ورزشگاه آزادی سه ایراد اساسی دارد که شرایط یکی از آنها بحرانی است! ورزشگاه آزادی سه ایراد اساسی دارد که شرایط یکی از آنها بحرانی است!

ورزشگاه آزادی سه ایراد اساسی دارد که شرایط یکی از آنها بحرانی است!

ورزشگاه آزادی سه ایراد اساسی دارد که شرایط یکی از آنها بحرانی است! ، رییس سازمان نظام مهندسی کشور بیان کرد: ایراداتی که من دیدم، سی روزه قابل تعمیر نبود

کد خبر: 010920001 تاریخ انتشار: یکشنبه ۲۰ آذر ۰۱ - ۱۲:۳۶ ب.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، ورزشگاه آزادی سه ایراد اساسی دارد که شرایط یکی از آنها بحرانی است! ، رییس سازمان نظام مهندسی کشور بیان کرد: ایراداتی که من دیدم، سی روزه قابل تعمیر نبود

ورزشگاه آزادی سه ایراد اساسی دارد که شرایط یکی از آنها بحرانی است!

ورزشگاه آزادی سه ایراد اساسی دارد که شرایط یکی از آنها بحرانی است!
رییس سازمان نظام مهندسی کشور بیان کرد: ایراداتی که من دیدم، سی روزه قابل تعمیر نبود. حمزه شکیب: ورزشگاه آزادی سه ایراد اساسی دارد که شرایط یکی از آنها بحرانی است!
حمزه شکیب گفت: اگر شرکتی در این فاصله کوتاه از زمان بازدید ما تا امروز اعلام کرده ایرادات ایمنی ورزشگاه آزادی مرتفع شده، این گواهینامه نمی تواند معتبر باشد و بیشتر جنبه فرمالیته دارد.
فرهاد عشوندی: مجوز ایمنی برای ورزشگاه آزادی آن هم پس از پنجاه سال! این ادعای بزرگ مدیر ورزشگاه آزادی است که صبح شنبه نوزدهم آذرماه ۱۴۰۱ منتشر شد. ادعایی که واکنشهای بسیاری به همراه داشت. اگر چه پی‌گیری های ما از علی‌رضا عاصم یوسفی رئیس شرکت توسعه و نگه داری اماکن ورزشی نشان داد آنها توانسته اند یک گواهی ایمنی از شرکتی بگیرند که نامش را منتشر نکرده اند اما ادعا می کنند تحت لیسانس شرکتی بین المللی است که آن شرکت بین المللی یکی از شرکتهای مورد تایید کنفدراسیون فوتبال آسیاست. عاصم یوسفی ادعا می کند پانزده ماه است که این شرکت مشاور ورزشگاه آزادی را کنترل ایمنی کرده و حالا با رفع تمام ایرادات ورزشگاه، به ورزشگاه برای نخستین بار از بدو تاسیس گواهی کنترل ایمنی داده است. مجوزی اگر چه طبق اعلام فدراسیون فوتبال باید توسط ای اف سی و کمیته مستقل حرفه ای سازی فدراسیون فوتبال و شرکت مستقل بین المللی حقیقت سنجی شود و در حقیقت آنچه حاصل شده تنها یک گواهی اولیه است!
این اما تمام حقیقت ورزشگاه آزادی نیست. سازه ای که چهل و هشت سالی از افتتاح رسمی آن می گذرد و برای بازی های آسیایی ۱۹۷۴ تهران ساخته شده است. ورزشگاهی که احمد مددی مدیر پیشینش در روز برکناری در یک برنامه زنده تلویزیونی گفت:«سازه اش ترک دارد و می تواند یک متروپل جدید برای کشور شود.» سازه ای که مددی تاکید کرد در دوره مدیریت بیش از یک ساله اش در آزادی قراردادی برای مقاوم سازی و ایمن سازی اش اتفاق نیفتاده است و بر اساس گفته مدیر پیشینش یک سازه پر خطر عمومی است که می تواند به بحران عمومی بدل شود. سازه ای که اگرچه به دلیل شکل مالکیتش ارتباطی به سازمان آتش نشانی، شورای شهر و سازمان نظام مهندسی ندارد اما تمام این نهادها درباره اش به مسئولین وزارت ورزش هشدار داده اند. حمزه شکیب عضو پیشین شورای شهر تهران ، مدرس دانشگاه و رییس سازمان نظام مهندسی کشور به تشریح جزییاتی از بازدید ۱ ماه قبل خود از این سازه پرداخته که تشکیک اساسی در ادعای مسئول اماکن ورزشی وزارت ورزش ایجاد می کند.
