لزوم انتقال دانش فنی بمنظور تحقق اهداف توسعه پایدار کشور حبیب الله طاهر خانی

لزوم انتقال دانش فنی بمنظور تحقق اهداف توسعه پایدار کشور

حبیب الله طاهر خانی بیان کرد: برگزاری کارگاه مشترک تبادلات معماری ایران و آلمان علاوه بر دستیابی به حوزه های مطرح گردیده، میتواند زمینه ساز تحول معماری در شهرهای جدید ایران با درس آموزی از توان فنی معماران آلمانی بویژه در حوزه ساختمان های انرژی کارا؛ و تبادل دانش فنی و تجربیات کشور آلمان در حوزه شهرسازی، طراحی شهری و معماری با رویکرد استفاده بهینه از انرژی و مدیریت آن باشد.

کد خبر: 970407006 تاریخ انتشار: پنج شنبه ۷ تیر ۹۷ - ۱۲:۲۶ ب.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز _  مرجع اخبار نظام مهندسی کشور,حبیب الله طاهر خانی بیان کرد: برگزاری کارگاه مشترک تبادلات معماری ایران و آلمان علاوه بر دستیابی به حوزه های مطرح گردیده، میتواند زمینه ساز تحول معماری در شهرهای جدید ایران با درس آموزی از توان فنی معماران آلمانی بویژه در حوزه ساختمان های انرژی کارا؛ و تبادل دانش فنی و تجربیات کشور آلمان در حوزه شهرسازی، طراحی شهری و معماری با رویکرد استفاده بهینه از انرژی و مدیریت آن باشد.

لزوم انتقال دانش فنی بمنظور تحقق اهداف توسعه پایدار کشور

لزوم انتقال دانش فنی بمنظور تحقق اهداف توسعه پایدار کشور

لزوم انتقال دانش فنی بمنظور تحقق  اهداف توسعه پایدار کشور / ضرورت بازاندیشی مجدد در حوزه مدیریت و تکنولوژی نحوه استفاده از آب، پسآب، انرژی و منابع مختلف

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای‌ جدید ضمن خوشامدگویی به شرکت کنندگان افتتاحیه جلسه مشترک شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان و نمایندگان جامعۀ حرفه‌ای مهندسی کشور آلمان اعلام کرد: ایران و آلمان به عنوان دو کشور دوست و همکار استراتژیک، از فرهنگ غنی و پیشینه تاریخی قابل توجهی برخوردار هستند و بعد از روی کار آمدن دولت آقای روحانی، همکاری و تعاملات دو کشور در فرصت های حاصله از تنش زدایی بخصوص در موضوع برجام؛ بیش از گذشته بسط و گسترش یافته است.
وی با تاکید بر این که ایران و آلمان میتوانند بعنوان دو شریک قابل اعتماد در زمینه های مختلف اقتصادی و سیاسی، همکاری بسیار نزدیک داشته باشند، ادامه داد: نتیجه این همکاری بی شک برای ۲ کشور منافع گسترده ای بدنبال خواهد داشت بطور مثال در حوزه های تخصصی در عرصه معماری، ساختمان سازی و شهرسازی فرصت های قابل توجهی پیش روی دو کشور قرار دارد.
وی ضمن تشکر از سازمان مهندسی کشور و نظام مهندسی استان تهران به جهت زمینه سازی این جلسه افزود: توسعه تعاملات فنی حرفه‌ای و تبادل دانش و تجربیات با کمک دولت ‌ها بجهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار(SDGs) اهمیت فزاینده‌ای دارد که یک تلاش جهانی برای کاهش فقر، محافظت از میراث طبیعی کره زمین و اطمینان از این که تمام مردمان کره زمین در صلح و آرامش بسر ببرند.
طاهرخانی تصریح کرد: نیل به اهداف توسعه پایدار نیازمند همکاری دولت ‌ها، بخش خصوصی، جامعه حرفه‌ای و هم چنین کلیه شهروندان است که تحقق این همکاری به این معناست که ما توانایی ساختن کره زمین بجایی بهتر برای آیندگان را داریم.
وی با اشاره به پیشینه کهن معماری و شهرسازی در ایران خاطر نشان کرد: پیشینه کهن معماری و شهرسازی ایران هم زمان با ورود مدرنیته به کشور، دچار عدم انطباق با شرایط جدید شده و سبب شد شهرهای ایران در وضعیت بغرنجی قرار بگیرند.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: سنت معماری و شهرسازی این سرزمین که هزاران سال ضامن زندگی و زیست پایدار در این کشور را فراهم کرده و در رویکرد «اندیشه ایرانشهری» متبلور گردیده است؛ سعی دارد با توجه به نگرانیهای جهانی در حوزه گرمایش، تغییراقلیم و پایداری محیطی از یک طرف و از طرفی دیگر ضرورتهای تحول در حوزه فناوری، معماری و شهرسازی که توسعه تعاملات علمی و حرفه ای را در حوزه معماری و ساختمان دارد، بصورت جدی مدنظر قراردهد.
طاهرخانی با اشاره به قرار گرفتن ایران در جغرافیایی خشک که با بحران منابع آبی و کمبود آن مواجه است، افزود: ما هم چنین با مقادیر زیادی اتلاف انرژی در کشورمان بخصوص در بخش ساختمان رو به رو هستیم که مارا مجبور به بازاندیشی مجدد در حوزه مدیریت و تکنولوژی نحوه استفاده از آب، پسآب، انرژی و منابع مختلف میکند.
وی با اشاره به فرصتهای قابل توجه شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید ایران برای بسط و گسترش پیوندهای فنی در حوزه معماری، شهرسازی و ساختمان تصریح کرد: این شرکت مسئولیت ساخت نوزده شهر جدید را بر عهده دارد که درسراسر کشور در مراحل مختلف توسعه قراردارند.
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای‌جدید با تاکید بر این که شهرهای جدید در اصل برای پاسخ به نیاز جمعیت درحال رشد کشور به مسکن شکل گرفت ولی امروز با چالشهایی درتحقق اهداف اولیه روبرو است مطرح کرد: ما امروز درمرحله تغییر پارادایم (paradigm shift) شهرهای جدید قرار داریم و رویکرد نسل دوم شهرهای جدید درحال شکل گیری و تکامل است.


