نشست بررسی شبکه نوآوری صنعت ساختمان
با حضور رییس شورای مرکزی، مدیر دفتر مقررات ملی ساختمان، هیأت رئیسه و برخی از اعضای شورای مرکزی و نمایندگان استانها روز 3 شنبه بیست و یکم آبان در محل شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان تشکیل گردید.
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی کشور،با حضور رییس شورای مرکزی، مدیر دفتر مقررات ملی ساختمان، هیأت رئیسه و برخی از اعضای شورای مرکزی و نمایندگان استانها روز ۳ شنبه بیست و یکم آبان در محل شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان تشکیل گردید.
نشست بررسی شبکه نوآوری صنعت ساختمان
در آغاز نشست، مدیر پروژه شبکه نوآوری صنعت ساختمان کشور ضمن مروری بر مفاد تفاهم نامه بین سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ادامه داد: ستاد توسعه متوازن و اقتصاد دانش بنیان صنعت ساختمان با رویکرد توسعه اقتصاد دانش بنیان در شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان تشکیل می شود که این ستاد با حضور فعال طراحان، ناظران، مجریان و مشاوران و شرکتهای فن آور و دانش بنیان موجبات حرکتی بنیادین برای توسعه تولید، تقاضا و صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان حوزه ساختمان بویژه در بخش های انرژی، ساختمان های سبز و هوشمند را فراهم خواهد آورد.
طاهری اصل، ضمن بررسی و ارائه چارت ساختاری ستاد، گفت: نظر به ماده دو، ماده پانزده و ماده بیست و یک قانون نظام مهندسی و با توجه به ماده چهل و سه قانون رفع موانع تولید، رقابت پذیر و ارتقا نظام مالی کشور، شبکه و مراکز نوآوری صنعت ساختمان میتوانند در افزایش بهره وری، ارتقاء کیفیت خدمات مهندسی و همچنین رشد و اعتلای حرفههای مهندسی ساختمان، جذب مشارکت و تشویق به سرمایه گذاری اشخاص و موسسات در طرح های مسکن و تاسیسات خدمت بسیار بزرگی انجام دهد و سبب رشد و اعتلای مهندسی در کشور شود.
طاهری اصل، از دیگردستاوردهای شکل گیری شبکه نوآوری را حمایت از تحقیقات با ظرفیت مناسب جهت عرضه دستاوردهای فناورانه، توسعه تولید، تقاضا و صادرات محصولات دانش بنیان حوزه ساختمان، ایجاد ارتباط و شبکه سازی بین مراکز نوآوری صنعت ساختمان، حمایت و تشویق ایده های نوآورانه در حوزه ساخت و ساز، حمایت از شکل گیری و ارتقا شرکت های دانش بنیان در حوزه ساخت و ساز، نفوذ فناوری در صنعت ساختمان، توسعه فرهنگ نوآوری در بخش ساختمان کشور و تبدیل ایده به فناوری از طریق جمع آوری و هدایت ایده ها عنوان کرد.
طاهری اصل، در ادامه خواسته های نظام مهندسی را در این حوزه شامل افزایش نرخ اشتغال آن از نوع پایدار و دانش محور و تعریف ظرفیت های جدید، اثرگذار شدن سازمان نظام مهندسی بر اکوسیستم صنعت، اعتلای سطح کیفی، فنی و حرفه ای اعضا و ارتقا و پایداری صنعت ساختمان عنوان کرد.
فرج الله رجبی، ریاست سازمان نظام مهندسی ساختمان، تصریح کرد: در صورت جدا ماندن سازمان نظام مهندسی ساختمان از تحولات پر شتاب تکنولوژ ی در صنایع مختلف، این سازمان کارایی اساسی خود را از دست خواهد داد و به بن بست خواهد رسید.
رجبی بر این نکته تاکید کرد که سازمان باید به بخشهای فناوری اطلاعات و فناوری های نوین ورود کند تا از حالت جزیره ای خارج گشته و پا به پای تحولات بیرونی رشد کند.
به عقیده وی، اگر ما بتوانیم طبق ماموریت های تعریف شده در کتاب قانون هماهنگی بین اهداف و عملکرد سازمان با تحولات بیرونی برقرار کنیم، سازمان در مسیر تعالی و رشد قرار خواهد گرفت.