آقای شکیب ما در حال تهیه گزارشی از ورزشگاه آزادی هستیم. وزارت ورزش امروز خبر از دریافت گواهی ایمنی این ورزشگاه داده است. ورزشگاهی که کم تر از ۲ ماه قبل مدیر پیشینش آن را ساختمانی با احتمال تبدیل به متروپلی جدید داده است. آیا شما بعنوان سازمان نظام مهندسی از این سازه بازدیدی داشتید، با توجه به اهمیت این سازه و خطراتی که می تواند ایجاد کند؟
مدیر ورزشگاه گفتید چه زمانی این جمله را گفته است؟
کم‌تر از ۲ ماه قبل.
ببینید اول بگویم از نظر نظام اداری سازه ای مثل ورزشگاه آزادی چون مالکیت دولتی دارد زیر نظر سازمان نظام مهندسی نیست و اساسا ما مسئولیت درباره سازه های بخش خصوصی داریم اما فکر می کنم حدود ۱ ماه قبل بود که به علت حساسیت این سازه من به دعوت دوستان بازدید از سازه داشتم که فقط یک بررسی چشمی و سطحی بود و آنچه می گویم حاصل همین بازدید میدانی غیر بررسی های دقیق کارشناسی است.
وضعیت چطور بود؟
آنچه در همین مشاهدات چشمی هم قابل مشاهده و آشکار بود، ایراداتی بودند که می شد به ۳ مورد آنها را دسته بندی کرد. ایراد اول مشکل زه کشی آبهای سطحی بود که از کار افتاده و آبها جذب نمی شدند و این موجب شده تا آب ها به بخش زیرین ورزشگاه نفوذ کند و جذب و دفع نگردد. البته کار ما مهندس ها هم مثل کار پزشکان است ممکن است یک ویزیت شرایط بالینی کنیم و نسخه ای در حد چند مسکن هم بنوییم اما برای بررسی دقیق نیاز به آزمایشات تخصصی و عکس برداری و … داریم .
یعنی طبق این مشاهده میدانی به این نتیجه اولیه رسیدید که آبهای سطحی احتمالا به پی بنا نفوذ می کند؟
ببینید سازه ورزشگاه آزادی از همان زمان ساخت در یک گودال ایجاد شده یعنی بخشهایی از ورزشگاه که زمین و رختکن ها در آن قرار دارند پایین تر از سطح زمین اطراف هستند. بعد سازه طبقه اول تقریبا هم سطح زمین است و سازه طبقه دوم بر روی این سطح ساخته شده است. مشکل زه کشی امکان جذب آب را از بین برده و باعث این مشکل نشت آب در بخشهای پایینی  شده و به نظر می رسد این سیستم زه کشی باید به کلی ترمیم و برایش فکر اساسی شود اما ورزشگاه دو ایراد اساسی دیگر هم داشت.
مشکل ترک زون ها؟
بله مشکل بعدی همین مشکل ترکهای زون هست که البته دوستان می گفتند بخش هایی را در این زمینه ترمیم کرده اند. البته با همین مشاهده میدانی چشمی هم می شد دید این ترمیم انجام گرفته چندان اصولی نبوده و وزن زیادی را به ستونها تحمیل کرده است.
هر چند دوستان اعتقاد داشتند که این ترمیم ها استاندارد است اما چون بنده خودم تخصص تحصیلی ام مقاوم سازی بناست و در دانشگاه هم همین را تدریس می کنم طبق تجربه ای که دارم فکر می کنم این ترمیم انجام گرفته باعث سنگین شدن زون های مورد اشاره دارد؟
