشاف در عمق پیش برویم، نیاز است ژئو فیزیک هوایی را در کشور توسعه بدهیم، باید از روش های سنجش از راه دور و تصاویر ماهوارهای در اکتشاف معادن استفاده کنیم. برای نقشه برداری معادن از تکنولوژی پهبادها بهره بگیریم. از علوم پیشرفته و جدیدی همچون علم ژئوماتیک و زمین شناسی پزشکی و استراتژی های جدید در حوزه معدن استفاده کنیم.
وی افزود: طبق استراتژی اقیانوس آبی مبنی بر تکیه بر فضاهای خالی که رقبا نسبت به آن بی توجه هستند، باید به دنبال ایجاد تقاضاهایی باشیم که پیشتر وجود نداشت ولی نیاز به آن احساس میشد. شما عزیزان با توجه به گلوگاه ها و نیازهای جاری در حوزه معدن بازار خلق کنید. ما در طرح توسعه نوآوری ها و فناوری های معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این فضا را ایجاد کردیم.
منبع: اقتصاد آنلاین