بلاتکلیفی در نحوه پرداخت هزینه‌ های طراحی ساختمان مهندسان را به ستوه آورد؟! بلاتکلیفی در نحوه پرداخت هزینه‌ های طراحی ساختمان مهندسان را به ستوه آورد؟!

بلاتکلیفی در نحوه پرداخت هزینه‌ های طراحی ساختمان مهندسان را به ستوه آورد؟!

بلاتکلیفی در نحوه پرداخت هزینه‌ های طراحی ساختمان مهندسان را به ستوه آورد؟! ،گروهی از مهندسان ساختمان با تجمع در مقابل ساختمان مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران نسبت به نابسامانی ‌های موجود در تعرفه‌های طراحی اعتراض کردند

کد خبر: 990917003 تاریخ انتشار: دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹ - ۱۰:۱۲ ق.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، بلاتکلیفی در نحوه پرداخت هزینه‌ های طراحی ساختمان مهندسان را به ستوه آورد؟! ،گروهی از مهندسان ساختمان با تجمع در مقابل ساختمان مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران نسبت به نابسامانی ‌های موجود در تعرفه‌های طراحی اعتراض کردند

بلاتکلیفی در نحوه پرداخت هزینه‌ های طراحی ساختمان مهندسان را به ستوه آورد؟!

