کمیته راهبردی نظارت بر عملکرد سازمان نظام مهندسی استان‌ها با هدف اصلاح امور شکل می‌گیرد کمیته راهبردی نظارت بر عملکرد سازمان نظام مهندسی استان‌ها با هدف اصلاح امور شکل می‌گیرد

کمیته راهبردی نظارت بر عملکرد سازمان نظام مهندسی استان‌ها با هدف اصلاح امور شکل می‌گیرد

کمیته راهبردی نظارت بر عملکرد سازمان نظام مهندسی استان‌ها با هدف اصلاح امور شکل می‌گیرد ، مقرر شده است یک کمیته راهبردی، فعالیت‌ها و اقدامات مربوطه را پیگیری و بررسی کنند

کد خبر: 020403017 تاریخ انتشار: شنبه ۳ تیر ۰۲ - ۱۲:۵۶ ب.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، کمیته راهبردی نظارت بر عملکرد سازمان نظام مهندسی استان‌ها با هدف اصلاح امور شکل می‌گیرد ، مقرر شده است یک کمیته راهبردی، فعالیت‌ها و اقدامات مربوطه را پیگیری و بررسی کنند

کمیته راهبردی نظارت بر عملکرد سازمان نظام مهندسی استان‌ها با هدف اصلاح امور شکل می‌گیرد