طاهرخانی گفت: در مسیر تشکیل نسل دوم شهرهای جدید تلاش میشود تا شهرها باگذار از رویکرد کمی به کیفی، مبتنی برسرمایه گذاری بخش خصوصی، چهارچوب‌ های شهر هوشمند سازگار بامحیط با رویکردهای بهینه سازی مصرف انرژی در مقیاس شهر محله و ساختمان، حمل و نقل ایمن ، سریع و ارزان ، گسترش پیاده محوری در شهر و توسعه فضاهای عمومی و توجه به کارکردهای نوین ( غیرمسکونی ) و سعی برای تحقق جوانب مختلف شهر خلاق و کارآفرین ، به بستری جذاب و پویا برای توسعه شهری پایدار و تعادل بخشی به سرزمین و تحقق اهداف کلان آمایشی کشور بدل گردند.
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای‌جدید اظهار داشت: شرکت عمران شهرهای جدید علاوه بر اینکه از سال ۲۰۰۸ با همکاری دانشگاه فنی برلین ( TU ) ¬اقدام به طراحی یک سایت در شهر جدید هشتگرد کرده است هم چنین در سال ۲۰۱۵ نیز تفاهم نامه همکاری فنی و پژوهشی بین این شرکت و وزارت محیط زیست و ساختمان کشور آلمان منعقد شده تا همکاریهای مقدماتی با همکاران آلمانی چون ،giz و DENA آلمان اجرایی شود ولی هنوز برای عملیاتی شدن قدم های اجرایی و فنی لازم طی نشده است.
وی بیان کرد: برگزاری کارگاه مشترک تبادلات معماری ایران و آلمان علاوه بر دستیابی به حوزه های مطرح گردیده، میتواند زمینه ساز تحول معماری در شهرهای جدید ایران با درس آموزی از توان فنی معماران آلمانی بویژه در حوزه ساختمان های انرژی کارا؛ و تبادل دانش فنی و تجربیات کشور آلمان در حوزه شهرسازی، طراحی شهری و معماری با رویکرد استفاده بهینه از انرژی و مدیریت آن باشد.
طاهرخانی هم چنین با تاکید بر این که این همکاری مشترک می ‌تواند زمینه ساز انتقال دانش فنی بمنظور تحقق اهداف توسعه پایدار قرار گیرد افزود: برگزاری چنین کارگاه های مشترکی میتواند به تهیه بسته های سرمایه گذاری و کمک به بازاریابی و عرضه آن در بازار جهانی املاک و مستغلات کمک کند و در تامین زیر ساخت های دارای فناوری بالا در شهرهای جدید بویژه در حوزه توسعه شهرهای جدید هوشمند، سبز وکم کربن، انرژیهای نو و باز چرخانی آب مفید واقع گردد.
وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد که مهمانان آلمانی در مدت زمان حضورشان در ایران لحظات خوشی را تجربه کنند.

منبع : ترابر نیوز

مشاهده منابع آزمون نظام مهندسی

مباحث آزمون نظام مهندسی عمران

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۷ تیر ۹۷
766 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0