ایجاد معاونت صدور خدمات فنی و مهندسی در سازمان نظام مهندسی ساختمان
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری استان خراسان رضوی درجلسه هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان حضوربعمل آورد.
به گزارش اخبار نظام مهندسی (akhbarmohandesi.ir)،معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری استان خراسان رضوی درجلسه هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان حضوربعمل آورد. ایجاد معاونت صدور خدمات فنی و مهندسی در سازمان
ایجاد معاونت صدور خدمات فنی و مهندسی در سازمان
محمد مقدوری در این جلسه بیان کرد:بحث های عمرانی و اصول توسعه شهری دربیشتر شهرهای استان رعایت نشده و آنها از الگوی شهرنشینی بومی و محلی خارج شده اند
مقدوری با اشاره به افت ساخت و سازها در شهرهای استان طی سالهای اخیر خواستار ایجاد معاونت صدور خدمات فنی و مهندسی در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان برای صدور خدمات مهندسی به خارج از کشور شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی اظهار داشت زمینه ایجاد معاونت خدمات فنی و مهندسی مجوزهای لازم را با هماهنگی دستگاههای مربوطهمانند دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه برای صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی فراهم آورد.وی گفت: در جایگاه سازمان نظام مهندسی ساختمان باید از قابلیتهای موجود استان و سرمایه های انسانی متخصص برای اجرای پروژه های عمرانی مانند راهسازی، احداث خط آهن، ساختمانسازی و صادرات مصالح ساختمانی استاندارد به کشورهای همسایه بهره گرفته شود.مقدوری بوظایف سازمان نظام مهندسی ساختمان و نقش هیات مدیره در پیشبرد اهداف سازمان اشاره و تصریح کرد: اعضای هیات مدیره در خصوص مهندسان مسئولیت بزرگی بر دوش دارند که مهمترین آن اجرای قانون نظام مهندسی، اشتغال مهندسان و استفاده از قابلیتهای موجود و در نهایت توجه و مشارکت در توسعه کشور و استان است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی نیز در این جلسه با اشاره به بی برنامگی در ساختار شهری بیان کرد: مهمترین مشکل شهرهای کشور معماری و شهرسازی در ساخت و سازهای شهری است و باید همه دستگاههای مرتبط به شهرسازی و ساختمان سازی برای بالابردن رفاه، آسایش و آرامش شهرنشینان فعالیت کنند.
محمدرضا عبداللهیان ادامه داد: برای رسیدن به اهداف و برنامه ریزیهای مدون نیاز به ورود جامعه مهندسان به برنامه های شهری و شهرسازی و برگزاری نشستهای تخصصی با حضور مدیران شهری وجود دارد.
او با اشاره به ساختمانهای بنا شده مسکن مهرافزود: بسیاری از ساختمانهای مسکن مهر ساخته شده دراستان پایان کار بهره برداری ندارند این در حالی است که مردم در این واحدها سکونت دارند و در مقابل خطرات ناشی از سوانح آسیب پذیرهستند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به اجرای ضوابط فنی و اجرائی در ساخت و سازهای شهری بیان کرد: نقشه های ساختمانی در سازمان طی چند مرحله با دقت بررسی و کنترل میشود.
حسین کامران ادامه داد: متاسفانه بسیاری نقشه ها سوری ارائه می شود و در مرحله اجرای ساخت نقشه ها تغییر کرده و در هنگام دریافت پروانه پایان کار سازندگان با مشکل مواجه میشوند که شهرداری در خصوص خلافها، جریمه و یا پرونده ساختمان را به کمیسیون ۱۰۰ شهرداری ارسال میکند.
کامران مشکل تغییر نقشه هنگام ساخت را بزرگترین آفت موجود در چرخه کنترل ساخت و سازها مشهد نام برد و اظهار امیدواری کرد با پیگیری نظام مهندسی و همکاری شهرداری شهرمشهد، شورای اسلامی شهر و سایر مسئولان استان چاره اندیشی اساسی صورت گیرد.
آقای کامران گفت: ساختمانهایی که خلاف از اصول مهندسی ساخته میشوند با مشکلات ایمنی، پله فراروآتش نشانی و چاله آسانسورمواجه میشود که در بسیاری از موارد این اشکالات غیرقابل رفع و جبراناست.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان خراسان از مسئولان خواست زمینه ای فراهم کنند تا نظارت بر اجرای پروژه های منطقه شهرداری ثامن پیرامون حرم مطهر رضوی و شهرکهای صنعتی استان توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی انجام گیرد.
در ادامه این نشست چند نفر از اعضای هیات مدیره سازمان در خصوص ساخت و سازهای ناپایدار مناطق حاشیه نشینی مشهد، مشارکت مهندسان در اجرای پروژه های بهسازی و نوسازی پیرامون حرم مطهر رضوی، هوشمندسازی شهر برای رفاه مردم و کاهش تردد، بهینه سازی انرژی در ساختمانهای قدیمی و سبکسازی سخنانی بیان کرد.
منبع: استانداری خراسان رضوی