شهرسازان با ايده هاي خلاق ميتوانند با استفاده از نوآوري و فناوري براي محيط شهري ارزش آفرين باشند
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی
شهرسازان با ايده هاي خلاق ميتوانند با استفاده از نوآوري و فناوري براي محيط شهري ارزش آفرين باشند
سيد مسلم سيد الحسيني عضو هيات مديره شركت ملي باز آفريني شهري ايران بیان کرد:
شهرسازان با ايده هاي خلاق ميتوانند با استفاده از نوآوري و فناوري براي محيط شهري ارزش آفرين باشند
سيد الحسيني، ریاست گردهمایی نقش مهندسان شهرساز در تحقق شهر هوشمند بیان کرد: چگونگي بكارگيري و ايفاي مهندسان شهرساز در تحقق شهرهوشمند مبحثي خیلی وسيع و گسترده است كه اين امر متضمن بررسي و همكاري بين متخصصان و مديران حوزه هاي مرتبط است تا حوزه هاي فعاليتي مشخص و با مطالعه پياده سازي شود.
وی ضمن اشاره به موقعيت و جايگاه رشته شهرسازي كه يك دانش بين رشته اي است، تصریح کرد: رشته شهرسازي تركيب هنر طراحي و دانش برنامه ريزي از يك سو و ترجمه هستي و چيستي شهر و ماموريتش در فرم، محتوا و محصولي است كه به كالبد و فضا ختم ميشود و امروزه با تحول مفهوم فرم نقش طراحان شهري متحول شده و در محيطي كه نوآوري اجتماعي و اقتصادي بطور مداوم ظهور ميكند، استفاده از فرصتهاي توسعه شهري و حل مسايل در مسير اهداف تعيين شده از ابزار هوشمندي استفاده و شهرسازان بعنوان پيشگامان توسعه، بايد در اين حوزه نقش آفريني داشته باشند.
رييس كميسيون تخصصي شهرسازي سازمان نظام مهندسي ساختمان خراسان رضوي، با تاكيد بر رويكرد شهرسازي خصوصاً در سازمان بازآفريني شهري مبتني بر ارزش آفريني، ادامه داد: كه در رويكرد ارزش آفريني ما به چهار مولفه اصلي را توجه ميكنيم:
مولفه اول تغييرات پويا است. در شهرها بعنوان يك پديده پويا تغييرات مداوم در حوزه هاي مختلف اتفاق مي افتد، كه ما با يك پديده پويا مواجه هستيم.
مولفه دوم؛ همگرايي بين بخشهاي مختلف است كه نيازمند همراهي در بخشهاي خصوصي و عمومي، بخش دولتي و جامعه حرفه اي هستیم.
مولفه سوم؛ رقابت پذيري شهري است كه امروزه شهرها و محلات شهري با هم در رقابت هستند. آن چه كه ما در حوزه بازآفريني شهري بر آن تاكيد ميكنيم اين است كه برخي محلات از اين رقابت جا مانده اند و بدنبال آن هستيم كه توان رقابتي را طبق مزيتهايي كه هر شهر و محله دارد، افزايش دهيم، كه منشا اين مزيتها در وجود همان ارزشهايي است كه در اين بافتها هست. داراييهايي وجود دارد كه در زنجيره ي ارزش، اين داراييها را بايد تبديل به مزيت كنيم.
مولفه ي آخر يادگيري يك پارچه است. سيستم پويا هم آموزي دارد، هم آفريني دارد، امروزه دانش رويكرد تركيبي پيدا كرده و ما يك دانش همكارانه و مشاركت محور داريم. توليدات علمي و مقاله اي معتبر است كه چندين نويسنده معتبر داشته باشد.
عضو هيات مديره علمي دانشكده هنر و معماري دانشگاه آزاد اسلامي مشهد در خاتمه گفت: اين دوران، دوران تعامل، هم آفريني، همكاري و مشاركت است و امروزه با اين حجم انتقال داده و گسترش ارتباطات به كمك فناوري اطلاعات شكل ديگري از فضاي شهري را توليد ميکنند.
منبع: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خراسان رضوی