پیگیریهای خودجوش سمن های استان اصفهان برای جلوگیری از ساخت و ساز یک طبقه مازاد
پیگیریهای خودجوش سمن های استان اصفهان برای جلوگیری از ساخت و ساز یک طبقه مازاد ، در مجتمع تجاری نیوشا و تجاوز آن به حریم هوایی میدان نقشجهان، چگونگی توقف اجرای این پروژه را شرح داده شد
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، پیگیریهای خودجوش سمن های استان اصفهان برای جلوگیری از ساخت و ساز یک طبقه مازاد ، در مجتمع تجاری نیوشا و تجاوز آن به حریم هوایی میدان نقشجهان، چگونگی توقف اجرای این پروژه را شرح داده شد
پیگیریهای خودجوش سمن های استان اصفهان برای جلوگیری از ساخت و ساز یک طبقه مازاد
چگونه حریم محوطه جهانی نقض شد؟
تجاوز به حریم میدان نقش جهان با مجوز!
نایب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان با اشاره به پیگیریهای خودجوش سمن های این استان برای جلوگیری از ساخت و ساز یک طبقه مازاد در مجتمع تجاری نیوشا و تجاوز آن به حریم هوایی میدان نقشجهان، چگونگی توقف اجرای این پروژه را شرح داد.
علی محجوب، با اشاره به ساخت مجتمع تجاری با عنوان نیوشا در خیابان استانداری بین خیابان سعدی و پشت مطبخ، گفت: این ساختمان پیش از این خانهای بوده که پیشینهاش به دوران پهلوی اول بر می گردد و قدمت تاریخی زیادی ندارد و تصاویر قدیمی آن نیز موجود است.
محجوب ادامه داد: مالک این خانه آن را تخریب و اقدام به ساخت و ساز کرده است که در حریم دولتخانه صفوی و میدان نقش جهان قرار دارد، اهمیت بسیاری برای کنترل ساخت و ساز در این قسمت ها وجود دارد و همه ساختوسازها باید طبق ضوابط طرح تفصیلی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بوده و باید به حریم این محوطه ثبت جهانی با ارزش که در آن منطقه است تجاوز نشود.
وی تصریح کرد: مجموعه میدان نقش جهان برای همگان آشناست، اما ممکن است برخی مردم با مجموعه دولتخانه صفوی آشنایی نداشته باشند، از دروازه دولت پشت شهرداری اصفهان تا خیابان مخابرات و سپه و مجموعه نقش جهان دولتخانه صفوی نامیده می شود. زمانی که اصفهان پایتخت سلسله صفویه بوده این مجموعه طراحی و ساخته شده است و آثار با ارزشی در آن وجود دارد که الزام ساخت و ساز با دقت فراوان را در آن بیشتر می کند.
وی گفت: یکی از ضوابط میراث فرهنگی در این مناطق رعایت ارتفاع حداکثر پنج متر است و هیچ قسمت از بناهای احداثی نباید از آن تجاوز کند، زیرا به خط هوایی آثار تاریخی تجاوز کرده و افق دیده آن را تحت تأثیر قرار می دهد.
دیوان عدالت اداری باید همه جوانب را در نظر میگرفت
نایب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان با اشاره به این که مجموعه نقش جهان اصفهان یکی از آثاری است که ثبت جهانی سازمان یونسکو شده است، گفت: یونسکو نظارت دقیقی بر وضع آثار جهانی دارد و اگر تجاوزی به حریم آن ها بشود، در خطر حذف از آثار جهانی قرار می گیرد.
محجوب افزوذ: در ۲ سال گذشته مالک ساختمان ذکر شده بنابر اهدافی که داشته از طریق شکایت به دیوان عدالت اداری فعالیتهایی را شروع کرده و متأسفانه توانسته رأی مثبت دیوان عدالت اداری مبنی بر دریافت مجوز ساخت طبقه مازاد را دریافت کند.
وی گفت: در موضوع این رأی دیوان انتقادات و صحبت های زیادی است، زیرا دیوان عدالت اداری باید پیش از صدور رأی همه جوانب را در نظر میگرفت، با کارشناسان میراث فرهنگی و متخصصان این زمینه مشورت می کرد و با اشراف بر موضوع رأی صادر می کرد نه این که رأیی صادر کند که باعث قرار گرفتن چنین میراثی در خطر حذف از ثبت جهانی شود.
نایب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان افزود: متأسفانه با استفاده از این رأی مالک توانسته پروانه ساخت طبقه مازاد را نیز دریافت کند و به علت رأی دیوان عدالت اداری در برابر اقدام او مقاومت خاصی نشده است. در همین مدت مالک اقدام به اضافه کردن طبقه مازاد و آغاز فرآیند قالب بندی ستون های آن کرده است.
مالک بهرغم ابلاغ شفاهی حکم دادستان بتنریزی طبقه مازاد را انجام داد
محجوب گفت: با هماهنگی دادستانی در روز پنجشنبه، شانزدهم مردادماه_ و با همکاری انجمن صنفی مهندسان معمار، دادستان اصفهان بهمراه مسئولان میراث فرهنگی و معاونت پیشگیری از جرم دادگستری از مجموعه میدان نقش و گذر آقا نورالله بازدید می کردند که متوجه شروع عملیات ساخت طبقه مازاد در این ساختمان می شوند و از آن نیز بازدید میکنند.
وی گفت: با بررسی خطرات موجود در حضور مالک ساختمان که در حال دلیل تراشی بوده است دادستان اصفهان شفاهاً دستور توقف را صادر کرده و دستور توقف رسمی نیز در عرض یک هفته به معاونت پیشگیری از جرم ابلاغ می گردد. همچنین به مالک متذکر می شود که عملیات ساخت را به هیچ عنوان ادامه ندهد در غیر این صورت با آنها برخورد جدی خواهد شد و باید خسارت بپردازند.
نایب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان بیان کرد: اما مالک ساختمان به رغم تذکر شفاهی دادستان صبح روز جمعه اقدام به بتنریزی ستون ها و دیوار چینی طبقه مازاد میکند، این کار در روز جمعه و شنبه که به علت تقارن با عید غدیر تعطیل بود انجام شد و امکان تماس به موقع با دادستان میسر نبود و عملیات بتنریزی به پایان رسید.
وی گفت: با نامهای که انجمن صنفی مهندسان معمار نوشت و ماجرا را در آن شرح داد بعد از ظهر روز جمعه توانستیم قاضی کشیک را ملاقات کرده و ایشان دستوری را به کلانتری محل ابلاغ کرد و با همکاری یگان حفاظت میراث فرهنگی و نیروهای کلانتری فوراً به کارگاه این ساختمان مراجعه شده و براساس حکم دادگاه مبنی بر “ابزار و وسایل کارگاه ضبط و اگر کسی در برابر اجرای این دستور مقاومت کرد جلب شود” عمل شد.
وی افزود: به استناد رأی دادستان پروژه رسماً متوقف شد، پیگیر دستور تخریب این طبقه مازاد نیز هستیم و امیدوار هستیم شاهد تکرار چنین اتفاقاتی نباشیم همچنین مسئولان از انفعال خارج شوند و با شهامت از صدور چنین مجوزهایی جلوگیری کنند.
منبع: ایمنا