این زونهای ترمیم شده ۱۵ زون از ۷۲ زون ورزشگاه بود؟ راستش تعداد را نمی دانم ولی آنچه دیدم به نظرم بر خلاف روایت دوستان یک ترمیم اصولی نبود.
ایراد سوم چه بود؟
راستش به نظرم ایراد اصلی مربوط به طبقه دوم ورزشگاه است. در طبقه دوم طره هایی هستند ترک های شان آشکار است و شرایط بحرانی دارد . از نظر من ایراد اصلی در این طبقه است که باید برایش فکر اساسی شود.
در زمان بازدید شما عملیات عمرانی ترمیم انجام می گرفت؟
ما چیز خاصی ندیدیم.
این ایرادات در ۱ ماه قابل ترمیم بودند؟
در یک ماه؟ نخیر ببینید این چیزی که می گویم نیاز به یک مدل‌سازی دارد. چون وقتی در مورد این ترکها حرف می زنیم باید دقیق بررسی و عکس برداری گردند. مقاومت سازه سنجیده شود. در مدل سازی میزان فشاری که به هر زون وارد می شود بررسی گردد، چون همان طوری که می دانید وزنی که به هر بخش وارد می شود، یعنی تنها بار وزن جمعیت مهم نیست. جمعیتی که به تماشای فوتبال میرود جمعیت ساکن نیست و فعل و انفعالاتی دارد که فشار وارده به سازه را در زمان های مختلف تغییر میدهد برای همین نیاز به مدل سازی دقیق دارد و بعد از این مدل سازی باید کار ترمیم انجام بگیرد که این کاری دقیق و زمان بر است.
چون وزارت ورزش امروز اعلام کرد برای ورزشگاه گواهی ایمنی گرفته است. به هر حال احتمالا این شرکت داخلی که چنین گواهینامه ای را صادر کرده گرید از سازمان نظام مهندسی دارد دیگر؟
نه باز تاکید میکنم ورزشگاه ها سازه هایی نیستند که به سازمان نظام مهندسی مربوط باشند و احتمالا اگر شرکتی چنین گواهینامه ای داده تحت نظر سازمان مدیریت دولتی بوده است. اما طبق تجربه می گویم اگر شرکتی در این فاصله کوتاه از زمان بازدید ما
تا امروز اعلام کرده ایرادات ایمنی ورزشگاه آزادی مرتفع شده، این گواهینامه نمی تواند معتبر باشد و بیشتر جنبه فرمالیته دارد.
آقای شکیب با توجه به حساسیت این ورزشگاه و خطری که میتواند داشته باشد تا به حال به این فکر نیفتادید این مشکلات را به طور رسمی برای مقامات عالیرتبه مثل رییس جمهور بنویسید؟
همانطور که از ابتدای صحبت مان گفتم ما از نظر گردش کار اداری در این مورد، مسئول نیستیم و متولی این ورزشگاه نهادهای مسئول دیگری هستند اما به خاطر حساسیت موضوع و تبعات تلخی که می تواند داشته باشد راستش من نکاتی را چه بصورت شفاهی و چه به صورت مکتوب برای دوستانی که در این زمینه مسئولیت داشتند نوشته ام. متاسفانه مشکل این است که دوستان متولی ورزشگاه نگهداری اصولی و تخصصی در همه این سال ها از چنین سازه ای نداشتند. صرف اینکه یک متولی نگه داری برای چنین سازه هایی بگذاریم کافی نیست و چنین سازه هایی نیاز به نگهداری و مرمت تخصصی دارند. اتفاقی که در سال های گذشته رخ نداده و حاصلش چنین وضعیتی است. امیدوار هستم این ایرادات ترمیم شود چون همه میدانیم ورزشگاه ءزادی یک محل عمومی مهم است که عدم توجه به مشکلاتش می تواند بحران ایجاد کند.
منبع: خبر آنلاین

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۲۰ آذر ۰۱
350 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0