
داوود هراتی گفت: استانداردسازی؛ حلقه مفقود توسعه کشاورزی در خراسان جنوبی
داوود هراتی گفت: استانداردسازی؛ حلقه مفقود توسعه کشاورزی در خراسان جنوبی ، تشکیل تیم تخصصی در حوزه کشاورزی و دامپروری به ویژه برای همکاری مشترک بین استان فراه افغانستان و خراسان جنوبی ضروری است
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، داوود هراتی گفت: استانداردسازی؛ حلقه مفقود توسعه کشاورزی در خراسان جنوبی ، تشکیل تیم تخصصی در حوزه کشاورزی و دامپروری به ویژه برای همکاری مشترک بین استان فراه افغانستان و خراسان جنوبی ضروری است
داوود هراتی گفت: استانداردسازی؛ حلقه مفقود توسعه کشاورزی در خراسان جنوبی
استانداردسازی؛ حلقه مفقود توسعه کشاورزی در خراسان جنوبی
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی بیان کرد: استانداردسازی یکی از الزامات توسعه کشاورزی استان است که در نخستین گام میتوان محصولات را به بازارهای بین المللی معرفی کرد.
داوود هراتی گفت: خراسان جنوبی با داشتن محصولات ارزشمندی همچون خرما، زرشک، زعفران و انار میتواند در بازارهای جهانی نقش برجستهای ایفا کند اما این امر مستلزم رعایت استانداردهای جهانی است.
هراتی با بیان اینکه دلالان و واسطهها سود بسیاری از محصولات کشاورزی استان به جیب میزنند، ادامه داد: دلیل اصلی اینکه کشاورزان از سود واقعی تولید خود بهرهای نمیبرند نبود استانداردسازی و فرآوری مناسب محصولات است.
وی با اشاره به تجربههای موفق کشورهای دیگر در زمینه کشاورزی، افزود: در سفرهایی که به کشورهای همسایه داشتیم، متوجه شدیم که آنها با رعایت استانداردهای جهانی و فرآوری محصولات خود، توانستهاند بازارهای بینالمللی را تسخیر کنند لذا پیاده سازی این الگوهای موفق می تواند خراسان جنوبی را به توسعه پایدار در حوزه کشاورزی برساند.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی، سرمایه گذاری دولت و بخش خصوصی را لازمه حمایت از کشاورزی در مسیر فرآوری محصولات آنها دانست و افزود: اگر این روند ادامه یابد و بازارهای جدید برای محصولات کشاورزی استان ایجاد گردد، میتوانیم شاهد رشد و شکوفایی اقتصادی در استان باشیم و در نهایت سود آن به جیب کشاورزان خواهد رفت.
وی ادامه داد: سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تمام توان خود را به کار میگیرد تا با همکاری با نهادهای دولتی و بخش خصوصی، استانداردسازی و فرآوری محصولات کشاورزی استان را به سطح بالاتری برساند.
هراتی همچنین بر ضرورت آموزش نیروی کارگری ماهر در حوزههای کشاورزی، دامپروری و علی الخصوص گلخانه و مرغداریها تاکید کرد و افزود: تشکیل تیم تخصصی در حوزه کشاورزی و دامپروری به ویژه برای همکاری مشترک بین استان فراه افغانستان و خراسان جنوبی ضروری است.
وی گفت: این آموزشها همچنین در زمینه مهارتآموزی از جمله بازاریابی، مدیریت مالی و برنامهریزی کشاورزی، میتواند به کشاورزان کمک کند تا بهرهوری خود را افزایش دهند و در نهایت درآمد بیشتری کسب کنند.
وی با اشاره به اینکه کشاورزی نیازمند سرمایهگذاری جدی و سیاستگذاری دقیق است تا بتوانیم ریسکهای موجود در این بخش را مدیریت کرده و سطح بهرهوری را افزایش دهیم، ادامه داد: این امر میتواند به بهبود شرایط اقتصادی کشاورزان و افزایش توان رقابتی آنها در بازارهای داخلی و خارجی منجر گردد.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی