هدف از ایجاد سازمان نظام مهندسی به منظور وضع قوانین و مقررات ملی ساختمان هدف از ایجاد سازمان نظام مهندسی به منظور وضع قوانین و مقررات ملی ساختمان

هدف از ایجاد سازمان نظام مهندسی به منظور وضع قوانین و مقررات ملی ساختمان

کد خبر: 001215003 تاریخ انتشار: یکشنبه ۱۵ اسفند ۰۰ - ۲:۰۲ ب.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، هدف از ایجاد سازمان نظام مهندسی به منظور وضع قوانین و مقررات ملی ساختمان ،

هدف از ایجاد سازمان نظام مهندسی به منظور وضع قوانین و مقررات ملی ساختمان

هدف از ایجاد سازمان نظام مهندسی به منظور وضع قوانین و مقررات ملی ساختمان
آشنایی بیشتر با سازمان نظام مهندسی
سازمان نظام مهندسی یک نهاد خصوصی و غیر دولتی است که برای ورود اعضای خود هر ساله آزمونی بعنوان آزمون ورود به حرفه را برگزار می ‌کند. آزمون نظام مهندسی آزمونی سرنوشت ساز برای فارغ التحصیلان رشته‌های مهندسی است. برای قبولی در آزمون تلاش زیادی لازم است. از این رو موسساتی با عنوان قبولی تضمینی در آزمون نظام مهندسی در حال خدمت‌رسانی به داوطلبان هستند.
سازمان نظام مهندسی
سازمان نظام مهندسی یک سازمان مردم نهاد و خصوصی است. هدف از ایجاد سازمان نظام مهندسی به منظور وضع قوانین و مقررات ملی ساختمان است‌. این سازمان بر طراحی و اجرای دقیق ساخت و سازها نظارت دارد. هدف این سازمان ایمن‌سازی و مقاوم‌سازی و همچنین زیبا‌سازی ساختمان‌ها می‌باشد. به این منظور سازمان نظام مهندسی اهداف و خط مش‌هایی به شرح زیر دارد:
توسعه ارزش‌های اسلامی و ایرانی در شهرسازی و معماری، تدوین و تصویب و تجدیدنظر دائمی مقررات ملی ساختمان، راهبری و آموزش راهکارهای بهسازی لرزه‌ای، رشد و اعتلای مهندسان کشور، آگاهی عموم مردم نسبت به مقررات ملی ساختمان، توسعه زمینه‌های کنترل ساختمان، نظارت بر حسن اجرای خدمات مهندسی، ارتقای دانش صاحبان مشاغل، تنظیم و وضع قیمت‌گذاری خدمات مهندسی و …
ارکان سازمان نظام مهندسی را، رئیس سازمان نظام مهندسی، شورای مرکزی سازمان، شورای انتظامی نظام و هیات عمومی سازمان تشکیل می‌دهند. این سازمان زیر نظر وزارت مسکن و شهر سازی می‌باشد. شورای انتظامی نظام از چهار عضو سازمان که دو عضو آن را وزیر مسکن و شهر سازی معرفی می‌کند، تشکیل می‌گردد.
۱-نظام مهندسی
کسانی که قصد ساخت و ساز ساختمانی را داشته باشند، باید بعد از تهیه جواز ساخت از شهرداری به سازمان نظام مهندسی مراجعه کنند. این سازمان برای هر بنا و ساختمان نقشه‌هایی را در چهار رشته اصلی سازه، معماری، تاسیسات برق و تاسیسات مکانیک درخواست و پس از تهیه کنترل می‌کند. سازمان نظام مهندسی برای ساخت هر بنا بسته به متراژ و تعداد طبقات ساختمان کار را