اجرای تفاهم‌نامه چهارجانبه؛ نقطه پایانی بر تخلفات ساختمانی در استان یزد اجرای تفاهم‌نامه چهارجانبه؛ نقطه پایانی بر تخلفات ساختمانی در استان یزد

اجرای تفاهم‌نامه چهارجانبه؛ نقطه پایانی بر تخلفات ساختمانی در استان یزد

اجرای تفاهم‌نامه چهارجانبه؛ نقطه پایانی بر تخلفات ساختمانی در استان یزد  ، صورت گرفت. با تسهیل در فرایند صدور پروانه ساختمان، تخلفات ساختمانی در استان یزد به سرعت کاهش خواهد یافت

کد خبر: 030822009 تاریخ انتشار: سه شنبه ۲۲ آبان ۰۳ - ۸:۵۴ ق.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، اجرای تفاهم‌نامه چهارجانبه؛ نقطه پایانی بر تخلفات ساختمانی در استان یزد  ، صورت گرفت. با تسهیل در فرایند صدور پروانه ساختمان، تخلفات ساختمانی در استان یزد به سرعت کاهش خواهد یافت

اجرای تفاهم‌نامه چهارجانبه؛ نقطه پایانی بر تخلفات ساختمانی در استان یزد

اجرای تفاهم‌نامه چهارجانبه؛ نقطه پایانی بر تخلفات ساختمانی در استان یزد
با تسهیل در فرایند صدور پروانه ساختمان، تخلفات ساختمانی در استان یزد به سرعت کاهش خواهد یافت.
مجتبی فرهمند، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد، در خاتمه مراسم امضای تفاهم‌نامه چهارجانبه پیش‌گیری از تخلفات ساختمانی با اعلام این خبر گفت: در این اقدام ابتکاری، شهرداری پذیرفته است که از تقاضا و اخذ نقشه‌های موسوم به نقشه های غیر اجرایی منضم به پروانه خودداری و پروانه ساخت را بدون نقشه صادر نماید.
در تفاهم‌نامه یاد شده که به امضای معاون امور عمرانی استانداری، مدیر کل راه و شهرسازی، شهردار مرکز استان و رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد رسید، مقرر گردیده،
در مرحله صدور پروانه ساخت، سازمان نظام مهندسی ساختمان صرفاً اسامی طراحان و ناظران را به شهرداری اعلام و در پروانه ساخت، اسامی و عناوین آنها عنوان گردد.
مشاور عمرانی و شهرسازی استاندار یزد در ادامه توضیحات خود امضای این تفاهم‌نامه را اقدامی بنیادین در دولت جدید برای پیش‌گیری از ساخت و سازهای خلاف عنوان کرد و افزود: بعد از صدور پروانه ساخت و در فرصت کافی، نقشه ها مطابق درخواست‌های مالک و با رعایت خطوط قرمز مورد اشاره در تفاهم نامه تهیه و به شهرداری ارسال می گردد، که ملاک عمل اصلی خواهد بود. به این ترتیب، ساخت و ساز باید دقیقا طبق نقشه اجرایی مصوب سازمان نظام مهندسی ساختمان و ارسال شده به شهرداری اجرا شود و هیچگونه تخطی از آن پذیرفته نیست.
وی تصریح کرد: خطوط قرمز اعلامي براي تهيه نقشه هاي اجرايي، موارد مهمی چون رعايت پاركينگ مورد نياز(داخلي و نواري) طبق ضوابط و پيشروي حد اکثر در راستای پیشروی ساخت و سازهاي انجام شده در همان بلوك با رعايت عرض معابر طبق پروانه صادره وآخرين ضوابط طرح تفصيلي را شامل می گردد.
رعايت اصول مناسب سازي معلولان در ساختمان هاي عمومي و عدم استفاده از مصالح غيرمجاز و عدم اجراي نماهاي غير ايراني و كلاسيك كه موجب خدشه در هويت ايراني بافت شهري شود، از دیگر خطوط قرمز است که به موازات رعايت ضوابط ايمني و آئين نامه ٢٨٠٠ در این تفاهمنامه مورد تاکید قرار گرفته است.
عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: بررسي مطابقت نقشه هاي اجرايي با خطوط قرمز شهرسازي و مقررات ملي ساختمان با در نظر گرفتن موارد یاد شده، بر عهده سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد به عنوان مرجع فنی تخصصی ساخت و ساز استان خواهد بود.
برای تحقق این موضوع تمامی ارتباط‌های الکترونیکی بین شهرداری و سازمان نظام مهندسی ساختمان به روز می‌شود و با ناظرین و مالکین و کلیه عوامل که کمترین تخلف را داشته باشند برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
طبق تفاهم‌نامه چهارجانبه، سازندگان ذيصلاح ساختمان ملزم به اجراي نقشه هاي مورد تائيد سازمان نظام مهندسي ساختمان و نقشه نماي مصوب كميته نما و منظر شهري هستند و تغیر طرح نما و سیمای ساختمان بدون تایید کمیته نما امکان پذیر نیست. هم‌چنین سازمان خدمات پسماند شهرداری یزد از ارائه خدمت به اراضی فاقد مجوز گودبرداری خودداری میکند و با خودروهای حمل بتن در سطح شهر برای خدمات رسانی به قطعات زمین فاقد مجوز ساخت برخورد قاطع صورت می‌گیرد و از حرکت آنها جلوگیری خواهد شد.
لازم به ذکر است طبق آمار موجود در خوشبینانه ترین شرایط، تابه حال حداکثر سی درصد ساخت و سازها دارای پروانه و مجوز ساخت بوده که با واقعی‌تر شدن خدمات مهندسی سازمان و برخورد قاطع شهرداری با تخلفات ساختمانی این رقم به حدود شصت درصد و بیشتر از آن افزایش می یابد هم‌چنین بالای ۹۵٪از پروانه های صادره منجر به تخلف ساختمانی و ارجاع به کمیسیون ماده صد میگردد که با اجرای این طرح پدیده شوم دو نقشه ای حذف می شود.
به گفته رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد، سازمان نظام مهندسی ساختمان در بحث تسهیل صدور پروانه ساختمان نقش اصلی را خواهد داشت و در جلساتی که با گروه‌های مختلف مهندسین سازمان برگزار میشود، این موارد اطلاع رسانی و با آنان هماهنگ و زمینه اجرایی این فرایند کاملاً آماده است.
فرهمند، ابراز امیدواری کرد از این پس نقشه‌ها و نظارت‌ها واقعی شود و مهندسین و دفاتر طراحی آمادگی ورود به مرحله جدید را کسب کنند.
انتظار می‌رود با سهولت در صدور پروانه ساختمانی و افزایش حجم ورودی کار به سازمان، مهندسان با دلگرمی و اشتیاق بیشتر امور مربوط به ساخت و ساز اصولی و فنی تخصصی را پی‌گیری کنند.
منبع: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۲۲ آبان ۰۳
105 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0