کمیته راهبردی نظارت بر عملکرد سازمان نظام مهندسی استان‌ها با هدف اصلاح امور شکل می‌گیرد
حمزه شکیب: کمیته راهبردی نظارت بر عملکرد سازمان نظام مهندسی استان‌ها با هدف اصلاح امور شکل می‌گیرد
حمزه شکیب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با اعلام خبر تشکیل «کمیته راهبردی نظارت بر عملکرد سازمان نظام مهندسی استان‌ها» از طرف شورای مرکزی گفت: یکی از وظایف اصلی رییس و شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، نظارت بر عملکرد سازمان‌های نظام مهندسی استان‌ها است. در همین راستا از ابتدای فعالیت دوره نهم شورای مرکزی تصمیم بر تشکیل این کمیته بود. ولی با توجه به مطرح شدن اولویت‌های دیگر مانند تعرفه، شناسنامه فنی و ملکی که از اهمیت حیاتی برای اعضای سازمان برخوردار بودند، تشکیل کمیته بصورت موقت از دستور کار خارج شد. خوشبختانه با تلاش‌ها و جلسات مستمری که برگزار گردید، از ابتدای سال ۱۴۰۲ کمیته راهبردی نظارت بر عملکرد سازمان نظام مهندسی استان‌ها شکل رسمی به خود گرفت و عملاً فعالیت خود را شروع کرد.
وی افزود: باید به این نکته اشاره کرد که در ادوار گذشته شورای مرکزی، این کمیته به شکل‌ها و فرم‌های مختلف و بعضاً توسط رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و گاهی نیز توسط وزارت راه و شهرسازی تشکیل شده بود؛ اما اکنون با توجه به همت اعضای شورای مرکزی، این کمیته با ساختاری جدید تشکیل گردید.
ساختار کمیته راهبردی نظارت بر عملکرد سازمان نظام مهندسی استان‌ها
شکیب ادامه داد: مقرر شده است یک کمیته راهبردی، فعالیت‌ها و اقدامات مربوطه را پیگیری و بررسی کنند. این کمیته شامل ۳ عضو از شورای مرکزی است که فرایند انتخابات آن چندی پیش برگزار شد و طی آن هاشم‌زاده (عضو هیئت‌مدیره نظام مهندسی آذربایجان غربی)، موحدپور (عضو هیئت‌مدیره نظام مهندسی کهگیلویه و بویراحمد) و عامری (عضو هیئت‌مدیره نظام مهندسی خراسان جنوبی) منتخب شدند. هم‌چنین سه عضو که شامل رضایی (دبیر کمیته)، جدلی و نبی‌زاده از سوی رییس سازمان انتخاب شدند.
به گفته شکیب، طبق تصمیم اولین جلسه (سه‌شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲) نحوه کار مرور و مقرر شد تهران به‌عنوان اولین استان مورد بررسی قرار بگیرد. در این راستا براساس هم‌سنجی‌ها صورت‌گرفته، وظایف اعضای کمیته و مأموریت هر یک از آنها مشخص شده است. در این جلسه مقرر شد از شنبه بیستم خرداد ۱۴۰۲ این کمیته در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران مستقر شود و فعالیت خود طبق بندهای ۶ گانه را آغاز و گزارش اولیه را ظرف مدت ۲۰ روز ارائه کند. اطلاعات موردنیاز این کمیته از رییس سازمان نظام مهندسی تهران، اعضای هیئت‌مدیره، بازرسان، شورای انتظامی و اعضای سازمان استخراج خواهد شد.
ورود به موضوع دریافتی ارکان سازمان
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور اظهار داشت: ملاک عمل این کمیته، قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، آیین‌نامه اجرایی، دستورالعمل‌ها و ضوابط وزارت راه و شهرسازی و در نهایت نظام‌نامه‌های ملاک‌ عمل خواهد بود. یکی از محورهای اصلی که قرار است در سازمان نظام مهندسی استان تهران مورد بررسی قرار گیرد، ارجاع کار در تهران بزرگ و دفاتر نمایندگی در شهرستان‌ها طی ادوار هشتم و نهم هیئت‌مدیره سازمان است. بحث بعدی، بررسی دریافتی ارکان سازمان، معاونین، مدیران و روسای دفاتر طی چند سال اخیر خواهد بود.
وی با اشاره به بحث ساختمان ارغوان گفت: موضوع مهمی که در دستور کار کمیته راهبردی نظارت بر عملکرد سازمان نظام مهندسی استان‌ها قرار گرفته، پرونده ساختمان ارغوان است که هم برای سازمان و هم برای اعضای سازمان اهمیت ویژه‌ای دارد چراکه این پروژه می‌بایست در اسرع وقت به بهره‌برداری برسد. اگرچه قرار بود ساختمان ارغوان در سال ۱۳۹۷ به بهره‌برداری برسد ولی متاسفانه این اتفاق رخ نداد و در حال حاضر در تلاش برای تسریع تکمیل این پروژه هستیم تا بتوانیم طی چندماه آینده از آن بهره‌برداری کنیم.
شکیب گفت: موضوع دیگر، حق‌الزحمه افراد حقیقی و حقوقی است که مورد بررسی قرار خواهد گرفت. هم‌چنین دریافتی پیمان‌کاران مختلف ازجمله پیمانکاران پروژه ارغوان که با سازمان در ارتباط و همکاری بودند، بررسی خواهد شد.
کمیته راهبردی نظارت بر عملکرد سازمان نظام مهندسی استان‌ها با هدف اصلاح امور شکل می‌گیرد.
وی با اشاره به الزام‌آور بودن نظام‌نامه شورای مرکزی برای تمام استان‌ها گفت: یکی از مواردی که مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت، نحوه استخدام‌ها در سازمان است. در این راستا مواردی هم‌چون میزان استخدام کارکنان طی سنوات گذشته بررسی می‌شود و این موضوع ارزیابی خواهد شد که آیا نظام‌نامه در این استخدام‌ها رعایت شده یا خیر. بررسی خواهیم کرد که اگر از نظام‌نامه تبعیت نشده، علت آن چه بوده و در آینده برای جلوگیری از بروز موارد مشابه، چه راهکاری باید ارائه داد.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با اشاره به موضوع ارجاع کار گفت: این کمیته شیوه ارجاع کار در تهران را بررسی خواهد کرد که آیا افرادی در این زمینه دخالت داشته‌اند یا خیر. اگر در این زمینه نقاط ضعفی وجود دارد، به چه صورت می‌توان آن را حل کرد.
شکیب با اشاره به برخی از مطالب که در فضای مجازی منتشر می‌شود، گفت: موضوع پرداختی‌ها به ارکان سازمان و تطابق آن با نظام‌نامه بررسی و صحت و سقم برخی از موارد راستی‌آزمایی خواهد شد. در نهایت طبق آیین‌نامه اجرایی، گزارشی به شورای مرکزی، ارکان و اعضای سازمان و هم‌چنین دستگاه‌های نظارتی ارائه می‌گردد.
به گفته رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، هدف اصلی تشکیل کمیته راهبردی نظارت بر عملکرد سازمان نظام مهندسی استان‌ها، اصلاح امور است و رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور طبق تکالیف قانونی و هم‌چنین طبق مواد ۱۱۴ و ۱۱۶ آیین‌نامه اجرایی می‌تواند تصمیمات مربوطه را اتخاذ و گزارشات نهایی را به دستگاه‌های ذی‌ربط ارجاع و حتی برای اجرای ماده ۲۶ اعلام نظر کند.
شکیب تصریح کرد: اصل اساسی این گزارش‌ها طبق مستندات خواهد بود و البته در این راه نگاه کمیته، نگاه حذفی نیست. باور داریم با حذف اتفاقات شایسته‌ای رخ نخواهد داد و می‌بایست در جهت اصلاح ساختار و اصلاح سیستم گام برداریم.
کمیته راهبردی نظارت بر عملکرد سازمان نظام مهندسی استان‌ها به نفع همه اعضای حقیقی و حقوقی سازمان است.
به گفته وی، از دید این کمیته هیچ تفاوت و تمایزی بین اعضای حقیقی و حقوقی سازمان وجود ندارد. افرادی که بتوانند برای سازمان اعتبار کسب کنند و تصویر درخور توجهی خلق کنند، ارزنده هستند. قطعاً معیار اصلی افرادی هستند که با هدف ارائه خدمات مطلوب مهندسی فعالیت می‌کنند و از این جهت حقیقی و حقوقی بودن آنها ملاک نخواهد بود
منبع: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۳ تیر ۰۲
163 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0