به مهندسین دارای صلاحیت خود ارجاع می‌دهد. برای هر ساختمان نیاز به مهندس نقشه‌بردار، طراح معماری، طراح سازه، طراح برق، طراح مکانیک و تاسیسات، ناظر سازه، ناظر معماری، ناظر برق و ناظر مکانیک می‌باشد. در متراژهای بالای ۵۰۰ متر وجود مهندس اجرا هم ضروری می‌باشد. این سازمان موظف است به مهندسین دارای صلاحیت کار ارجاع بدهد. صلاحیت مهندس در آزمون نظام مهندسی که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم مشخص می‌شود.
آزمون نظام مهندسی چیست؟
آزمون نظام مهندسی یا آزمون ورود به حرفه مهندسان به آزمونی گفته می‌شود که هر سال یک یا دو بار برای ارزیابی صلاحیت مهندسین برگزار می‌شود. آزمون نظام مهندسی به شیوه جزوه باز برگزار می‌گردد. با این حال یکی از سخت‌ترین آزمون‌ها می‌باشد. شرط قبولی در این آزمون کسب حداقل ۵۰ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز موجود است. این آزمون هم مانند دیگر آزمون‌های استاندارد، نمره منفی دارد.
۲- نظام مهندسی
چه کسانی می‌توانند در آزمون نظام مهندسی شرکت کنند؟
کسانی صلاحیت شرکت در این آزمون را دارند که اولا فارغ التحصیل یکی از رشته‌های مهندسی معماری، عمران، تاسیسات مکانیکی، تاسیسات برقی، شهرسازی، نقشه‌برداری و ترافیک باشند. ثانیا حداقل سه سال از اخذ مدرک کارشناسی آن‌ها گذشته باشد.
مهندسینی که در این آزمون پذیرفته می‌شوند، از طریق وزارت مسکن و شهر سازی به ایشان پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی داده می‌شود. پروانه اشتغال به کار نظام دارای ۴ پایه می‌باشد که به ترتیب رده عبارتند از: پایه سه، پایه دو، پایه یک و ارشد که فقط برای اخذ پروانه اشتغال به کار پایه سوم نیاز به آزمون است. برای دیگر پایه‌ها، سالانه دوره‌های ارتقا پایه برگزار می‌گردد. طول هر دوره ارتقا پایه تقریبا ۴ سال است.
لازم به ذکر است کسانی که دارای مدارک کاردانی و کارشناسی ناپیوسته می باشند جهت اطمینان از امکان شرکت در آزمون نظام مهندسی می بایست کلیه مصوبات کمیسیون هم ارزی را به دقت مطالعه نمایند.
برای آزمون نظام مهندسی چه منابعی لازم است؟
منابع آزمون نظام مهندسی بسته به هر رشته جدا می‌باشد. هر بار که آزمون برگزار می‌شود منابع این آزمون از طرف وزارت مسکن و شهرسازی تعیین و به داوطلبان ابلاغ می‌گردد. متقاضیان باید با توجه به رشته امتحانی خود منابع را تهیه نموده و خود را برای آزمون ورود به حرفه مهندسان آماده کنند. در کل باید اشاره نمود که اصلی‌ترین منابع آزمون نظام مهندسی مباحث ۲۲ گانه مقررات ملی ساختمان می‌باشد. برای هر رشته امتحانی آزمون اعم از برق، مکانیک، عمران، معماری، نقشه‌برداری ترافیک، شهرسازی، این منابع و مباحث متفاوت است.

