طاهره سادات علایی: نیترات و سرطان، میراث شوم کودهای یارانهای طاهره سادات علایی: نیترات و سرطان، میراث شوم کودهای یارانهای
طاهره سادات علایی: نیترات و سرطان، میراث شوم کودهای یارانهای ، نیترات در مواد غذایی به میزان خیلی ناچیز و در حد استاندارد برای بدن مفید است و باعث رقیق شدن خون می شود
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، طاهره سادات علایی: نیترات و سرطان، میراث شوم کودهای یارانهای ، نیترات در مواد غذایی به میزان خیلی ناچیز و در حد استاندارد برای بدن مفید است و باعث رقیق شدن خون می شود
طاهره سادات علایی: نیترات و سرطان، میراث شوم کودهای یارانهای

نیترات و سرطان، میراث شوم کودهای یارانهای
گیاه پزشک و عضو نظام مهندسی کشاورزی قزوین بیان کرد: باقی مانده نیترات در برخی محصولات کشاورزی و تبعات بیماری سرطان، میراث استفاده نادرست از کودهایی است که به صورت یارانهای به دست کشاورزان میرسد.
طاهره سادات علایی گفت: نیترات در مواد غذایی به میزان خیلی ناچیز و در حد استاندارد برای بدن مفید است و باعث رقیق شدن خون می شود، اما در کشور ما متاسفانه به علت بی توجهی به برخی مولفههای امنیت غذایی شاهد مصرف بیش از حد آن در برخی محصولا غذایی هستیم.
علایی افزود: توزیع کودهای یارانهای مثل اوره و فسفر که خیلی راحت در اختیار کشاورزان قرار می گیرد در کنار مصرف بد و در زمان نادرست بر افزایش میزان استفاده از نیترات منجر شده است.
وی ادامه داد: افزایش بی رویه مصرف کودهای اوره و فسفر در بخش کشاورزی باعث شده تا شاهد باقی مانده نیترات در سبزجیات و صیفی جات باشیم، این نیترات بعدها تبدیل به نیتریت شده و باعث سرطان دستگاه گوارش، کبد و مثانه و حتی اختلال در عملکرد غدد درونریز انسان را خواهد شد.
نیترات و سرطان، میراث شوم کودهای یارانهای
وی ادامه داد: ورود بیش از حد نیترات به بدن موجب آسیب به هموگلوبین خون شده و باعث عارضه «مت هموگلوبین» میشود که اکسیژن رسانی را مختل کرده و کارایی سلولهای خونی را مختل میسازد.
گیاه پزشک و عضو نظام مهندسی کشاورزی قزوین افزود: افزایش مصرف برخی ترکیبات مثل اوره و کودهای فسفره به علت رابطه سینرژیستی و آنتاگونیستی بین عناصر ، مانع از جذب سایر عناصر غذایی شده، در نتیجه اثربخشی و کیفیت کودهای شیمیایی مصرفی کاهش پیدا کرده و شاهد کمبود واقعی یا دروغین عناصر غذایی در محصولات مختلف خواهیم بود.
این کارشناس عضو نظام مهندسی و منابع طبیعی استان قزوین به وجود نیترات در برخی محصولات اشاره کرد و گفت: پوست سبز تیره در سیب زمینی معمولا به علت تجمع نیترات است، یا مثلا جوانه زدن سیب زمینی بیانگر تجمع نیترات در این محصول است، اما در سبزیجات و صیفی جات دیگر با چشم نمیتوان میزان نیترات را اندازه گیری کرد و برای این کار باید از ابزارهای مخصوص کمک گرفت، با این حال وجود نیترات در محصولاتی مثل کرفکس، کاهو و هویج بیش از سایر محصولات گزارش شده است.
علایی تصریح کرد: برخی بر این باورند که با آبشویی خاک میتوان میزان نیترات خاک را از دسترس ریشه خارج کرد، اما مساله اینجاست که نیترات شسته شده به آبهای زیرزمینی سرایت کرده و منابع سفرههای زیرزمینی را آلوده میسازد.
علایی همچنین افزود: آموزش صحیح به کشاورزان از سوی مدیریت ترویج جهاد کشاورزی و همچنین استفاده از مشاوران گیاه پزشک در امور تولید میتواند به تولید محصول سالم و سلامت غذایی جامعه کمک کند.
گیاه پزشک و عضو نظام مهندسی کشاورزی قزوین گفت: سازمان غذا و دارو به عنوان یک ارگان دولتی، میتواند نظارت بیشتری روی کیفیت مواد غذایی و محصولات کشاورزی تولید شده داشته باشد تا محصول سالم و عاری از مواد شیمیایی مضر اعم از کود و سم وارد بازار گردد.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی










