اختلاف نظر میان وزارت راه و نظام مهندسی به کجا کشید؟/ تاکید مجدد بر شیوه نامه ای که اجرا نمی گردد!
مدیر کل مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر این که موضوع بین نظام مهندسی ساختمان و وزارت راه هم چنان در حال پیگیری است، بیان کرد: کمیسیون عمران مجلس کارگروهی را تعیین کرده و این کارگروه مواردی را مطرح کرده که وزارت راه و شهرسازی پاسخ مفصل آن را ارسال کرده است. بنظر می رسد در هفته های آتی، کمیسیون نظر خود را بصورت مشورتی ارائه دهد و حتما مدنظر قرار خواهد گرفت.
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی کشور، مدیر کل مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر این که موضوع بین نظام مهندسی ساختمان و وزارت راه هم چنان در حال پیگیری است، بیان کرد: کمیسیون عمران مجلس کارگروهی را تعیین کرده و این کارگروه مواردی را مطرح کرده که وزارت راه و شهرسازی پاسخ مفصل آن را ارسال کرده است. بنظر می رسد در هفته های آتی، کمیسیون نظر خود را بصورت مشورتی ارائه دهد و حتما مدنظر قرار خواهد گرفت.
اختلاف نظر میان وزارت راه و نظام مهندسی به کجا کشید؟/ تاکید مجدد بر شیوه نامه ای که اجرا نمی گردد!
منوچهر شیبانی اصل گفت: یک هیات از سوی شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان به سرپرستی فرج اله رجبی، ریاست سازمان نظام مهندسی ساختمان و هیاتی از سوی وزارت راه به سرپرستی حامد مظاهریان، معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی، مشخص شده است تا طی نشست هایی به بررسی موضوعات مطروحه بپردازند.
وی ادامه داد: تا به حال ۲ نشست تشکیل و کار گروه هایی برای بررسی کارشناسی برخی مسائل مطروحه تعیین شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که “از نظر شما رای مجلس به کدام طرف خواهد بود و آیا نظر کمیسیون جنبه قانونی و لازمالاجرایی دارد یا خیر؟” افزود: مجددا تاکید می کنم وزارت راه و شهرسازی و نظام مهندسی ساختمان در مقابل هم نیستند بلکه هر دو در راستای هم عمل می کنند، نظر کمیسیون خیلی محترم است و می تواند در بررسی های کارشناسی مفید باشد.
وی اظهار داشت: ولی آن چه بعنوان قانون لازمالاجرا می باشد، لایحه یا طرحی است که با سپری کردن مراحل مربوط در صحن مجلس به تصویب و سپس به تایید شورای نگهبان می رسد و با ترتیبات مربوط ابلاغ می گردد.
مدیرکل مهندسی ساختمان وزارت راهوشهرسازی در مورد وضعیت بلا تکلیفی ساختمان ها در شرایط پیش آمده، مطرح کرد: شیوه نامه ابلاغی وزیر راه و شهرسازی کاملا جایگاه قانونی دارد و برای جلوگیری از هرگونه آشفتگی و خدمات صوری و استقرار نظم در انجام وظایف مهندسی ساختمان صادر گردیده است.
اختلاف نظر میان وزارت راه و نظام مهندسی به کجا کشید
وی با اشاره به این که برای ساخت هر ساختمان، یک مالک و کارفرما باید با بیست و سه مهندس حقیقی یا حقوقی قرارداد منعقد کرده و آن ها را بکار گیرد، عنوان داشت: در بسیاری از موارد فقط پرداخت هزینه بدون ارائه خدمات واقعی صورت می گرفت و اتفاقات نادرستی به نام مهندسی و الزام خدمات مهندسی شکل می گرفت که از لحاظ مهندسی و حقوقی مشکل داشت.
شیبانی با عنوان این که مهندسی و مهندسان ساختمان جایگاه والایی دارند، ادامه داد: انجام وظایف و ارائه خدمات این قشر باید متناسب با چنین جایگاه و در شان و منزلت مهندسی صورت پذیرد.
ور در مورد شیوه نامه ابلاغی وزیر راه، یاد آور شد: شیوه نامه کاملا منطبق با قانون بوده و لازم الاجرا است. بخش نامه ها و شیوه نامه های دولتی در زمره نظامات دولتی قرار دارد و طبیعی است که هر کس براساس قانون عمل نکند متخلف محسوب می گردد.
منبع : اقتصاد آنلاین
مشاهده منابع آزمون نظام مهندسی
تاریخ برگزاری آزمون نظام مهندسی ۹۷