عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی: کمیسیون ماده صد آسایش مردم را مختل کرده است عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی: کمیسیون ماده صد آسایش مردم را مختل کرده است

عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی: کمیسیون ماده صد آسایش مردم را مختل کرده است

عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی: کمیسیون ماده صد آسایش مردم را مختل کرده است ، کی از علل کمیسیون ماده ۱۰۰ است که با تجاوز به حقوق شهروندان از طریق جریمه‌های ساختمانی، مشکلاتی ایجاد کرده است

کد خبر: 031024005 تاریخ انتشار: دوشنبه ۲۴ دی ۰۳ - ۹:۲۰ ق.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی ، عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی: کمیسیون ماده صد آسایش مردم را مختل کرده است ، کی از علل کمیسیون ماده ۱۰۰ است که با تجاوز به حقوق شهروندان از طریق جریمه‌های ساختمانی، مشکلاتی ایجاد کرده است

عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی: کمیسیون ماده صد آسایش مردم را مختل کرده است

عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی: کمیسیون ماده صد آسایش مردم را مختل کرده است

کمیسیون ماده صد آسایش مردم را مختل کرده است

عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی با بیان این‌که مردم در ساختمان‌هایی که می‌سازیم آرامش ندارند، بیان کرد: یکی از علل کمیسیون ماده ۱۰۰ است که با تجاوز به حقوق شهروندان از طریق جریمه‌های ساختمانی، مشکلاتی ایجاد کرده است.

سعید یزدانی با یادآوری این‌که سازمان نظام مهندسی ساختمان بر اساس قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب سال ۱۳۷۴ شکل گرفت، گفت: برای بررسی تأثیر نظام مهندسی در صنعت ساختمان کشور، به‌ویژه در حوزه مسکن، باید از دو جنبه به این موضوع نگاه کنیم. در کشور ما دو نظام برای ساخت‌وساز وجود دارد: نظام فنی مهندسی و نظام فنی اجرایی.

یزدانی ادامه داد: نظام فنی اجرایی عمدتاً در حوزه پروژه‌های دولتی فعالیت می‌کند، مانند بیمارستان‌ها، ادارات و پروژه‌هایی که از منابع دولتی تأمین مالی می‌شوند. این پروژه‌ها دارای اعتبار و ردیف بودجه مشخص هستند.

یزدانی گفت: در مقابل، پروژه‌ها و ساختمان‌هایی که منابع مالی آن‌ها به‌صورت شخصی تأمین می‌شود، در حیطه نظام فنی مهندسی قرار می‌گیرند و تحت نظارت سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند.

وی گفت: اکنون بیایید کیفیت ساختمان‌ها را قبل و بعد از اجرای آیین‌نامه‌ها و مقررات ملی ساختمان، به‌ویژه از منظر تاب‌آوری در برابر زلزله، بررسی کنیم.

عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان افزود: برای مثال، تعداد کشته‌های ناشی از سه زلزله بزرگ در کشور، یعنی زلزله‌های رودبار، بم و سرپل ذهاب کرمانشاه را در نظر بگیرید. اگر دقت کنید، علی‌رغم افزایش شدت زلزله‌ها در هر دوره، تعداد کشته‌ها به‌طور چشمگیری کاهش یافته است. این امر به‌خوبی نشان‌دهنده نقش سازمان نظام مهندسی در بهبود کیفیت صنعت ساختمان کشور است، به‌ویژه در حوزه‌هایی که تحت نظارت آن قرار دارند و منابع مالی دولتی در آن‌ها دخیل نیست.

یزدانی ادامه داد: پس این نقش را هیچ‌کس نمی‌تواند انکار کند که کیفیتی که نظام مهندسی در تاب‌آوری و استحکام بناها ایجاد کرده، واقعاً غیرقابل انکار است. از منظر دیگر، اگر بخواهیم بگوییم یک ساختمان ایرانی باید سه ویژگی اصلی داشته باشد تا به‌عنوان یک خانه مناسب و استاندارد شناخته شود، باید گفت هر خانه استاندارد سه مؤلفه اصلی دارد: استحکام، آسایش و آرامش.

به گفته عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان، از منظر استحکام، نقش نظام مهندسی واقعاً بی‌بدیل است. از منظر آسایش، با توجه به تکنولوژی‌های نوینی که منشأ آن‌ها می‌تواند نظام مهندسی باشد و فناوری‌هایی که وارد صنعت ساختمان شده‌اند، چه از نظر تأسیسات و چه از نظر ساختار استراکچر یا سازه بنا، توانسته‌ایم آسایش مطلوبی را برای هموطنان عزیزمان فراهم کنیم.

یزدانی در عین حال افزود: اما از منظر آرامش، باید اذعان کرد متأسفانه به دلایلی خارج از حیطه نظام مهندسی، نتوانسته‌ایم ساختمان‌هایی بسازیم که مردم در آن‌ها آرامش داشته باشند. یکی از این دلایل، کمیسیون ماده ۱۰۰ است که با تجاوز به حقوق شهروندان از طریق جریمه‌های ساختمانی یا از منظر درآمدزایی، مشکلاتی ایجاد کرده است. به‌طور کلی، سطح اشغال ساختمان باید شصت درصد باشد، اما فردی ممکن است ساختمانی با سطح اشغال هشتاد درصد بسازد و با پرداخت یک جریمه ساده، این تخلف قانونی شود. در واقع، این اقدام به حقوق سایر شهروندان تجاوز می‌کند و آرامش آن‌ها را از بین می‌برد.

عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان گفت: از این منظر، اذعان می‌کنم که متأسفانه توفیقی در این زمینه نداشته‌ایم، اما دلیل عدم توفیق، مربوط به نظام مهندسی نیست.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۲۴ دی ۰۳
6 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0