وی، یکی از اصلیترین مزایای شبکه نوآوری صنعت ساختمان را برقراری ارتباط بین کلیه ذی نفعان و ایجاد اتحاد و هم افزایی دانست که منجر به اعتلای خدمات مهندسی در کشور خواهد شد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان در خاتمه گفت: رویکرد اصلی در شکل گیری شبکه این بوده که سازمان از جریان تحولات جامعه عقب نمانده و تبدیل به سازمانی صلب، فرسوده و غیر منعطف با اهدافی دور از مسائل و مشکلات اعضایش نشود.
وی همچنین از نمایندگان استانی شبکه و هیات مدیرههای استانی درخواست کرد که با دیدی نو به این شبکه نگاه کرده و در جهت همیاری و حمایت از آن قدم بردارند.
در ادامه مانی فر، مدیر دفتر مقررات ملی ساختمان و سرپرست دفتر توسعه مهندسی وزارت راه و شهرسازی گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان یکی از بزرگترین شبکههای حرفه ای در کشور با قابلیت های بسیار بالا و پایگاه قانونی بسیار قوی است که تصمیم گیری های آن میتواند بر کوچکترین ارکان جامعه نیز تاثیرگذار باشد؛ ولی علیرغم تاثیرگذاری بالای آن بر جامعه این سازمان درون گراست و همواره به دنبال حل مشکلات خود در مجموعه داخلی بوده است. چنین سازمانی با ساختار بیان شده باید سالها پیش در جهت ارتباطی هدفمند و حرفه مند و دانش محور حرکت میکرد لذا شبکه نوآوری صنعت ساختمان کشور که در حال حاضر با تلاش همکاران تهیه شده باید سالها پیش با امکانات موجود در دورههای قبل بوجود میآمد تا مسیر ورود دانش و اطلاعات به ساختار مهندسی کشور زودتر باز گردد.
مانی فر ابراز امیدواری کرد با استفاده از روش های فناوری اطلاعات و امکانات امروز تاخیر به وجود آمده برای ایجاد شبکه در جامعه مهندسین جبران شود.
نشست بررسی شبکه نوآوری صنعت ساختمان
در ادامه زند حسامی، نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ضمن شفاف سازی ساختار شبکه و معرفی ارکان و ذینفعان کلیدی آن، خدمات ارائه شده بوسیله شبکه شامل: دفتر کار مجازی، ایده پرازی و پروش ایده، کشف و حل مسائل صنعت، مشارکت در بستر نوآوری، برگزاری رویدادهای کارآفرینانه، توانمندسازی اعضا، رصد و تحلیل آینده صنعت، ارائه خدمات به اعضا و سرمایه پذیری و سرمایه گذاری را تشریح کرد.
نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین گفت: با توجه به تحولات جهانی و هماهنگ با رویکردهای مبتنی بر حفظ و ارتقاء محیط زیست در طراحی و ایجاد ساختمان، سازمان میبایست اقدام به تشکیل دبیرخانه تخصصی ساختمان سبز کند. این اقدام به دنبال تحولات دهه اخیر در کشورهای توسعه یافته صورت خواهد گرفت که زمینهی توسعه مشاغل جدیدی را نیز فراهم میآورد.
دیدگاه ساختمان سبز همه مراحل طراحی، تأمین مصالح و مواداولیه، ساخت، نگهداری و بهره برداری را در بر میگیرد و تاکید بر افزایش بهرهوری در استفاده از انرژی، آب، مصالح و بازیافت آن ها و تأمین تهویه مناسب است تا حداقل زیان به محیط زیست وارد گردد.
مانی فر، همچنین در مورد نقش استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان در صنعت ساختمان صحبت کرده و دوره ها و آموزش هایی که در این مورد باید مهندسین فراگیرند اشاره کرد و خواسته های دبیرخانه و شبکه نوآوری را از سازمانهای نظام مهندسی تشریح کرد.
سپس فاضل، کارشناس مسئول پروژه شبکه نوآوری صنعت ساختمان توضیحاتی رادر باره وب سایت تهیه شده شبکه که شامل بخش ها و زیر بخشها و نحوه بهره گیری از خدمات شبکه، اتاق کار مجازی و سایر خدمات بود، به اطلاع حاضرین رساند و روند کار با آن را توضیح داد. در ادامه روش عملکرد سایت از جمله روندهای ارتباطی اعضا، خدمات ارائه شده از طریق آن و بطور کلی ساختار منطقی شبکه مورد بررسی و تحلیل حاضرین قرار گرفت.
منبع: سازمان نظام مهندسی ساختمان شورای مرکزی
مشاهده منابع آزمون نظام مهندسی