انتظار سه ساله ی مهندسان فارغ‌التحصیل برای شرکت در آزمون نظام مهندسی و دریافت پروانه انتظار سه ساله ی مهندسان فارغ‌التحصیل برای شرکت در آزمون نظام مهندسی و دریافت پروانه

انتظار سه ساله ی مهندسان فارغ‌التحصیل برای شرکت در آزمون نظام مهندسی و دریافت پروانه

انتظار سه ساله ی مهندسان فارغ‌التحصیل برای شرکت در آزمون نظام مهندسی و دریافت پروانه ، این موضوع باعث هدر رفت ظرفیت مهندسان جوان می‌شود

کد خبر: 031008006 تاریخ انتشار: شنبه ۸ دی ۰۳ - ۶:۵۳ ب.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، انتظار سه ساله ی مهندسان فارغ‌التحصیل برای شرکت در آزمون نظام مهندسی و دریافت پروانه ، این موضوع باعث هدر رفت ظرفیت مهندسان جوان می‌شود

انتظار سه ساله ی مهندسان فارغ‌التحصیل برای شرکت در آزمون نظام مهندسی و دریافت پروانه

انتظار سه ساله ی مهندسان فارغ‌التحصیل برای شرکت در آزمون نظام مهندسی و دریافت پروانه
انتظار ۳ ساله مهندسان فارغ‌التحصیل برای دریافت پروانه فعالیت
عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان بیان کرد: مهندسان فارغ‌التحصیل باید سه سال منتظر شرکت در آزمون نظام مهندسی و دریافت پروانه فعالیت باشند، این موضوع باعث هدر رفت ظرفیت مهندسان جوان می‌شود.
علیرضا گلزار آذری عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران (سه‌شنبه، ۴ دی) در نشست خبری با بیان اینکه در طرح نهضت ملی مسکن با شیوه مشارکت در ساخت می‌توان واحدهای مسکونی ارزان قیمت‌تر تولید کرد، افزود: اصلاح فرآیندهای نظام مهندسی و کاهش زمان انتظار برای ورود به آزمون نظام مهندسی ضرورت دارد.
گلزار ادامه داد: جلسات متعددی با رئیس جمهور شهید دولت سیزدهم برگزار گردید، به این نتیجه رسیدیم که می‌توان طرحی برای اجرای پروژه‌های مسکن ملی به‌صورت تقریباً رایگان برای مردم پیاده‌سازی کرد. در همین راستا، طرح‌هایی را به وزیر وقت ارائه دادیم و قابلیت اجرایی آن‌ها بررسی شد، در حال حاضر شاهد اجرای یکی از این پروژه‌ها با ظرفیت ۱۰ تا ۱۱ هزار واحد مسکونی در منطقه غرب تهران هستیم که با همین سبک در حال انجام است.
وی با بیان اینکه طرح مشارکت در ساخت در نهضت ملی مسکن با همکاری دولت و ارگان‌های مربوطه قابلیت اجرایی دارد، ادامه داد: در قالب این طرح آورده دولت شامل تأمین زمین، صدور مجوزها، کاهش هزینه‌های مربوط به دارایی، نظام مهندسی و دستگاه نظارت است. در مقابل، آورده سازنده شامل تأمین هزینه‌های ساخت و متر یال موردنیاز پروژه می‌شود. سود حاصل از این مشارکت نیز طبق درصدهایی که به موقعیت زمین و منطقه بستگی دارد، بین طرفین تقسیم می‌شود.
عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت: نکته مهم اینجاست که در این پروژه، هیچ هزینه‌ای بابت ساخت و ساز از مردم دریافت نمی‌شود. هزینه اصلی، که مربوط به ساخت است، به‌طور کامل توسط سازنده تأمین می‌شود. تنها مبلغی که دولت از مردم دریافت می‌کند، مربوط به زمین و مجوزها است که این عدد بسیار ناچیز است. به این ترتیب، مردم می‌توانند با هزینه‌ای اندک صاحب خانه شوند. این مدل مشارکت، طرحی کارآمد برای اجرای نهضت ملی مسکن و خانه‌دار شدن اقشار مختلف جامعه است.
وی ادامه داد: به باور من، تیمی که قرار است وارد هیئت‌مدیره نظام مهندسی شود، باید از میان افراد متخصص، باسواد، پاک‌دست و شجاع انتخاب شود. افرادی که توانایی حل مشکلات مهندسان را داشته باشند و بتوانند گره‌های متعدد موجود در حوزه معیشت، ارجاع کار و سایر مسائل این قشر را باز کنند.
گلزار گفت: یکی از مشکلات جدی در نظام مهندسی، مربوط به فاصله زمانی بین فارغ‌التحصیلی و دریافت پروانه اشتغال مهندسان است. در حال حاضر، مهندسان تازه فارغ‌التحصیل باید سه سال منتظر بمانند تا بتوانند در آزمون نظام مهندسی شرکت کنند و پروانه فعالیت دریافت کنند، این موضوع باعث هدر رفت توان و پتانسیل تعداد زیادی از مهندسان جوان شده است.
عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان ادامه داد: پیشنهاد من برای حل این مشکل، به‌کارگیری مهندسان تازه‌کار در پروژه‌های ملی مانند طرح نهضت ملی مسکن است. این کار می‌تواند به‌صورت اجباری و با هدف افزایش تجربه و درآمدزایی برای این افراد انجام شود. به‌عنوان مثال، می‌توان طرحی را تصویب کرد که به ازای هر ۲۰ یا ۳۰ واحد مسکونی در پروژه‌های ملی، تعدادی مهندس تازه‌وارد به تیم اجرایی اضافه شوند.
گلزار گفت: در صورت تحقق این طرح، مهندسان جوان در مدت سه سال، تجربه‌ای معادل ۱۰ تا ۱۵ سال فعالیت حرفه‌ای کسب خواهند کرد. این تجربه به آن‌ها کمک می‌کند تا در آزمون نظام مهندسی موفق‌تر عمل کنند و در آینده نیز به‌عنوان مهندسان باتجربه و متخصص وارد بازار کار شوند. هم‌چنین این طرح فرصت درآمدزایی برای مهندسان تازه‌کار را فراهم می‌کند و از نظر معیشتی نیز به آن‌ها کمک خواهد کرد.
گلزار در خاتمه افزود: این پیشنهاد می‌تواند از سوی هیئت‌مدیره جدید نظام مهندسی به وزارتخانه مربوطه ارائه و به‌عنوان بخشی از راهکارهای ملی اجرایی شود. علاوه بر آن، نظام مهندسی می‌تواند این طرح را به‌عنوان یکی از مسئولیت‌های اجباری برای مهندسان تازه‌کار تعریف کند. این اقدام نه‌تنها به حل بخشی از مشکلات مهندسان جوان کمک می‌کند، بلکه باعث افزایش کیفیت پروژه‌های ملی و ارتقای سطح دانش فنی در نظام ساخت‌وساز کشور نیز می‌شود.
منبع: خبرگزاری مهر

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۸ دی ۰۳
9 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0