
امین مقومی: افزایش کیفیت بتن؛ کلید توسعه پایدار در صنعت ساختمان
امین مقومی: افزایش کیفیت بتن؛ کلید توسعه پایدار در صنعت ساختمان ، افزایش کیفیت بتن آماده یکی از الزامات اصلی برای توسعه پایدار در صنعت ساختمان است و نیازمند همکاری فرابخشی است
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، امین مقومی: افزایش کیفیت بتن؛ کلید توسعه پایدار در صنعت ساختمان ، افزایش کیفیت بتن آماده یکی از الزامات اصلی برای توسعه پایدار در صنعت ساختمان است و نیازمند همکاری فرابخشی است
امین مقومی: افزایش کیفیت بتن؛ کلید توسعه پایدار در صنعت ساختمان
افزایش کیفیت بتن؛ کلید توسعه پایدار در صنعت ساختمان
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، بیان کرد: افزایش کیفیت بتن آماده یکی از الزامات اصلی برای توسعه پایدار در صنعت ساختمان است و نیازمند همکاری فرابخشی است.
امین مقومی سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با اشاره به ضرورت ارتقای کیفیت بتن آماده و تقویت همکاریهای کارشناسی میان سازمانهای مسئول، بر نقش مؤثر سازمان نظام مهندسی در هدایت صنعت ساختمان بهسوی توسعه پایدار تأکید کرد.
مدیریت و ساماندهی بازار مسکن، مسئولیتی فراتر از وزارت راه
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با تأکید بر اینکه مساله مسکن فقط در حیطه وظایف وزارت راه و شهرسازی خلاصه نمیشود، ادامه داد: مدیریت و ساماندهی بازار مسکن، مسئولیتی فراتر از این وزارتخانه است و نیازمند همافزایی فرابخشی است. امروزه عمده ساختمانهای کشور با سازه بتنی احداث میشوند و از این رو، توجه به کیفیت تولید بتن آماده از الزامات مقاوم سازی و استحکام بنا در حوزه ساختوساز است.
مقومی، تقویت کار کارشناسی و موضوع وفاق را از رویکردهای اصلی دولت عنوان کرد و افزود: در بخش مهندسی ساختمان، این مباحث دوچندان اهمیت دارد و با تکیه بر تخصصگرایی میتوان مسیر بهبود کیفیت ساخت و سازها و حفظ حقوق بهرهبرداران را هموار کرد.
وی، با بیان اینکه حوزه ساختوساز از بخشهای متنوعی تشکیل شده که هر یک نیازمند توجه و سیاستگذاری خاص خود است، تصریح کرد: اگر امروز تولیدکنندگان بتن با مشکلاتی مواجهند، این موارد در شورای عالی مسکن قابل طرح و پیگیری از دستگاههای مسئول خواهد بود.
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور عنوان کرد: تشکیل کارگروههای تخصصی برای آسیبشناسی و ارائه راهکارهای علمی در حوزه بتن میتواند گامی مؤثر در جهت حل چالشهای موجود باشد، چرا که گاه ضوابط و مقررات موجود، مانع توسعه تولید در این صنعت شدهاند و نیازمند بازنگری یا اصلاح هستند.
وی با اشاره به اقدامات انجامشده در استان قم به عنوان نمونه در حوزه بتن آماده، افزود: از اوایل دهه نود با محوریت شورای فنی استان، روند منسجمی در حوزه بتن آماده آغاز شد و سازمان نظام مهندسی ساختمان با همکاری سازمان استاندارد، نقش پررنگی در این مسیر ایفا کرده است.
توجه ویژه به کیفیت تولید بتن؛ الزام مقاومسازی و استحکام بنا
به گفته سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، نتایج ارزیابیها و پایشهای کیفی بهصورت ماهانه در پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم منعکس میشود تا ضمن شفافسازی، بستر لازم برای رقابت سالم، رتبهبندی تولیدکنندگان و در نهایت، ارتقای کیفیت بتن فراهم گردد و در همین چارچوب، از واحدهای تولیدی موفق نیز تقدیر به عمل میآید.
