پیش همایش ملی حکمت و معماری و شهرسازی اسلامی روز ۲شنبه بیستم تیرماه پیش همایش ملی حکمت و معماری و شهرسازی اسلامی روز ۲شنبه بیستم تیرماه

پیش همایش ملی حکمت و معماری و شهرسازی اسلامی روز ۲شنبه بیستم تیرماه

پیش همایش ملی حکمت و معماری و شهرسازی اسلامی روز ۲شنبه بیستم تیرماه ، برگزار شد. شهر اسلامی شهری است که تذکر دهنده ارزشهاست

کد خبر: 010423007 تاریخ انتشار: پنج شنبه ۲۳ تیر ۰۱ - ۱۲:۰۴ ب.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، پیش همایش ملی حکمت و معماری و شهرسازی اسلامی روز ۲شنبه بیستم تیرماه ، برگزار شد. شهر اسلامی شهری است که تذکر دهنده ارزشهاست

پیش همایش ملی حکمت و معماری و شهرسازی اسلامی روز ۲شنبه بیستم تیرماه

پیش همایش ملی حکمت و معماری و شهرسازی اسلامی روز ۲شنبه بیستم تیرماه
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز در پیش همایش ملی حکمت و معماری و شهرسازی اسلامی گفت: شهر اسلامی شهری است که تذکر دهنده ارزشهاست
ضرورت توجه طراحان و برنامه ریزان شهری در باز انگیزش فضاهایی است که نویدبخش تحقق ارزشهای مورد احترام جامعه مسلمین باشد
پیش همایش ملی حکمت و معماری و شهرسازی اسلامی روز ۲شنبه بیستم تیرماه با میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در محل سالن آمفی تاتر شهید چمران این دانشگاه برگزار گردید.
محسن خیری بعنوان یکی از سخنرانان این پیش همایش در حضور جمعی از اساتید، دانشجویان و محققان معماری اسلامی، درسخنانی با موضوع حکمت اسلامی و معماری و شهرسازی، ضمن ارایه تعریف شهر اسلامی از نگاه پژوهش‌گران و محققان، شهر اسلامی را شهری دانست که اکثریت سکنه آن مسلمان بوده و به آداب دین اسلام زندگی می کنند و مهمترین شاخصه شهر اسلامی را نیز حضور مساجد برشمرد.
خیری، هم‌چنین شهر اسلامی را یادآور پیوسته ارزشها و کاهنده ارتکاب گناه و ۴ رکن اساسی شهر اسلامی را امنیت و صلح، پاکی و بهزیستی، شکوفایی، حیات بخشی و سلامتی دانست و گفت: شهر اسلامی شهریست که امکان تجاوز به حقوق سایرین را از بین می برد.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز افزود: در شهر اسلامی هیبت و هویت مساجد توسط هیچ بنایی تحت الشعاع قرار نمی گیرند و مرکزیت فیزیکی و از آن مهم تر مرکزیت معنوی شهر اسلامی برای مسجد محفوظ است.
خیری با اشاره به سخنان پژوهشگران معماری، بر تاثیر غیر مستقیم عناصر دینی همچون مساجد، تکایا، حسینیه ها در القا جهت توحیدی به شهروندان تاکید کرد.
خیری به نقل از نصر گفت: وحدت حاکم بر معماری و تبعیت از الفبایی مشخص که ریشه در بطن معماری و نگرش بومی و مذهبی، سنتی این فضاها داشته، باعث خلق و ایجاد چنین آثاری گردیده است چرا که در بطن هنر سنتی، هنر مقدس اسلام به معنی اخص نهفته است.
وی، حکمت هنر اسلامی در معماری به سه صورت فرم تفصیلی خانه و شهر خدا، خانه و شهر متصور دانست و شهر را یک خانه ی بزرگ تعریف کرد که هویتی منفک و مجزای از خانه خدا و خانه مردم ندارد بلکه تنها خانه ای وسیع تر و گسترش یافته تر است که بجای خانواده ای محدود، خانواده ای بزرگ تر را در خود جای داده است.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز است ادامه داد: در تعالیم اسلامی، تفاوتی میان هویت شهر و خانه وجود ندارد و اگر تقسیم و تمایزی بین خانه خدا و خانه مردم صورت می گیرد، تقسیم در صورت است نه در معنا، لذا به نظر می رسد که عناصر کالبدی شهر بتوانند روح و معنویت اسلامی و در یک کلام هویت را برای شهر به ارمغان آورند.
وی در خاتمه گفت: آنچه در دستور کار امروز ما قرار دارد، ضرورت توجه طراحان و برنامه ریزان شهری در باز انگیزش فضاهایی است که نویدبخش تحقق ارزشهای مورد احترام جامعه ی مسلمین باشد و به گونه ای حیات اسلامی را در شهر متجلی کند.
منبع: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۲۳ تیر ۰۱
309 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0