تفاوت ترمووود و چوب معمولی چیست؟
ترمووود ها چوب های حرارت دیده ای می باشند. که از مقاومت بیشتری نسبت به دیگر چوب ها برخوردار می باشند. این چوب های ترمو شده در مصارف مختلفی مانند طراحی روف گاردن ها، ساخت آلاچیق، نما سازی ساختمان، طراحی محوطه، دکوراسیون داخلی، سونا، جکوزی، استخر و ... مورد استفاده قرار می گیرند. این محتوا به منظور آشنایی با تفاوت ترمووود و چوب معمولی، نگارش شده است.
ترمووود ها چوب های حرارت دیده ای می باشند. که از مقاومت بیشتری نسبت به دیگر چوب ها برخوردار می باشند. این چوب های ترمو شده در مصارف مختلفی مانند طراحی روف گاردن ها، ساخت آلاچیق، نما سازی ساختمان، طراحی محوطه، دکوراسیون داخلی، سونا، جکوزی، استخر و … مورد استفاده قرار می گیرند. چوب های ترمو شده از ویژگی های مثبت بسیاری نسبت به چوب های معمولی برخوردار می باشند. به همین دلیل است که امروزه ترمو چوب ها نسبت به چوب های معمولی از محبوبیت و کاربرد بسیار زیادی برخوردار می باشند. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با تفاوت ترمووود ها و چوب معمولی، به طور کامل آشنا کنیم.
تفاوت میان ترمووود ها و چوب های معمولی
از آنجایی که ترموود ها از کاربرد و محبوبیت بسیار بالاتری نسبت به چوب های معمولی برخوردار می باشند. کاملا نمایان است که تفاوت های بسیاری میان آن ها وجود دارد. برای درک این تفاوت ها نیاز است تا به طور کامل با ویژگی های هر کدام از آن ها آشنا شوید.
- ویژگی ترموود ها: ترمو چوب ها را به دلیل ویژگی های بسیار بارزی که دارند می توان در مصارف مختلف مورد استفاده قرار داد. از جمله ویژگی های ترمو چوب ها می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- ترمووود ها از سازگاری بسیار بالایی با محیط زیست برخوردار می باشند. زیرا در روند ترمو کردن چوب ها از هیچگونه مواد شیمیایی استفاده نمی شود.
- از آنجایی که در روند ترمو کردن چوب، حداکثر میزان رطوبت چوب گرفته می شود. چوب ترمو بافت سختی پیدا می کند و در نهایت مقاومت آن در برابر رطوبت افزایش می یابد.
- مقاومت بالای ترمووود ها در برابر رطوبت، موجب می شود تا مقاومت آن ها در برابر پوسیدگی و فرسودگی نیز افزایش پیدا کند.
- رطوبت کم موجود در ترمو چوب موجب انبساط و انقباض کمتر ترمو چوب ها می شود.
- از طرفی ترمو چوب ها از مقاومت نسبتا بالایی در برابر شرایط آب و هوایی مختلف برخوردار می باشند.
- از دیگر ویژگی های ترمو چوب ها می توان به مقاومت و ثبات پایداری آن ها اشاره نمود.
- از آنجایی که روند ترمو کردن چوب ها از مقاومت بیشتری در برابر شرایط محیطی برخوردار می باشند. مقاومت آن ها در برابر نیروی خمشی نیز افزایش می یابد.
- ترمووود ها فاقد صمغ درون حفره های چوب می باشند. به همین دلیل نفوذ و رشد حشرات روی سطوح آن ها بسیار نادر می باشد.
- همچنین عدم وجود صمغ و رطوبت در ترمو چوب ها موجب کاهش وزن آن ها نیز می گردد.
- از آنجایی که ترمووود ها ابعاد مشخص و وزن پایینی دارند. نصب آن ها بسیار دقیق و آسان می باشد.
