نشست هماندیشی سازمان و شرکت های خدمات آزمایشگاهی ساختمان
نشست هماندیشی سازمان و شرکت های خدمات آزمایشگاهی ساختمان ، صورت گرفت. سعیدیان ضمن استقبال از حضور و همراهی اعضا جهت پیشبرد اهداف سازمان با تأکید بر تداوم شفاف سازی در همه امور، شفافیت را عامل آشکار شدن اشکالات و از مهم ترین اقدامات برای حل مشکلات مهندسی عنوان کرد
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، نشست هماندیشی سازمان و شرکت های خدمات آزمایشگاهی ساختمان ، صورت گرفت. سعیدیان ضمن استقبال از حضور و همراهی اعضا جهت پیشبرد اهداف سازمان با تأکید بر تداوم شفاف سازی در همه امور، شفافیت را عامل آشکار شدن اشکالات و از مهم ترین اقدامات برای حل مشکلات مهندسی عنوان کرد
نشست هماندیشی سازمان و شرکت های خدمات آزمایشگاهی ساختمان
نشست هماندیشی سازمان و شرکتهای خدمات آزمایشگاهی ساختمان برگزار گردید.
در روز ۴ شنبه مورخ بیست و پنج تیرماه از ساعت چهارده تا هجده، نشست هماندیشی در مورد مسائل و مشکلات شرکت های آزمایشگاهی و واحد خدمات آزمایشگاهی با حضور سعید سعیدیان رئیس سازمان و سیامک الهی فر عضو هیأت مدیره، رضا حسنی شیرکوهی بازرس سازمان، حسین احمدی معاون خدمات مهندسی و مدیران واحد کنترل نقشه و خدمات آزمایشگاهی و جمعی از پیشکسوتان و مدیران فعال شرکت های خدمات آزمایشگاهی برگزار گردید.
در آغاز این نشست، سعیدیان ضمن استقبال از حضور و همراهی اعضا جهت پیشبرد اهداف سازمان با تأکید بر تداوم شفاف سازی در همه امور، شفافیت را عامل آشکار شدن اشکالات و از مهم ترین اقدامات برای حل مشکلات و ارتقا جایگاه مهندسی عنوان کرد.
در ادامه احمدی با عنوان این که هدف نهایی معاونت خدمات مهندسی سازمان ارتقاء کیفیت همهشمول است و دغدغه ما به کار گرفته شدن معدل و ظرفیت مهندسی در حوزه شرکت های خدمات آزمایشگاهی اعم از جوش و بتن و مکانیک خاک و ژئوتکنیک است، گفت ما تا وضعیت مطلوب هنوز فاصله داریم.
معاون خدمات مهندسی سازمان با عنوان این که بررسی سیدیها و بازرسی های حین عملیات حفاری تازه اول کار و شروع خیز به سمت کیفیت است، بیان کرد: مهم تر از آن محصول نهایی یعنی کیفیت انتقال نمونه های آزمایشگاهی به محل آزمایش در آزمایشگاهِ دارای استانداردهای لازم است و همچنین شیت هایی است که منطبق با واقعیت باشد نه صوری کاری و تولید و تکثیر کپی های ساختگی و مهم تر از همه برخوردهای بازدارنده با متخلفان در سطوح مختلف و ارجاع به هنگام پرونده متخلفان به شورای انتظامی برای رسیدگی است و معتقد هستیم که خواسته ظرفیت واقعی مهندسان هم همین موارد است.
سپس الهی فر از حمایت ریاست سازمان در راستای شفافسازی و انتشار گزارشات آماری متنوع که در نوع خود در ادوار هیأت مدیره سازمان بیسابقه هستند تقدیر و تشکر نمود.
عضو هیأت مدیره و دبیر کمیته ژئوتکنیک سازمان در ادامه با تأکید بر این که خدمات آزمایشگاهی ساختمان از مهم ترین و بنیادی ترین موضوعات در ساختوساز محسوب می گردند و تشخیص کیفیت اجرای ساختمان به انجام این آزمایش ها وابسته است و با اشاره به این که برنامهريزی به منظور رشد و اعتلاي حرفهای مهندسي ساختمان و مشاغل مرتبط با آن و جلب مشاركت اعضا در جهت توسعه فعالیت های حرفهای و مهندسی یکی از مهم ترین وظایف هیأت مدیره است از ریاست سازمان درخواست کرد: به موازات تقویت و توسعه فرایندهای خدمات آزمایشگاهی ژئوتکنیک، به خدمات آزمایشگاهی جوش و بتن نیز توجه ویژه گردد تا به زودی شاهد ارائه خدمات واقعی و توسعه خدمات در این دو حوزه نیز باشیم.
وی ضمن تأکید بر نقش مهم هیأت مدیره در نظارت بر حسن اجراي انجام خدمات مهندسي توسط اشخاص حقيقی و حقوقی و تعقيب متخلفان از طريق مراجع قانوني ذيصلاح، بیان کرد: آن بخش از فعالان صنفی که معتقد به ارائه خدمات مهندسی استاندارد هستند که پیش از آغاز این نشست نیز با تعدادی از آن ها صحبت کردم خواستار پی گیری و اهتمام جدی سازمان در نظارت بر حسن اجرای انجام خدمات مهندسی هستند.
