تشکیل کارگروه برای بررسی ابعاد پلاسکو و پساپلاسکو
مرتضی طلایی گفت: اخطارهای سازمانهای مختلف در خصوص ناایمن بودن این ساختمانها برای مدیران ارسال میشود و آتشنشانی به عنوان سازمان اجرایی، اخطاریههایش ضمانت اجرایی ندارند. قوه قضائیه وارد بررسی ابعاد مختلف پلاسکو شده و با قصور کنندگان برخورد و آنها را مواخذه کند. باید با همکاری مجلس و شورای شهر تهران، بیمه اجباری و الزامی ساختمانهای عمومی و بلند مرتبه در دستور کار قرار گیرد. شورا و مجلس کمیسیون کارگروه مشترکی تشکیل دهند تا ابعاد مختلف پلاسکو بررسی و پیشنهادات نیز مطرح شود.
به گزارش اخبار نظام مهندسی (akhbarmohandesi.ir)،نایب رئیس شورای شهر تهران پیشنهاد داد کارگروهی از اعضای شورای شهر و نمایندگان مجلس برای بررسی ابعاد پلاسکو و پساپلاسکو تشکیل شود.تشکیل کارگروه برای بررسی ابعاد پلاسکو و پساپلاسکو
تشکیل کارگروه برای بررسی ابعاد پلاسکو و پساپلاسکو
مرتضی طلایی به ابعاد مختلف حادثه پلاسکو اشاره کرد و گفت: بعضا انتقاد میکنند که چرا شهرداری تهران جلوی فعالیت این ساختمان ناایمن را نگرفته است. واقعیت این است که هر ساختمانی هیات مدیره و متولی خود را دارد و اخطارهای سازمانهای مختلف در خصوص ناایمن بودن این ساختمانها برای مدیران ارسال میشود و آتشنشانی به عنوان سازمان اجرایی، اخطاریههایش ضمانت اجرایی ندارند و نمیتواند نسبت به پلمب کردن ساختمانی اقدام کند.
وی در ادامه گفت: قصد ندارم توپ را به زمین دیگری بیندازم. حتی پیشنهاد میکنم که قوه قضائیه وارد بررسی ابعاد مختلف پلاسکو شده و با قصور کنندگان و افرادی که در این خصوص کوتاهی کردهاند، برخورد کرده و آنها را مواخذه کند، اما شهرداری میتواند تنها به ارائه اخطار اقدام کرده و قانونا نمیتواند نسبت به پلمب ساختمانی اقدام کند.
همچنین، در پاسخ به این سوال که ساختمانهای جدید مشکل ایمنی دارند یا خیر؟ گفت: در قانون، نظارت بر حسن اجرای قوانین بر عهده سازمان نظام مهندسی است و به نظر میرسد باید به پاسداشت خون آتشنشانان شهیدی که در این حادثه جان خود را از دست دادهاند دو اقدام اساسی صورت گیرد. و در ادامه توضیح داد: بر همین اساس باید با همکاری مجلس و شورای شهر تهران، بیمه اجباری و الزامی ساختمانهای عمومی و بلند مرتبه در دستور کار قرار گیرد و همچنین قوانین شهری که متعلق به ۵۰ سال قبل است نیز اصلاح شود.
نایب رئیس شورای شهر تهران گفت: باید یک بار برای همیشه دست به دست هم داده و موانع قانونی را از پیش روی برداریم. در حال حاضر بر اساس مصوبه شورای شهر تهران، مقاومسازی مراکز عمومی همچون بیمارستانها و … در دستور کار قرار دارد و حتی بستههای تشویقی نیز در نظر گرفته شده اما این مسئله جدی گرفته نمیشود و باید با یک عزم ملی و اراده عمومی، ایمنی را جدی بگیریم.
طلایی افزود: ایمنی یک مسئله در هم تنیده است. برخی میگویند که چرا پلاسکو را مقاوم نکردید باید بگویم برای مقاومسازی این سازه حداقل شش ماه تا یک سال باید پاساژ تعطیل میشد و متاسفانه گاهی هزینه کمکاری مسئولان قبلی را ما باید پس دهیم و قطعا اگر طی این سالیان ایمنی این ساختمانها رعایت میشد، حالا با حجم گستردهای از ناایمنی مواجه نبودیم.
وی در ادامه پیشنهاد داد شورا و مجلس کمیسیون کارگروه مشترکی تشکیل دهند تا ابعاد مختلف پلاسکو بررسی و پیشنهادات نیز مطرح شود. متاسفانه این چند روز شاهد آن بودیم که امنیت روانی مردم به واسطه اخباری که در رسانههای مختلف و فضای مجازی درج میشد، مخدوش شده است که باید قوه قضائیه مانع از اینگونه ناامنیها شود.
منبع:ایسنا