- ویژگی چوب های معمولی
- چوب های معمولی در برابر رطوبت از مقاومت بسیار کمی برخوردار می باشند. به همین دلیل در صورت قرارگیری در معرض رطوبت پوسته پوسته می شوند.
- رطوبت موجود در چوب های معمولی بسیار زیاد است. به همین دلیل امکان فرسودگی آن ها در محیط های مرطوب به شدت زیاد است.
- وجود صمغ موجود در داخل چوب های معمولی، موجب رشد حشرات و قارچ ها می گردد.
- همچنین وجود آب و صمغ در چوب ها، موجب تغییر شکل و خم شدگی چوب ها می شود.
- وجود رطوبت بالا در چوب های معمولی، موجب رشد باکتری و قارچ ها روی سطوح چوب می شود.
دلیل استفاده از ترمووود ها به جای چوب های معمولی در طراحی معماری
- چوب های معمولی مورد استفاده در نمای ساختمان ها، در صورت برخورد باران و برف دچار تورم می شوند.
- نماهای چوبی به دلیل رطوبت درونی بالا، محل مناسبی برای رشد قارچ ها و باکتری ها می باشند.
- کابینت هایی که با استفاده از چوب های معمولی ساخته می شوند، محل مناسبی برای رشد حشرات مانند سوسک ها می باشند.
- نماهای چوبی در صورت قرارگیری در معرض نور خورشید، دچار رنگ پریدگی و پوسیدگی می شوند.
- در صورتی که از این چوب ها برای ساخت در و پنجره استفاده شود. ممکن است به دلیل انبساط و انقباض، پس از مدتی دچار مشکل در باز و بسته کردن پیدا نمایند.
مقایسه ترمووود و چوب معمولی
- وزن طبیعی چوب های معمولی به دلیل رطوبت موجود در آن ها از ترمووود ها بسیار بیشتر است. زیرا روند ترمو کردن چوب ها موجب کاهش چگالی و در نهایت کاهش وزن آن ها می شود.
- ترمووود ها از مقاومت بسیار بیشتری در برابر شرایط جوی برخوردار می باشند. حرارت استانداردی که چوب های ترمو شده را تحت تاثیر قرار می دهد. مقاومت آن ها را در برابر رطوبت، حرارت و دیگر شرایط آب و هوایی افزایش می دهد.
- رطوبت موجود در چوب های معمولی به شدت زیاد است. در صورتی که در ترمو کردن چوب ها، حداکثر رطوبت چوب گرفته می شود. به همین دلیل از دیگر تفاوت ترمووود و چوب های معمولی، نفوذ حشرات درون چوب های معمولی و عدم نفوذ آن ها در ترمو چوب ها می باشد.
- ابعاد ترموود ها کاملا مشخص است. همچنین به دلیل حرارت دیدن چوب های ترمو شده و عدم انقباض و انبساط آن ها پس از نصب نیز، موجب نصب راحت تر آن ها نسبت به چوب معمولی می گردد.
- حرارت دادن ترموود ها موجب می شود تا دوام و ماندگاری آن ها نسبت به چوب های معمولی افزایش یابد. به همین دلیل استفاده از ترمو چوب ها از استقبال بیشتری برخوردار است.
- چوب های معمولی را نمی توان در محیط های مرطوب مورد استفاده قرار داد. زیرا در صورت برخورد رطوبت با آن، دچار پوسیدگی و تورم می شوند. در صورتی که از ترمو چوب ها می توان در فضاهای مرطوب مانند سونا، جکوزی و استخر ها استفاده نمود.
- به طور کلی مقاومت بالای ترمو چوب ها در مقایسه با چوب های معمولی موجب می شود تا امروزه ترموود ها جایگزین بسیار مناسبی برای چوب های معمولی در صنایع مختلف، به ویژه طراحی و معماری باشد. استفاده از چوب های ترمو شده قابلیت سازگاری با تمامی شرایط آب و هوایی را دارند. به همین دلیل از آن ها می توان در محیط های باز و طراحی های داخلی استفاده نمود.