کتاب‌های نظام مهندسی:
این مباحث عبارت‌اند از مبحث اول (تعاریف)، مبحث دوم (نظامات اداری)، مبحث سوم (حفاظت ساختمان‌ها در مقابل حریق)، مبحث چهارم (الزامات عمومی ساختمان)، مبحث پنجم (مصالح و فرآورده‌های ساختمانی)، مبحث ششم (بارهای وارد بر ساختمان)، مبحث هفتم (پی و پی‌سازی)، مبحث هشتم (طرح و اجرای ساختمان‌ها با مصالح بنایی) ،مبحث نهم (طرح و اجرای ساختمان‌های بتن‌آرمه)، مبحث دهم (طرح و اجرای ساختمان‌های فولادی)، مبحث یازدهم (طرح و اجرای صنعتی ساختمان)، مبحث دوازدهم (ایمنی و حفاظت کار درحین اجرا)، مبحث سیزدهم (طرح و اجرای تاسیسات برقی ساختمان‌ها)، مبحث چهاردهم (تاسیسات مکانیکی)، مبحث پانزدهم(آسانسور)، مبحث شانزدهم (تاسیسات بهداشتی) ،مبحث هفدهم (لوله‌کشی گاز طبیعی)، مبحث هجدهم (عایق‌بندی و تنظیم صدا)، مبحث نوزدهم (صرفه‌جویی در مصرف انرژی)، مبحث بیستم (علائم و تابلوها)، مبحث بیست و یکم (پدافند غیرعامل) و مبحث بیست و دوم (مراقبت و نگهداری از ساختمان‌ها).
علاوه‌ بر مباحث اصلی منابع دیگری نیز حائز اهمیت است. منابعی مانند راهنمای جوش و اتصالات جوشی، راهنمای مصرف انرژی، مکانیک خاک و گودبرداری، ماشین‌آلات ساختمانی، آئین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله، استاتیک و مقاومت مصالح، قانون کار، مدیریت ساخت و نظام برنامه‌ریزی و کنترل پروژه،مبانی ترمودینامیک و مکانیک سیالات، قرارداد همسان شماره ۱۲ و ۱۹، ضوابط و مقررات مربوط به نظام فنی و اجرایی کشور، نشریه‌های ۱۱۰، ۱۲۸، ۴۶۰، ۴۶۱، ۳۹۳ و غیره اهمیت دارند.
۳-نظام مهندسی
قبولی تضمینی در آزمون نظام مهندسی
این آزمون‌ها سال ‌به ‌سال سخت‌‌تر شده و سؤالات آن تألیفی و مفهومی‌تر شده‌است. به‌همین امر مؤسسات و شرکت‌های زیادی اقدام به برگزاری دوره‌‌ها و آزمون‌‌های تستی به‌عنوان قبولی تضمینی در آزمون نظام مهندسی کرده‌اند. شرط فعالیت هر مهندس در سازمان نظام مهندسی قبولی در آزمون ورود به حرفه مهندسان می‌باشد. این سازمان از طریق این آزمون ناظر، مجری و طراح خود را برمی‌گزیند. تعداد سوالات آزمون نظارت و اجرای نظام مهندسی۶۰ سوال می‌باشد و حداقل شرط قبولی پاسخ‌دادن به ۵۰ درصد از این سوالات بدون داشتن سوال غلط می‌باشد. کار اصلی این مؤسسات یاد دادن راه‌های مختلفی برای قبولی در آزمون است. چون آزمون به شیوه جزوه باز برگزار می‌گردد اکثر داوطلبان در مدیریت زمان مشکل دارند. این مؤسسات با روش‌های مختلف و کلیدواژه‌هایی، مدیریت زمان را به داوطلبان می‌آموزند. روش‌های زیادی برای قبولی در آزمون نظام مهندسی وجود دارد. ابتدا داوطلب باید تسلط نسبی بر روی مباحث مقررات ملی ساختمان داشته باشد. داوطلب باید مبحث به مبحث تست‌زنی را انجام دهد. همچنین باید هایلایت کردن، لیبل زنی و خلاصه‌نویسی را بیاموزد. زمان آزمون کم است و مدیریت زمان آن بسیار مهم است. بعضی از داوطلبان اصرار بر این دارند که به همه سوالات پاسخ دهند. درحالی‌که این کار اصلا لازم نیست چون شرط قبولی در این آزمون پاسخ‌دادن به ۳۰ سوال است. همین اصرار باعث می‌شود که داوطلب در مدیریت زمان دچار اشتباه گردد.
سخن پایانی
برای قبولی و آمادگی بیشتر در آزمون نظام مهندسی نیاز به دوره آنلاین آزمون نظام مهندسی می‌باشد. برای سنجیدن سطح آمادگی خود برای آزمون نظام مهندسی پیشنهاد ما سایت آزمون‌تاپ است. آزمون‌تاپ دوره‌های آنلاین آموزشی مرتبط با آزمون نظام مهندسی را برگزار می‌کند. آدرس سایت به شرح زیر است.
منبع: خبرگزاری آریا

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۱۵ اسفند ۰۰
521 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0