۷۰ درصد معادن استان مازندران فاقد مسئول فنی
ریاست سازمان نظام مهندسی معدن استان مازندران با اشاره به این که حضور مسئول فنی و نیز مسئول ایمنی در معادن جز الزامات در تأمین امنیت حین کار بشمار میرود، بیان کرد: از صد و ده معدن فعال استان تنها در ده معدن مسئول ایمنی حضور دارد.
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی کشور،ریاست سازمان نظام مهندسی معدن استان مازندران با اشاره به این که حضور مسئول فنی و نیز مسئول ایمنی در معادن جز الزامات در تأمین امنیت حین کار بشمار میرود، بیان کرد: از صد و ده معدن فعال استان تنها در ده معدن مسئول ایمنی حضور دارد.
۷۰ درصد معادن استان مازندران فاقد مسئول فنی
هادی حمیدیان روز ۳ شنبه با اشاره به وجود حدود دویست و پنجاه واحد معدنی در مازندران و فعال بودن صد و ده معدن از این تعداد، گفت: همچنین در حال حاضر نود مسئول فنی در این معادن فعالیت دارند.
حمیدیان، نبود مسئول و فنی و ایمنی در معادن را نقص بزرگ و نقض آشکار مقررات دانست و تصریح کرد: بیشتر معادن زغالسنگ کشور در مازندران فعال است و نبود مسئول ایمنی و فنی در این معادن پرخطر قابل قبول نیست.
بنا به اعلام سازمان نظام مهندسی معدن استان مازندران از ۳ هزار و پانصد کارگر معدنی استان ۱ هزار و پانصد نفر در پنجاه معدن زغالسنگ فعالیت می کنند.
به گفته وی، در ۴ سال اخیر چهار کارگر معدن استان حین کار دچار حادثه شدند و جان خود را از دست دادند.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن مازندران، حضور مسئول فنی در معادن را جز الزامات در حین دریافت پروانه بهره برداری اعلام کرد و گفت: در آئین نامه اجرایی قانون معادن حضور مسئول ایمنی را در معادن بالای بیست و پنج کارگر اعلام کرده است، ولی با توجه به شرایط کار در معادن از نظر ما و آن هایی که در معادن فعالیت می کنند حضور مسئول ایمنی در کلیه معادن ضرورت دارد چرا که این افراد متخصص با بررسی های تیمی و کارشناسی می توانند جنبههای مختلف ایمنی معدن را ارزیابی بکنند بطوریکه می توان گفت محیط کار امنی را برای کارگران فراهم می کنند.
حدود ۱ هزار و پانصد فارغ التحصیل رشتههای معدنی مازندران عضو سازمان نظام مهندسی معدن هستند که از این تعداد چهارصد و پنجاه نفر پروانه فعالیت دارند.
۷۰ درصد معادن استان مازندران فاقد مسئول فنی
آئین نامه اجرایی قانون معادن که در ماده شصت و پنج آن عنوان شد انجام عملیات معدنی باید تحت نظر مسئول فنی و مسؤول ایمنی و حفاظت در معادن انجام گیرد.
همچنین در ماده شصت و شش این آئین نامه در تعریف مسئول فنی بیان شد که مسئول فنی عملیات کسی است که اداره تمامی امور فنی معدن بعهده اوست و توسط دارنده پروانه عملیات ازمیان افراد واجد شرایط انتخاب و به وزارت معادن و فلزات معرفی میشود.
همچنین ماده شصت و هشت این آئین نامه به استناد بند (سه) آئین نامههای حفاظت و بهداشت کار همه معادنی که بیش از (بیست و پنج) نفر کارگر داشته باشند، عملیات باید تحت نظر یک نفر مسؤولحفاظت وایمنی صلاحیت دار انجام گیرد و در معادنی که کمتر از (بیست و پنج) نفر کارگر دارند این مسئولیت بعهده سرپرست معدن مسؤول فنی معدن است.
منبع: ایرنا
مشاهده منابع آزمون نظام مهندسی