کارگاه مسابقه قوام الدین فرصتی برای بیان اندیشه های معماری
ریاست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور عنوان کرد: کارگاه مسابقه طراحی و ساخت قوام الدین شیرازی، فرصتی مناسب برای بیان اندیشه های معماری و قضاوت و داوری آن هاست.
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز-مرجع اخبار نظام مهندسی کشور ، ریاست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور عنوان کرد: کارگاه مسابقه طراحی و ساخت قوام الدین شیرازی، فرصتی مناسب برای بیان اندیشه های معماری و قضاوت و داوری آن هاست.
کارگاه مسابقه قوام الدین فرصتی برای بیان اندیشه های معماری است
فرج الله رجبی، ۵ شنبه در جلسه هم اندیشی شورای سیاست گذاری برگزاری چهارمین دوره این کارگاه در شیراز، این رویداد را زمینه ساز همکاری دستگاه ها و مجموعه های اجرایی دولتی، خصوصی، نهادها و حوزه های علمی دانست و گفت: شهرداری شیراز هم بعنوان متولی مدیریت شهری میتواند در کنار دیگر مجموعه ها و هم چنین معماران و شهرسازان در این حرکت نقش آفرین باشد.
رجبی، با اشاره به پیشینه معماری و شهرسازی در شیراز، ادامه داد: این شهر و فعالیتها و رویدادهای اجتماعی، فرهنگی، هنری و علمی آن باید بگونه ای حمایت و هدایت گردد که الگویی برای سایر شهرهای کشور باشد.
وی، با اشاره به حادثه سال نود و شش و تخریب سازه های معماری برتر کارگاه مسابقه قوام الدین در شیراز افزود: امیدوار هستیم سال جاری با همراهی شهرداری شیراز بتوان از آثار برتر به شکلی مناسب در جذب گردشگر استفاده کرد.
ماموران شهرداری شیراز سال نود و شش با حضور در محل برگزاری سومین کارگاه مسابقه طراحی و ساخت قوام الدین شیرازی، به بهانه باز کردن فضا برای برگزاری یک برنامه دیگر، اقدام به تخریب آثاری کردند که توسط معماران و مهندسین شرکت کننده در این رویداد طراحی و ساخته شده بود.
ریاست سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس هم در این جلسه تصریح کرد: کارگاه مسابقه طراحی و ساخت قوام الدین شیرازی تنها یک مسابقه نیست بلکه از آن بعنوان یک رویداد بزرگ شهری میتوان یاد کرد.
غلام رضا نامورچی، با اشاره به تجربه موفق برگزاری ۳ دوره گذشته این رویداد در شیراز، گفت: با برگزاری چنین رویدادهایی میتوان نشاط و پویایی را در شهر و بین مردم جاری و ساری کرد.
نامورچی، ضمن تاکید بر ضرورت استفاده از دستاوردهای کارگاه مسابقه قوام الدین شیرازی، تصریح کرد: پیشنهاد ما در این زمینه اینست که شهرداری شیراز سازه ها و نمادهای برتر طراحی و احداث گردیده توسط شرکت کنندگان در این رویداد را که در آینده به میراث هنری تبدیل خواهند شد حفظ و نگه داری کند.
وی، با اشاره به ورود سالانه تعداد قابل توجهی از دانش آموختگان رشته های مختلف مهندسی به جامعه، اظهار داشت: همواره بین زمان دانش آموخته شدن و زمان ورود به حرفه مهندسی یک فاصله و خلاء زمانی وجود دارد که این فاصله را میتوان با برگزاری چنین رویدادهایی از بین برد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان فارس مطرح کرد: این سازمان برای پُر کردن این خلاء سالانه اعتبارات زیادی در حوزه آموزش هزینه میکند.
نامورچی، در باره انعقاد تفاهم نامه نظام مهندسی ساختمان فارس و وزارت راه و شهرسازی برای برگزاری دوره های مهندس کارآموز، ابراز کرد: برای برگزاری این دوره ها، شیراز در کشور بعنوان پایلوت انتخاب شده و هم اینک مراحل نهایی کار برای برپایی این دوره ها در حال انجام است.
نایب رییس شورای اسلامی شهر شیراز هم بیان داشت: شورا و شهرداری شیراز با توجه به اتخاذ رویکرد انسان محور در پیش برد برنامه های خود، از چنین برنامه هایی استقبال و حمایت میکنند و بر این باور هستیم که چنین اقداماتی میتواند زمینه ساز جذب گردشگر باشد.
ابراهیم صبوری گفت: این رویداد را حتی میتوان به شکلی ملی و بین المللی هم برگزار کرد تا زمینه ای برای جذب گردشگران بیش تری از نقاط مختلف کشور و سراسر جهان باشد.
صبوری تاکید کرد: شهر شیراز این قابلیت را دارد که هر هفته میزبان یک رویداد شهری خوب و تاثیرگذار باشد و باید کوشید تا با برگزاری رویدادهای مشارکتی در دوره های زمانی مختلف و در طول سال، افزون بر بهره مندی از تاثیرات اجتماعی، شهری و فرهنگی آن ها، به رونق اقتصادی شهر نیز کمک گردد.
چهارمین دوره کارگاه مسابقه قوام الدین شیرازی قرارست همانند دوره های پیشین در اردی بهشت ماه نود و هفت و در دو بخش کارگاه آموزشی و مسابقه طراحی و معماری در شیراز برگزار گردد.
قوام الدین معمار شیرازی و برادرش غیاث الدین هر دو از معماران بنام دوره تیموریان بودند. تیموریان از سال هفتصد و هفتاد و یک تا سال نهصد و یازده هجری قمری بمدت صد و چهل سال حکومت کردند.
منبع :ایرنا
مشاهده منابع آزمون نظام مهندسی
جزوه آزمون نظام مهندسی شهرسازی