بلاتکلیفی در نحوه پرداخت هزینه‌ های طراحی ساختمان مهندسان را به ستوه آورد؟!
با تجمع در برابر ساختمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران بیان گردید:
بلاتکلیفی در نحوه پرداخت هزینه‌ های طراحی ساختمان مهندسان را به ستوه آورد؟!
گروهی از مهندسان ساختمان با تجمع در مقابل ساختمان مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران نسبت به نابسامانی ‌های موجود در تعرفه‌های طراحی اعتراض کردند.
نحوه پرداخت هزینه‌های طراحی ساختمان
گروهی از فعالان و مهندسان حوزه ساختمان، با حضور در مقابل ساختمان مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران اعتراض خود را نسبت به آنچه دلالی و نابسامانی در حوزه تعرفه‌های طراحی ساختمان می ‌نامند، نشان دادند. با حضور در این تجمع تلاش کردیم از چندوچون آن باخبر شویم که چکیده‌ای از آن را در ادامه از دیده می‌ گذرانید.
علت تجمع از زبان حاضرین
یکی از حاضرین در این تجمع در تشریح دلایل برگزاری این تجمع می ‌گوید: «تجمع امروز به این دلیل است که تعرفه طراحی تعریف و ابلاغ شده از سوی هیات مدیره هم‌اکنون با نرخ‌هایی عجیب و به صورت دلالی به خرید و فروش می‌رسد؛ یعنی مسئولیت یک ساختمان که با طراحی آن آغاز می‌شود با این رقم خرید و فروش می‌شود.»
وی افزود: «از سوی دیگر، شرکت‌ها هزینه‌های متعددی از جمله هزینه مهندسان، هزینه‌های جاری، هزینه دفتر و دیگر هزینه‌های جانبی را دارند که مجموع آن‌ها ارقام سرسام‌آوری می‌شود، اما متاسفانه سازمان نظام مهندسی پولی که تحت عنوان «نظارت» به ناظر پرداخت می‌شود را به صورت نقدی از مالک دریافت کرده، سهم ۵ درصدی خود را به صورت آنی از آن کسر کرده و مابقی آن را در حساب خود نگه می‌دارد و طی چند سالی که ممکن است پروژه‌ها زمان ببرد در حساب خود بلوکه کرده و به‌صورت قطره‌چکانی و تقسیط شده واریز می‌کند. این در حالی است که ارزش پول هر روز کاهش می‌یابد و به قولی پول مستهلک می‌شود. این یکی از مهم‌ترین دلایل این تجمع است.»
وی در تشریح دیگر علل این تجمع می ‌گوید: «دومین دلیل مهم این تجمع این است که سازمان نظام مهندسی نیم در هزارم هزینه ساخت را در ازای هزینه شناسنامه فنی از مالکان دریافت می‌کند که هزینه سنگینی هم به حساب می‌آید، اما عملا مشخص نیست این پول کجا هزینه می‌شود. پیگیر این موضوعات هم که می‌شویم، ادعا می‌کنند ما یک نهاد خصوصی هستیم و باید بروید مشکلتان را مستقیما با مالک حل کنید. می‌گویند این که هزینه طراحی را متری هزار تومان دریافت کنید یا یک میلیون تومان به ما ارتباطی ندارد و عملا نظارتی بر این موضوع وجود ندارد که همین امر موجب نزول شدید کیفیت خدمات ساختمانی شده و رقابت بسیار ناسالم و غیرتخصصی را در این حوزه به وجود آورده است، به‌طوری که هر شخصی که مهندس هم نیست، می‌تواند یک دفتر مهندسی بزند و با برگه طراحی مهرشده، اقدام به خرید و فروش طراحی کند.»
افزایش کیفیت طراحی و ساخت‌وساز با مشخص شدن تکلیف تعرفه ‌ها
یکی از دیگر مهندسان با اشاره به نابسامانی‌های موجود می ‌گوید: «خدمات طراحی از نظم خود خارج شده و تعرفه مشخصی ندارد و با هزینه‌های بسیار پایین و به‌صورت دلال‌گونه انجام می‌شود. ما در قانون برای انجام طراحی تعرفه مشخص داریم، اما متاسفانه سازمان نظام مهندسی این تعرفه را اجرایی نمی‌کند و دلالان با قیمت‌های شرم‌آور خود، بازار را در دست گرفته‌اند. این در حالی است که به اجرا درآوردن این قانون برای سازمان کار بسیار راحتی است و این به نفع همه است، چراکه در پی آن بحث طراحی و کیفیت ساخت‌وساز رنگ و بوی بسیار بهتری به خود می‌گیرد.»
ماجرا از چه قرار است؟
شهاب سعادت نژاد، رئیس انجمن صنفی کارفرمایی سازندگان شهر تهران در توضیح ریشه ‌های این تجمع اعتراضی توضیح داد: در مرداد سال جاری تفاهم ‌نامه‌ای با شهرداری منعقد شد که در آن تفاهم شهرداری به سازمان نظام مهندسی این اختیار را داد که کل پروژه‌ها را کنترل نقشه کند، یعنی پروژه‌های زیر دو هزار متر را هم مشمول هزینه کرد که تقریبا هشتاد درصد پروژه‌ها را تشکیل می‌ دهد. این قانون هم از ابتدای آذر نود و نه، که همین چند روز پیش بود به اجرا درآمد. این را اگر روی درآمد‌های پیشین این سازمان بگذاریم، رقم ‌های عجیب و غریبی به دست می‌آید، اما مشکل ما با این عدد و رقم‌ها نیست.
وی تصریح کرد: «ما می‌گوییم آقای سازمان نظام مهندسی، این پول را می‌گیرید، قبول، اما طبق همان تفاهم قرار شده نقشه‌ها فیشی و کنترل شوند. این بدان معناست که پول طراحی باید به حساب مهندسان پرداخت شده و به صورت فیش طراحی ثبت شود و تا پیش از آن سازمان و شهرداری حق ثبت کردن آن را ندارند. تجمع امروز هم بر سر این است که با وجود این مصوبه، سازمان همچنان این پول را می‌گیرد، ۵ درصد خود را برداشت می‌کند و آن را هم ثبت می‌کند. یعنی سازمان می‌گوید ما پول خود را می‌گیریم، اما زمانی که به پول طراحی می‌رسد، می‌گوید از لحاظ قانونی امکان گرفتن پول شما را نداریم، اگر می‌توانید پول خود را بگیرید. مالک هم به ما می‌گوید برای چه باید این پول را به شما بدهیم؟ می‌دهیم به یک طراح دیگر، جوازمان هم صادر می‌شود. بحث ما این است که اگر سازمان نمی‌تواند پول ما را بگیرد، چطور می‌تواند پول خود را بگیرد؟ چطور اگر ۵ درصد را نگیرند جواز صادر نمی‌کنند، ناظر معرفی نمی‌کنند و فیش را سریال نمی‌کنند، اما وقتی ۵ درصد خود را می‌گیرید، همه مشکل‌ها حل می‌شود؟ با این وضعیت، کاملا مشخص است که ما نمی‌توانیم پول‌مان را از مالک بگیریم و متاسفانه سازمان هم در این زمینه همکاری لازم را با ما ندارد.
منبع: اقتصاد ۲۴

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۱۷ آذر ۹۹
493 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0