حسین نکاحی: ایمنی معادن باید ارتقا یابد، اما تحقق این امر نیازمند تأمین بودجه است حسین نکاحی: ایمنی معادن باید ارتقا یابد، اما تحقق این امر نیازمند تأمین بودجه است

حسین نکاحی: ایمنی معادن باید ارتقا یابد، اما تحقق این امر نیازمند تأمین بودجه است

حسین نکاحی: ایمنی معادن باید ارتقا یابد، اما تحقق این امر نیازمند تأمین بودجه است ، جامعه معدنی استان به ادعای مسئولان سازمان صمت ۷ هزار میلیارد تومان حقوق دولتی پرداخت کرده است. این مبلغ با تمام توان دریافت می‌شود، اما تعهدات مرتبط با آن اجرایی نمی‌گردد

کد خبر: 030930001 تاریخ انتشار: جمعه ۳۰ آذر ۰۳ - ۱:۲۳ ب.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، حسین نکاحی: ایمنی معادن باید ارتقا یابد، اما تحقق این امر نیازمند تأمین بودجه است ، جامعه معدنی استان به ادعای مسئولان سازمان صمت ۷ هزار میلیارد تومان حقوق دولتی پرداخت کرده است. این مبلغ با تمام توان دریافت می‌شود، اما تعهدات مرتبط با آن اجرایی نمی‌گردد

حسین نکاحی: ایمنی معادن باید ارتقا یابد، اما تحقق این امر نیازمند تأمین بودجه است

حسین نکاحی: ایمنی معادن باید ارتقا یابد، اما تحقق این امر نیازمند تأمین بودجه است
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی بیان کرد:
ایمنی معادن نیازمند بودجه است
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی اظهار داشت: ایمنی معادن باید ارتقا یابد، اما تحقق این امر نیازمند تأمین بودجه است.
حسین نکاحی گفت: جامعه معدنی استان به ادعای مسئولان سازمان صمت ۷ هزار میلیارد تومان حقوق دولتی پرداخت کرده است. این مبلغ با تمام توان دریافت می‌شود، اما تعهدات مرتبط با آن اجرایی نمی‌گردد.
نکاحی ادامه داد: طبق قانون، ۱۵ درصد از این مبالغ باید در مناطق محروم هزینه و ۳ درصد برای ارتقای سطح آموزش و بهره‌وری مهندسان به نظام مهندسی داده شود، اما این اقدامات عملیاتی نشده است. در واقع اعتبارات دریافت می‌گردد، ولی انتظارات برآورده نمی‌شود. بخش معدن به صندوق تامین هزینه برای دولت تبدیل شده، اما حمایتی از آن صورت نمی‌گیرد.
وی با اشاره به درآمد حقوق دولتی معادن در سال گذشته افزود: سال گذشته حدود ۴۰ همت از این محل دریافت گردید که ۷ همت آن مربوط به خراسان رضوی بود. با این حال، هیچ هزینه‌ای از این مبلغ به استان بازنگشته است. مشکلات مرتبط با ارتقای کمی و کیفی معادن، مسائل نظارتی و دیگر نیازهای حوزه معدن، همگی به کمبود بودجه برمی‌گردد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی در مورد موضوع ایمنی معادن افزود: حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از معادن استان، مسائل ایمنی حساسی دارند. اولویت اصلی در این زمینه، معادن زیرزمینی و به‌ویژه معادن زغال‌سنگ است. ایمنی این معادن باید ارتقا یابد، اما تحقق این امر نیازمند تأمین بودجه است. نظارت سازمان نظام مهندسی معدن در سطح خوبی قرار دارد، اما هنوز به نقطه مطلوب نرسیده است.
نکاحی، ضمن اشاره به حادثه معدن طبس تصریح کرد: در این حادثه، از نظر تجهیزات مشکلی وجود نداشت و سطح علمی و تجهیزاتی معدن، استاندارد بود. اما ضعف در نظارت عالی مهندسی باعث بروز این فاجعه شد. با وجود این، ۵۳ نفر جان باختند و در نهایت، تمامی عوامل از نظر اداری تبرئه شدند. ماموریت اصلی ما نظارت بر عملیات ایمنی و فنی معادن است و این امر نیز به بودجه کافی نیاز دارد.
چالش معادن غیرفعال و خام‌فروشی
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی در مورد وضعیت معادن فعال استان گفت: در این استان ۴۰۰۰ عضو سازمان نظام مهندسی معدن داریم و پس از تهران، رتبه دوم را از این نظر داریم. هم‌چنین ۱۰۴۵ معدن در استان وجود دارد که پس از کرمان رتبه دوم در این زمینه را داریم، اما بخش زیادی از آن‌ها غیرفعال هستند.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی در مورد موضوع خام‌فروشی ادامه داد: خام‌فروشی یکی از مسائلی است که رهبر معظم انقلاب بیش از یک دهه پیش به آن اشاره داشتند؛ اما برخی متولیان، انتقال سنگ‌آهن از خراسان به سایر استان‌ها را خام‌فروشی می‌دانند، در حالی که خام‌فروشی به معنای سوءاستفاده بیگانگان از منابع داخلی است. به علت تحریم‌ها و عوارض دولتی، خام‌فروشی تقریبا از بین رفته است و دیگر مقرون‌به‌صرفه نیست.
نکاحی گفت: به علت پیشرفت‌های علمی و دسترسی به دانش استحصال مواد، خام‌فروشی را می‌توان تمام‌ شده دانست. البته این امر نیازمند هم‌افزایی بین جامعه دانشگاهی و جامعه معدنی است. اگر ارتباط بین این دو بخش تقویت شود، بسیاری از چالش‌ها برطرف خواهد شد. ما خواستار ایجاد دپارتمان ویژه برای تقویت این ارتباط هستیم و معتقد هستیم ظرفیت‌های بسیاری در استان وجود دارد که می‌تواند به کار گرفته شود.
منبع: دنیای معدن

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۳۰ آذر ۰۳
19 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0