وی ادامه داد: اگر کیفیت بتن آماده بهگونهای باشد که استانداردهای لازم را برای استفاده در پروژههای ساختمانی تأمین کند، مهندسان ناظر نیز با اطمینان بیشتر و دغدغه کمتری وظایف نظارتی خود را دنبال میکنند که این امر در نهایت به افزایش سطح ایمنی و کاهش خسارات منجر خواهد شد.
اهمیت تدوین «سند چشمانداز بتن» و استفاده از فناوریهای نوین در تولید
مقومی در ادامه با اشاره به تدوین «سند چشمانداز بتن» گفت: برای اجراییشدن و بهروزرسانی این سند و تحقق اهداف آن، آمادگی کامل جهت همکاری با دستگاههای مرتبط وجود دارد و امروز صنعت بتن نیازمند یک تحول اساسی است و با روشهای سنتی دیگر نمیتوان پاسخگوی نیازهای روز بود.
وی، بهرهگیری از فناوریهای نوین و حتی هوش مصنوعی در فرآیند تولید بتن را ضرورتی اجتنابناپذیر دانست و افزود: فقط از طریق فناوریهای نو میتوان بتنهایی با کیفیت بالا، مقاومت مطلوب و عملکرد پایدار تولید کرد.
مقومی با ابراز نگرانی از وضعیت منابع انرژی و محیطزیست در کشور، گفت: صنعت سیمان نیز با مشکلات قابلتوجهی روبهروست و حرکت به سوی روشهای نوین تولید و ارتقای بهرهوری در این بخش باید بهعنوان یک راهبرد ملی مورد توجه قرار گیرد.
چالشهای صنعت سیمان و انرژی
وی با اشاره به دغدغه همیشگی متخصصان در خصوص واگذاری کار به افراد خبره، تصریح کرد: یکی از مطالبات جدی فعالان صنعت سیمان و ساختمان، خروج سیمان از بورس و واگذاری آن به تولیدکنندگان واقعی بتن و فعالان حوزه ساختمان سازی است. حضور واسطهها در بورس سیمان و قیمتگذاریهای غیرفنی، چالشهایی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده که این موضوع نیز در شورای عالی مسکن قابل بررسی و پیگیری است.
وی با تأکید بر لزوم پایبندی به اخلاق حرفهای در حوزه مهندسی، تصریح کرد: امروز در تمامی حوزههای طراحی، نظارت، اجرا و تولید مصالح ساختمانی، رعایت اصول اخلاق حرفهای یکی از عوامل اصلی در ارتقای کیفیت ساختوساز و ارتقای شأن مهندسی در جامعه بهشمار میرود.
وی با بیان اینکه حوزه مسکن مسئولیتی فراتر از وزارت راه و شهرسازی است گفت: مسئله مسکن، تنها در حیطه وظایف وزارت راه و شهرسازی خلاصه نمیشود، اگرچه این وزارتخانه متولی مستقیم سیاستگذاری در حوزه ساختوساز است، اما عوامل متعددی فراتر از آن، بر تولید و قیمت مسکن تأثیرگذارند که از افزایش قیمت مصالحی همچون سیمان، فولاد و بتن گرفته تا نوسانات نرخ ارز و سیاستهای کلان اقتصادی که همه در ایجاد فشار بر بازار مسکن نقش دارند.
لزوم رویکرد جدی برای ساماندهی بازار مسکن و تنظیم قیمتها
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ادامه داد: برای ساماندهی این وضعیت، رویکرد بینبخشی و همکاری همه دستگاههای اجرایی ضروری است و نهادهای مسئول باید سهم و نقش خود را در تنظیم این بازار ایفا کنند و اگر هر نهاد، مسئولیت خود را در قبال این مسئله عملی نکند به نتایج مطلوب نخواهیم رسید.
منبع: خبرگزاری مهر