کارآفرینی در صنعت ساختمان به قلم رضا موذن

کارآفرینی در صنعت ساختمان

صنعت ساختمان یکی از مناسب‌ترین بسترها برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی می باشد. با مروری به گذشته ملاحظه می‌شود طی سال‌هایی که بازار مسکن دچار رکود بوده و به دنبال آن ساخت و ساز نیز تقلیل یافت، بیکاری نیز در کشور تشدید و تعداد بیکاران افزایش یافت.

کد خبر: 970917010 تاریخ انتشار: شنبه ۱۷ آذر ۹۷ - ۴:۲۴ ب.ظ

صنعت ساختمان یکی از مناسب‌ترین بسترها برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی می باشد. با مروری به گذشته ملاحظه می‌شود طی سال‌هایی که بازار مسکن دچار رکود بوده و به دنبال آن ساخت و ساز نیز تقلیل یافت، بیکاری نیز در کشور تشدید و تعداد بیکاران افزایش یافت.

کارآفرینی در صنعت ساختمان

کارآفرینی در صنعت ساختمان

کارآفرینی در صنعت  ساختمان

 

لذا برای ارتقای سطح ساخت و ساز و استفاده از پتانسیل بالای این صنعت و با عنایت به اینکه گفته می‌شود صنعت ساختمان، مادر بسیاری از صنایع می باشد، این مهم نیز دور از واقعیت نیست، چه به لحاظ اقتصادی که حدود ۳۰ درصد از گردش مالی متعلق به صنعت ساختمان می باشد و چه به لحاظ اشتغال که میلیون ها نفر از آحاد مختلف جامعه به اشکال مختلف دست اندر کار حوزه ساختمان سازی می باشند.

می توان  به چند مورد از عوامل ذیمدخل و حِرَف و صنوفی که به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم در محورهای مختلف جهت گردش چرخ صنعت ساختمان تلاش می‌نمایند به شرح ذیل اشاره کرد :

– مهندسان

– کاردان های فنی

– استادکاران

– معماران تجربی

– کارگران ماهر

– کارکنان کارخانجات تولیدی و همچنین معادن مربوطه

– پیمان کاران و شرکت های ساختمان در حوزه‌های راه سازی – ساختمان سازی – ریل سازی – سیویل – مکانیکال و الکتریکال

– کارکنان شاغل در ادارات و موسسات ذیربط مانند وزارت راه و شهرسازی – بنیاد مسکن – شهرداری ها – موسسات فنی و حرفه ای – دانشگاه ها – آموزشگاه های فنی و غیره

– کارکنان آژانس ها و بنگاه های معاملات مسکن

– فروشندگان لوازم و مصالح ساختمانی

– رانندگان ماشین های سنگین و همچنین ماشین آلات ساختمان

با بررسی آماری، افرادی که در حوزه های مختلف اشاره شده فعالیت می نمایند تا منجر به ایجاد ساختمان با کاربری مسکونی – اداری – تجاری – صنعتی و غیر شود، ملاحظه می شود بیش از ۵ میلیون نفر در این حوزه اشتغال دارند که با احتساب اعضای خانواده آنها حدوداً بیش از ۲۰ میلیون نفر جمعیت کشور از این صنعت امرار معاش می نمایند که نشان اهمیت بالای این صنعت در حوزه های جمعیتی و تخصصی و اقتصادی میباشد.

صنعت ساختمان ضمن اهمیت زیادی که دارد،

از فضای کاری زیادی نیز برخوردار است که یکی از مهمترین آنها حوزه کارآفرینی و ایجاد اشتغال می باشد، متاسفانه در شرایط موجود افراد شاغل در این صنعت عمدتاً به فکر استخدام بوده و به محض اینکه در حوزه ای مشغول فعالیت می شوند، خلاقیت و استفاده از ظرفیت بالای این صنعت را فراموش می کنند.

ساختمان سازی در بخش کارآفرینی و راه اندازی کارگاه های متنوع و درآمدزایی دارای پتانسیل بالقوه زیادی است که می توان با آموزش های انگیزشی، صحیح و کاربردی این نیرو را بالفعل تبدیل کرد.

بی تردید نگاه تک محوری به حوزه اشتغال و کارآفرینی در صنعت ساختمان، سدی است

که چنانچه بر آن غلبه نشود، تأثیر آن را بر حوزه افت کیفیت ساخت و ساز مشاهده خواهیم کرد.

کارآفرینی در صنعت ساختمان

به نظر می رسد یکی از معضلات ما در این بخش، عدم فرهنگ سازی کارآفرینی است که باید بتوانیم بستری فراهم کنیم تا از استعداد افرادی که بضاعت مالی ضعیفی دارند در این حوزه استفاده کرد.

به طور مثال

در شروع می توان این افراد را پس از یک دوره آموزش اولیه به سمت استفاده از ظرفیت های خالی کارگاه های بزرگ سوق داد. قطعا پس از گذشت دو تا سه سال کار اصولی و راهبری شده، می توانند کارآفرینی خود را آغاز کنند.

هنوز هم در صنعت ساختمان کسب و کارهایی وجود دارند که هزینه شروع اولیه آنها کمتر یا برابر با ارزان ترین اتومبیلی است که در کشور ما تولید می شود  و عزیزان برای کار با آنها متقبل هزینه می شوند.

کسب و کارهایی که پس از چند سال کار درست و اصولی می توانند تبدیل به بنگاه های اقتصادی مناسب شده و محل کار برای حداقل  ۵۰ تا ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم باشند که در راستای هدف اقتصاد مقاومتی نیز می باشند. مثال این کارگاه ها در کشور به وفور یافت می شود، کارگاه هایی که حتی توسط بانوان راه اندازی شده و هم اکنون به عنوان نمونه کارآفرینی موفق از آنها نام برده می شود.

البته باید در نظر داشت تفکر کارآفرینی یک فرهنگ است و علی رغم تلاش های به عمل آمده در سال های گذشته جهت نهادینه شدن آن، تاکنون موفقیت چندانی به دست نیامده است، برای حصول نتیجه ابتدا باید مدیران، مهندسان، کاردان ها، استادکاران، کارگران و همه دست اندرکاران این صنعت، ارتقای کیفی ساختمان سازی کشور را رسالت شخصی خود بدانند و در پیگیری آن کوشا باشند.

رضا موذن؛ کارآفرین و فعال حوزه ساخت و ساز

کارآفرینی در صنعت ساختمان

مشاهده منابع آزمون نظام مهندسی

آزمون نظام مهندسی محاسبات عمران

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۱۷ آذر ۹۷
4629 بازدید
5 نظر
امتیاز به این خبر:
7 0