الهی فر به بیان اهمیت موضوع از نگاه قانونگذار از رئیس سازمان درخواست کرد که پرونده کلیه افرادی که به نوعی به علت قصور در انجام تکالیف و مسئولیت های قانونی خود در ارائه خدمات مهندسی در سازمان مطرح می گردند، بهسرعت جهت انجام فرایند بررسی و صدور آرای احتمالی به شورای انتظامی ارجاع گردند.
در ادامه مدیران شرکت های خدمات آزمایشگاهی حاضر ضمن بیان نقدها و اشکالات موجود به بحث و تبادلنظر پرداختند و پیشنهادات زیر جهت پیگیری و حمایت سازمان ارائه و مورد تأکید قرار گرفت:
– از آن جائی که دفاع از حقوق اجتماعي و حيثيت حرفهاي اعضا از وظایف مهم هیأت مدیره است و این که چند نفر که به هیچ عنوان نمی توان آن ها را به عنوان نماینده صنفی تعداد کثیری از اعضای سازمان تلقی کرد با ابراز نارضایتی از شفافسازی های صورت گرفته توسط سازمان به جای گفت و گو و ارائه نظر و راهکار با نادیده گرفتن حقوق صنفی و حرفهای سایر اعضا اقدام به جابجا کردن صندوق امانات سیدی اطلاعات و اسناد کلیه شرکت ها و فیلم برداری از این رفتار و انتشار فیلم آن در شبکه های مجازی کشوری کرده و باعث خدشهدار شدن هویت صنفی شرکت های خدمات آزمایشگاهی استان تهران شوند؛ به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست و این اقدام علاوه بر ایجاد تأخیر در فرایند کنترل پروندههای ارسال شده، سبب نارضایتی تعداد زیادی از شرکت های آزمایشگاهی و اعضای سازمان شده است و لذا به منظور دفاع از حقوق اجتماعی و حیثیت حرفهای اعضا برخورد قانونی مناسب با عوامل این اقدام در دستور کار واحد حقوقی سازمان قرار گیرد تا ضمن حفظ منزلت سازمان و جایگاه شرکت های خدمات آزمایشگاهی و همچنین ایجاد محیط آرام برای واحد خدمات آزمایشگاهی به این ترتیب امید و انگیزه برای ارائه خدمات مهندسی باکیفیت احیاء و ایجاد شود.
– برخورد جدی با شرکت های متخلف و ارسال و پیگیری پرونده تخلفات به شورای انتظامی استان.
– شفاف سازی زمان کنترل پروندهها و سیستمی و برخط کردن آن.
– حفظ احترام و تكريم ارباب رجوع از طرف کارکنان سازمان.
– تسریع در پاسخگویی آنلاین و مؤثر به سؤالات مطرحشده توسط شرکت های آزمایشگاهی.
– برگزاری جلسات هماندیشی بهصورت مستمر با مدیران شرکت های خدمات آزمایشگاهی به منظور نظرخواهی و دریافت پیشنهادات و جلب مشارکت اعضا.
– توسعه، تقویت و تسریع فرآیند کنترل و بررسی گزارشات ژئوتکنیک و برونسپاری مستندات مطالعات صحرایی در جهت اجرای کامل مبحث هفتم مقررات ملی ساختمان.
– تقویت و تسریع فرآیند کنترل ها و گسترش بازرسی از پروژهها و عملیات صحرایی.
– ساماندهی کارشناسان شرکت ها جهت نظارت بر عملیات صحرایی و ایجاد رویه یکسان برای تمام شرکت ها جهت حضور آنها در پروژه ها.
– راهاندازی فرایند بازرسی از آزمایشگاه ها و کنترل نحوه انجام آزمایش ها در جهت اجرای کامل مبحث هفتم مقررات ملی ساختمان و بعد از برگزاري دورههای آموزشي.
– بهروزرسانی راهنمای نحوه کنترل و بازرسی های واحد ژئوتکنیک با هدف كاهش خطاي كارشناس کنترلکنندهها و بازرسان.
– کنترل مضاعف رندمی بر گزارشات ژئوتکنیک که قبلاً به تائید واحد ژئوتکنیک رسیده با اولویت گزارشات تیپ II و تطابق آن با نقشه های سازهای.
– پیادهسازی ساختاری مشابه با واحد ژئوتکنیک برای خدمات آزمایشگاهی جوش و بتن در سازمان.
– ایجاد بستر مناسب به منظور دریافت نظرات و پیشنهادات شرکت ها و تعریف امضای الکترونیک.
– ایجاد کمیته ژئوتکنیک کارآمد و تخصصی.
– برگزاری دورههای آموزشی برای مدیران و مسئولان فنی شرکت ها.
– توسعه خدمات آزمایشگاهی و کنترل پروژه ها و گزارشات شهرستان های تهران.
– ساماندهی حفاران و پلاک گذاری دستگاه های حفاری شرکت ها.
– تسریع در اجرای بارکدگذاری و ثبت دستگاه ها و تجهیزات آزمایشگاهی.
– پیگیری تعریف و ابلاغ تعرفه خدمات آزمایشگاهی و توقف در پایه شرکتهای خدمات آزمایشگاهی.
– پیگیری اصلاح شیوهنامه تشخیص صلاحیت شرکت های خدمات آزمایشگاهی.
منبع: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران