بیاعتنایی شهردار آبادان و مسئولان محلی به هشدارهای نظام مهندسی
بیاعتنایی شهردار آبادان و مسئولان محلی به هشدارهای نظام مهندسی ، مجلس درباره حادثه آبادان به مردم گزارش میدهد. الان موقع امدادرسانی است و اینکه بحران زودتر جمع شود
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، بیاعتنایی شهردار آبادان و مسئولان محلی به هشدارهای نظام مهندسی ، مجلس درباره حادثه آبادان به مردم گزارش میدهد. الان موقع امدادرسانی است و اینکه بحران زودتر جمع شود
بیاعتنایی شهردار آبادان و مسئولان محلی به هشدارهای نظام مهندسی
عضو کمیته ویژه پی گیری حادثه آبادان بیان کرد:
متروپل پروانه ساخت نداشت ا بیاعتنایی شهردار آبادان و مسئولان محلی به هشدارهای نظام مهندسی ا مجلس درباره حادثه آبادان به مردم گزارش میدهد
«مجتبی یوسفی»، عضو کمیسیون عمران مجلس در مورد بازدید کمیسیون عمران از این حادثه میگوید: آنچه که فعلا مشخص شده است اینکه خیلی راحت می بینیم نظام مهندسی به کرات به صاحبان پروژه اخطار دادهاند اما مسئولین محلی و شهرداری توجه نکرده و سازه متروپل از همان روز اول شروع به طراحی و بعد احداث، پروانه ساخت نگرفته بود.
شماری از اعضای کمیسیون عمران مجلس پنجشنبه گذشته در قالب کمیتهای ویژه برای بررسی حادثه غمبار متروپل آبادان در این شهر حضور پیدا کردند. «مجتبی یوسفی»، عضو کمیسیون عمران مجلس و عضو این کمیته ویژه در مورد بازدید کمیسیون عمران از این حادثه میگوید: «ما از ۲ بُعد برای بررسی این حادثه به آبادان رفتیم. یکی بحث نظارت بر خدماترسانی، آواربرداری و امدادرسانی و دیگری در بحث نظارت و بررسی تخلفات رخداده است .»
یوسفی در پاسخ به اینکه تاکنون چه تخلفاتی در حادثه متروپل محرز شده است، بیان می کند: «الان موقع امدادرسانی است و اینکه بحران زودتر جمع شود و فعلا نمیتوان به طور دقیق در مورد تخلفات رخداده صحبت کرد. گزارشها باید تکمیل شود و نظرات کارشناسی مشخص شود بعد سر موقع به مردم گزارش خواهیم داد. اما آنچه که فعلا مشخص شده است اینکه خیلی راحت میبینیم نظام مهندسی به کرات اخطار داده ولی مسئولین محلی و شهرداری توجه نکردهاند و سازه متروپل از همان روز اول شروع به طراحی و بعد احداث، پروانه نگرفته بوده. اینها نشان میدهد که ابتدائیات نظام فنی و مهندسی در این سازه رعایت نشده بود.»
با متخلفین به شدت برخورد خواهیم کرد
نماینده اهواز و باوی در مجلس در مورد برخورد با متخلفین میگوید: «از برنامههای بلندمدت کمیسیون عمران که در صحنه حادثه حاضر شده این است که کسانی که مسبب این اتفاق تلخ بودند و باعث شدند تعدادی از هموطنانمان جان خود را از دست بدهند، مورد برخورد جدی قرار بگیرند و هزینه چنین تخلفات آشکاری برای متخلفین و برخی از مدیران آنچنان گران بشود که دفعه دیگر از این اتفاقات نیفتد و درس عبرتی برای کسانی باشند که به جان مردم بیتوجه هستند. در این راستا ما بعد از انجام بررسیهای لازم، گزارش خود را برای رئیس مجلس و نمایندگان مجلس ارجاع خواهیم داد و بعد از آن برای برخورد با متخلفین به دستگاه قضایی انعکاس داده خواهد شد. اگر هم لازم باشد که به جهت پیشگیری از وقوع چنین حوادثی قوانین مورد بازنگری قرار گیرد آن را در دستور کار قرار خواهیم داد.»
قوانین باید بازنگری شوند
عضو کمیته ویژه پیگیری حادثه آبادان در مورد قوانین حوزه ساخت و ساز هم معتقد است که قوانین فعلی باید به روز شود. وی در این باره میگوید: « نکتهای که هست اینکه در زمان وقوع یک بحران هیجانی برخورد شود و بعد از مدتی به فراموشی سپرده شود. ما معمولا در بلندمدت برنامههای اصلاحی نداریم. مرتب گفته شده است باید به بافت فرسوده توجه جدی شود و نظام فنی و مهندسی به روز شود و با متخلفینی که قوانین را رعایت نمیکنند برخورد شود اما میبینیم که در سازه دیگری تکرار میشود. البته اینگونه نیست که در حال حاضر نشود از مجرای قانون با متخلفین یا کسانی که مقررات نظام فنی و مهندسی را رعایت نمیکنند برخورد کرد. اما قوانینی مانند ماده ۱۰۰ و قوانین برخورد با متخلفین در حوزه ساخت و ساز مربوط به چند دهه قبل هستند و دیگر شکی نمانده که باید به روز شوند و ما در مجلس این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.»
در آواربرداری هیچ کوتاهیای صورت نگرفت
درباره روند آواربرداری حادثه متروپل نقدهایی صورت گرفت. نماینده اهواز و باوی در مجلس که در محل حادثه حاضر بوده است، میگوید: «در حال حاضر مسئولین اجرایی در بالاترین سطح مثل وزیر کشور، معاونین ریاست جمهور، فرماندهان کشوری و لشگری در حال امدادرسانی شبانهروز هستند تا بتوانند این بحران را که برای مردم سخت و سنگین بوده با تلاش شبانهروزی خاتمه بدهند. بنابراین هم از نظر مدیریت و هم گسیل امکانات از سراسر کشور از همان لحظه اولیه کارهای بسیار خوبی صورت گرفت و هیچ کوتاهیای صورت نگرفته اما آن چیزی که ما در صحنه دیدیم به دلیل اینکه با جان افراد در ارتباط بود، در روزهای اول خانوادهها نگران بودند که اگر احیانا فردی زیر آوار زنده است بتوانند آن را خارج کنند و جان او را نجات دهند. بعد از آن خارج کردن بدنهای کسانی که زیر آوار قرار گرفتند، در اولویت است و اینجا تفاوت را با برخوردی که در برخی کشورهایی که حوادث مشابه رخ داد، دیدیم.
آنها مواد منفجره گذاشتند و کل ساختمان را منفجر کردند اما اینجا دغدغه مسئولین این است که حتما این نگرانی خانوادهها را برطرف کنند و به خاطر این با دقت نظر بیشتری کار پیش میرود والا از نظر حضور میدانی و ماشینآلات مشکل خاصی نبود. دلیل دیگر هم به خاطر این بود که به ساختمانهای مجاور بیشتر از این آسیب وارد نشود.»
منبع: همشهری آنلاین