پایین بودن تعرفه خدمات مهندسی استان قم از میانگین کشوری
مدیر روابط عمومی نظام مهندسی ساختمان استان قم با تاکید بر این که تعرفه خدمات مهندسی استان همواره از میانگین کشوری پایین تر بوده است، بیان کرد: دارا بودن پروانه اشتغال بکار مهندسی را نمیتوان شغل محسوب کرد.
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی کشور،مدیر روابط عمومی نظام مهندسی ساختمان استان قم با تاکید بر این که تعرفه خدمات مهندسی استان همواره از میانگین کشوری پایین تر بوده است، بیان کرد: دارا بودن پروانه اشتغال بکار مهندسی را نمیتوان شغل محسوب کرد.
تعرفه خدمات مهندسی استان قم از میانگین کشوری پایین تر است
مهدی بخشی، در پاسخ به سوژه مردمی ثبت شده با عنوان«درآمد مهندسان برق قم در ماه کمتر از هفتصد هزار تومان است»، گفت: تعرفه خدمات مهندسی در نظام مهندسی ساختمان تعریف مشخصی دارد؛ آن چه در قانون در مورد مبانی قیمت گذاری آمده به وزارت راه و شهرسازی واگذار شده است و در همین چارچوب در استان ها نیز اختیاراتی به هیئت ۴ نفره استان شامل معاون عمرانی استاندار، مدیر کل راه و شهرسازی، شهردار مرکز استان و ریاست سازمان نظام مهندسی ساختمان داده شده است تا نسبت به کاهش یا افزایش تعرفه پایه تصمیمگیری کنند.
بخشی تصریح کرد: تعرفه خدمات مهندسی درصدی از هزینه ساخت و ساز است که هر ساله شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور طبق برآورد هزینه ساخت و ساز ابلاغ می کند، بنابر این چارچوب مشخص و اختیاری که قانون به هیئت ۴ نفره در استان داده و طبق این تعرفه کاهش یا افزایش می یابد.
وی با تاکید بر این که تعرفه خدمات مهندسی استان همواره از میانگین کشوری پایین تر بوده است، گفت: میانگین درآمد سالانه مهندسان در رشته های برق، مکانیک و عمران در پایه ۳ تقریبا شبیه به هم بوده، ضمن این که دارا بودن پروانه اشتغال بکار مهندسی را نمیتوان شغل محسوب کرد.
مدیر روابط عمومی نظام مهندسی ساختمان استان قم ادامه داد: در ابتدای سال تعرفه خدمات مهندسی به علت بالا رفتن هزینه ساخت و ساز، افزایش بیشتری نسبت به سال گذشته داشته، اما بمنظور کارشناسی مجدد و تصمیمگیری نهایی، بصورت موقت، تعرفه کاهش پیدا کرده و علی الحساب تا تعیین تکلیف نهایی تعرفه سال جاری محاسبه و دریافت شده است.
بخشی اظهار داشت: یکی از موضوعات ریشه ای در زمینه نارضایتیهای مهندسان از کم بودن میزان درآمدشان، عدم تناسب نیاز جامعه و جذب دانشجویان رشته های مهندسی بوده که مدیریتی بر روند جذب دانشجویان در رشته های مهندسی در کشور صورت نمیگیرد.
پایین بودن تعرفه خدمات مهندسی استان قم از میانگین کشوری
وی گفت: در استان قم نیز دانشگاههای بسیاری در زمینه مهندسی فعالیت دارند و این در حالی است که طبق آمار سالهای اخیر، میانگین درآمد مهندسان، معادل حداقل قانون کار است و امروز بیش از نیمی از مهندسان ما دارای پروانه اشتغال پایه سه هستند که با این مبالغ، حداقلهای زندگی خود را به سختی تامین میکنند.
مدیر روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان قم در خاتمه افزود: البته به این موضوع نیز باید توجه داشت که امر نظارت طبف قانون شغل دیده نمیشود، بنابراین مهندسان حضور تمام وقت در پروژه ندارند که البته امید است این چنین موضوعاتی در اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان دیده شوند.
منبع: خبرگزاری فارس
مشاهده منابع آزمون نظام مهندسی