به گفته مریم قاسمی سیچانی مناسب‌سازی فضا برای معلولان با آموزش و از طریق اقدام عملی به گفته مریم قاسمی سیچانی مناسب‌سازی فضا برای معلولان با آموزش و از طریق اقدام عملی

به گفته مریم قاسمی سیچانی مناسب‌سازی فضا برای معلولان با آموزش و از طریق اقدام عملی

به گفته مریم قاسمی سیچانی مناسب‌سازی فضا برای معلولان با آموزش و از طریق اقدام عملی ، قابل حل است. مباحث مربوط به مناسب‌سازی در حوزۀ صنعت ساختمان به افراد تأثیرگذار در این زمینه آموزش داده نشده است

کد خبر: 000913023 تاریخ انتشار: شنبه ۱۳ آذر ۰۰ - ۸:۲۷ ق.ظ
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، به گفته مریم قاسمی سیچانی مناسب‌سازی فضا برای معلولان با آموزش و از طریق اقدام عملی ، قابل حل است. مباحث مربوط به مناسب‌سازی در حوزۀ صنعت ساختمان به افراد تأثیرگذار در این زمینه آموزش داده نشده است

به گفته مریم قاسمی سیچانی مناسب‌سازی فضا برای معلولان با آموزش و از طریق اقدام عملی

به گفته مریم قاسمی سیچانی مناسب‌سازی فضا برای معلولان با آموزش و از طریق اقدام عملی

به مناسبت ۱۲ آذر روز معلولان؛

عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی استان اصفهان بیان کرد: مناسب‌سازی فضا برای معلولان با آموزش و از طریق اقدام عملی قابل حل است

مریم قاسمی سیچانی اظهار داشت: مباحث مربوط به مناسب‌سازی در حوزۀ صنعت ساختمان به افراد تأثیرگذار در این زمینه آموزش داده نشده و در عین حال این امر در دانشگاه‌ ها نیز به‌ طور جدی مطرح نشده است.

وی ادامه داد: ضعف فرهنگی در این زمینه وجود دارد؛ چراکه به معلولان مانند افراد همسان با افراد دیگر جامعه نگریسته نمی‌ شود. این در حالی است که برای هر انسانی در هر دوره‌ای از زندگی‌اش امکان وقوع معلولیت وجود دارد.

عضو هیئت مدیره دوره نهم سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان افزود: نکتۀ مهم‌ تر مربوط به فقدان ضمانت اجرایی برای مناسب‌سازی است. به‌طور مثال در شهرداری و نظام مهندسی قوانینی در این زمینه وجود دارد، اما ضمانت اجرایی ندارد. برای مثال در آتش‌نشانی‌ها روی نقشه‌ها کنترل لازم وجود دارد؛ ولی در مناسب‌سازی این کنترل وجود ندارد.

قاسمی، با انتقاد از این که مسئلۀ مربوط به معلولان تنها به بحث شیب‌راهه (رمپ) تقلیل پیدا کرده، تصریح کرد: مسائل مربوط به معلولان بسیار گسترده‌تر است؛ بحث ورودی‌ها، سرویس‌ های بهداشتی، فضاهای ارتباطی و مبلمانی که در این فضاها وجود دارد، از چالش‌ های اصلی معلولان است و این امور از جمله مسائلی هستند که در طراحی داخلی اصلا آموزش داده نشده‌اند و پیگیری‌ های لازم نیز در این زمینه صورت نگرفته است. در صورتی که آنچه در دنیا مطرح است طراحی جهان‌شمول است که دربرگیرندۀ همۀ گروه‌ های سنی، جنسی، جمعی و افراد خاص است.

عضو هیئت مدیره دوره نهم سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان در پاسخ به اینکه چطور می‌ توان مناسب‌سازی را انجام داد، بیان کرد: بنده به عنوان عضوی از سازمان نظام مهندسی و به عنوان یک مهندس معتقد هستم که باید بحث کنترل در زمینۀ مناسب‌سازی همانند حوزۀ آتش‌نشانی وجود داشته باشد.

وی افزود: خوشبختانه در نظام مهندسی اصفهان اخیرا مناسب‌سازی مصوب شده که امید است حرکت‌ هایی را از این شهر آغاز کنیم تا حق این افرد به عنوان شهروند برابر به آن‌ ها داده شود. در واقع در اصفهان بحث مناسب‌سازی بصورت جدی مطرح است و آموزش‌های لازم در استانداری به دفاتر فنی داده می‌ شود.

قاسمی در خاتمه افزود: حل مسائل مربوط به معلولان در زمینۀ مناسب‌سازی، ابتدا با آموزش و بعد در میدان عمل با توجه دستگاه‌ های اجرایی به این امر، قابل حل است. مسائل و موارد مناسب‌سازی فضا برای معلولان باید جزء ضوابط چک‌لیست‌ ها قرار بگیرد و امید است که این ضمانت اجرایی پیدا کردن منجر به حل مشکلات در این زمینه شود.

منبع: پایگاه خبری سازمان نظام مهندسی ساختمان
منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۱۳ آذر ۰۰
598 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0