احسان حضرتی نقاط قوت و ضعف معماری معاصر را تشریح کرد:

مغفول ماندن اقلیم و نیاز بومی درمعماری معاصر استان تهران

به گفته یکی از اساتید معماری دانشگاه آزاد اسلامی چالش و نقطه ضعف اصلی معماری معاصر بی‌توجهی به اقلیم و نیازهای بومی است ضمن اینکه معماری امروز فاقد مکتب خاص و هویت معناداری است.

کد خبر: 1192 تاریخ انتشار: چهارشنبه ۱۲ آبان ۹۵ - ۱۱:۰۰ ق.ظ

پایگاه خبری-تحلیلی نظام مهندسی (akhbarmohandesi.ir)، احسان حضرتی، محقق و استاد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس به بیان نقاط قوت و ضعف معماری معاصر پرداخت و گفت: گاه در برداشت از معماری معاصر تاریخ را مبنا قرار می‌دهند و به عنوان نمونه می‌گویند هر ساختمان که از سال ۱۳۰۰ شمسی ساخته شده در حیطه معماری معاصر قرار دارد و گاه مصالح به کار رفته در ساختمان‌ها را معیار تعیین کننده معماری معاصر می‌دانند و می‌گویند هر ساختمانی که درآن از بتن یا آهن استفاده شده در معماری معاصر جای دارد. مغفول ماندن اقلیم و نیاز بومی درمعماری معاصر استان تهران

حضرتی افزود: اولین مشکل و چالش همین تعیین دقیق حیطه معماری معاصر است که بهتر است در تفکیک به جای توجه خاص به زمان احداث یا مصالح ساختمان به روح معماری پرداخته شود و ساختمانی را در دایره معماری معاصر بدانیم و به این مهم توجه کنیم که یک ساختمان تا چه اندازه منطبق با حال و اوضاع و نیازهای مخاطبان امروز است.

مغفول ماندن اقلیم و نیاز بومی درمعماری معاصر استان تهران

معماری معاصر استان تهران

پایگاه خبری-تحلیلی نظام مهندسی (akhbarmohandesi.ir)، وی با تاکید بر این‌که هنوز با گذشت دهه‌های مختلف تغییر چندانی در فرهنگ و نیازهای ایرانیان معاصر رخ نداده است، گفت: هنوز نیز در معماری ایرانیان به مسائلی چون محرمیت و اشرافیت ساختمان‌ها توجه دارند و تعاریف و الگوهای معماری سنتی تا اندازه زیادی می‌تواند وارد معماری معاصر شود.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این‌که حتی آپارتمان‌نشینی را که در دهه‌های اخیر رونق گرفته و از آن با عنوان بحران معماری معاصر یاد می‌شود، می‌توان به فرهنگ تکریم همسایه پیوند زد، تصریح کرد: باید اصل اساسی در معماری معاصر توجه به مسائل بومی باشد.

مغفول ماندن اقلیم و نیاز بومی درمعماری معاصر استان تهران

 

وی با بیان این‌که یکی از بحران‌های اساسی معماری معاصر استفاده از مصالح ناسازگار با اقلیم و نیازهای بومی است، گفت: در گذشته در کشور با بحران انرژی مواجه بودیم و چون به تهویه و آب دسترسی آسانی نداشتیم در طراحی معماری و ساختمان‌سازی خود به ذخیره انرژی توجه خاص داشتیم ولی امروز این اصل مورد توجه نیست و از مصالحی کاملا ناسازگار با اقلیم خاص و بومی مناطق استفاده می‌شود.

پایگاه خبری-تحلیلی نظام مهندسی (akhbarmohandesi.ir)، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس افزود: در گذشته معماران ما توجه داشتند که کشور ما در مناطق مرکزی دارای اقلیم گرم و خشک است و از مصالحی چون کاهگل و خشت که سازگار با اقلیم ۷۰ درصد مناطق کشور ما بود استفاده می‌کردند تا نیاز به صرف انرژی زیادی نباشد ولی امروز در انتخاب مصالح ساختمانی توجه به اقلیم خاص مناطق کشور نمی‌شود و از مصالحی مشابه هم استفاده می‌شود و امروز متاسفانه شاهدیم که ساختمان‌های پراکنده را در دل کوهستان نه با سنگ بلکه با مصالحی که مقاومت چندانی ندارند می‌سازند درحالی‌که در گذشته بافت شهری مناطق کوهستانی کشور متراکم و ساختمان‌ها چهارگوشه و مکعبی بودند.

حضرتی عنوان کرد: یکی از دلایل اصلی ایجاد بحران درسبک معماری معاصر به شهرداری‌ها بازمی‌گردد که دارای قوانین خاص و اجراییات خود هستند و الگوهایی را پیاده می‌کنند که با اصول معماری اسلامی و ایرانی ما تطبیق ندارد.

وی با بیان این‌که هویت یافتن یک بنا معلول مقید بودن آن به مکتبی خاص در الگوهای طراحی است، گفت: درایران معاصر مکتب معماری نداریم و می‌توان ادعا کرد که معماری و ساختمان‌سازی ما بی‌هویت شده است.

حضرتی همچنین عنوان کرد: باید پذیرفت که اغلب کارفرمایان معماری و ساختمان‌سازی تنها به دنبال کسب درآمد هستند و با الگوگیری سطحی از ساختمان‌سازی لوکس اروپا زرق و برق یک ساختمان را در درجه اول اهمیت قرار می‌دهند. درچنین شرایطی جامعه نیز با فراموش کردن عنصر مهم آرامش تنها به دنبال فخرفروشی و محیط لوکس است.

 

مرجع اخبار نظام مهندسی و آزمون نظام مهندسی

برای مشاهده مجموعه کامل اخبار نظام مهندسی کلیک کنید.

مجموعه کامل محصولات آزمون نظام مهندسی را در اینجا ببنید.

مغفول ماندن اقلیم و نیاز بومی درمعماری معاصر استان تهران بیشتر ببینید.

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۱۲ آبان ۹۵
1181 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0