مغفول ماندن نقش شهرسازان در نظام مهندسی در جلسه اصفهان تمرکز بر ساختمان، غفلت از شهر بیان گردید؛

مغفول ماندن نقش شهرسازان در نظام مهندسی

عباس صنیع زاده بیان کرد: 3 تخصص شهرسازی، نقشه برداری و ترافیک وظیفه تمرکز بر کارکردهای بیرونی ساختمان را دارند؛ در 2 دهه گذشته توجه کافی به این تخصص های پهنه نکر نشده و‌و بسیاری از حقوق شهروندان تضییع شده است.

کد خبر: 191010005 تاریخ انتشار: پنج شنبه ۱۸ مهر ۹۸ - ۱۲:۵۹ ب.ظ

​به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی کشور،عباس صنیع زاده بیان کرد: ۳ تخصص شهرسازی، نقشه برداری و ترافیک وظیفه تمرکز بر کارکردهای بیرونی ساختمان را دارند؛ در ۲ دهه گذشته توجه کافی به این تخصص های پهنه نکر نشده و‌و بسیاری از حقوق شهروندان تضییع شده است.

مغفول ماندن نقش شهرسازان در نظام مهندسی

مغفول ماندن نقش شهرسازان در نظام مهندسی

نقش شهرسازان در نظام  مهندسی مورد غفلت مانده است

وی در جلسه “اصفهان تمرکز بر ساختمان، غفلت از شهر” گفت: مدیران شهری اقدامات خوبی در شهر انجام می‌ دهند، ولی غفلت ‌هایی نیز وجود دارد. بعضی مشکلات امروز ملی است و باید در این بعد بررسی گردد.

صنیع زاده افزود: یک ساختمان خوب دو کارکرد درونی و بیرونی دارد؛ کارکردهای درونی یا داخلی شامل استحکام، ایمنی، نور مطبوع و سرمایش و گرمایش خوب است، کارکردهای بیرونی یا محیطی نیز شامل مکان یابی صحیح، هماهنگی با ساختمان‌های مجاور، حفظ چشم انداز شهر و… است، امروز ویژگی‌های داخلی ساختمان بسیار مطلوب است و پیشرفت‌های قابل توجهی در این راستا صورت گرفته، ولی در کارکردهای بیرونی ساختمان دقت لازم وجود نداشته و این مسئله حقوق شهروندان را نیز به زیر سوال برده است.

وی با اشاره به قوانین نظام مهندسی، ادامه داد: ۷ رشته عمران، معماری، تاسیسات مکانیکی، تاسیسات الکتریکی، شهرسازی، نقشه برداری و ترافیک موظفند تا یک ساختان خوب در شهر احداث گردد و ۳ تخصص شهرسازی، نقشه برداری و ترافیک وظیفه تمرکز بر کارکردهای بیرونی ساختمان را دارند؛ ولی در ۲ دهه گذشته توجه کافی به تخصص های پهنه شهر نشده است.

صنیع زاده با عنوان این که “برخی از ساختان‌ ها حقوق شهروندان را تضییع کردند”، تصریح کرد: بعضی از ساختمان ‌های احداث شده در هویت شهرسازی شهر اغتشاش ایجاد کردند، بعضی دیگر به حریم میراث‌ های فرهنگی تجاوز کردند و برخی فضاهای خدماتی را کاهش و مشکلات اجتماعی ایجاد کردند؛ اگر کارکردهای داخلی آسیب داشته باشد نهایتا چند خانواده آسیب می‌بینند. ولی اشکال در کارکردهای خارجی ممکن است در مقیاس ‌های ملی و بین المللی مشکل بوجود آورد.

تاثیر متقابل انسان و محیط

این مدرس دانشگاه با عنوان این که شهر محیط زندگی و خانه دوم ما است بهمین علت، باید به آن توجه ویژه کنیم، انسان و محیط بر هم تاثیر گذار هستند، گفت: رابطه متقابل دارند، تفاوت بزه کاری ‌های اجتماعی در دو خیابان با ظاهر زیبا و رفت و آمد کم و خیابانی با ترافیک سنگین و اختشاشات بصری بسیار قابل توجه است.

صنیع زاده با اشاره به تاثیرات انسان در محیط گفت: ۲ شهر یزد و نیویورک را در نظر بگیرید، ۲ اقلیم، فرهنگ، اقتصاد و سطح فناوری این دو شهر را تشکیل داده و این تاثیر انسان بر محیط است، نمادها و اِلمان شاخص شهر مانند گنبدهای مساجد و ساختمان‌های مذهبی نیز نشان از تاثیرات دیدگاههای انسانی بر محیط است.

وی گفت: باتوجه به رابطه مستقیم انسان و شهر توجه به محیط زیست شهری بسیار مهم است، شهر را می‌توان به مثابه یک پازل دید که هر ساختمان تکه های آن هستند، حال اگر ساختمانی نتواند این رسالت را انجام دهد نظم شهری برهم خواهد خورد.

مغفول ماندن نقش شهرسازان در نظام مهندسی

این دکترای شهرسازی با اشاره به مصادیق کارکردهای محیطی ساختمان‌ها در شهر اصفهان، ادامه داد: اولین این مصادیق ارگ جهان نما است، در این قطعه از زمین سرایی وجود داشت و در طرح تفصیلی نیز بعنوان فضای سبز پیش بینی شده بود. زمانیکه از فراز شهر نگاه کنیم، این ساختمان فضای شهر را در چشم انداز اصفهان از بین برده و حتی ممکن بود میدان نقش جهان را از ثبت جهانی خارج کند.

وی، مصداق دوم را ساختمان دادگستری در خیابان نیک‌بخت دانست و افزود: این ساختمان در یک بافت کاملا مسکونی قرار دارد و هیچ تناسبی با ساختمان‌های اطراف ندارد، این مجموعه مشکلات اجتماعی مختلف را برای محل بوجود آورده، هم‌چنین جا نمایی غلط این ساختمان مشکلات ترافیکی، امنیتی و… ایجاد کرد.

صنیع زاده، مصداق سوم را ساختمان مسکونی پزشکان در خیابان هزار جریب عنوان کرد و افزود: در جنوب اصفهان و روی بلندی که چشم انداز شهر بود، این ساختمان‌ها تبدیل به دیواری برای چشم انداز شهر شد، بجای این که تمام شهروندان از این چشم انداز بهره مند گردند.

وی عنوان کرد: ساختمان کاخانه صنایع پشم در خیابان چهارباغ بالا مصداق بعدی است که در محور دوران صفوی قرار داشت و یکی از باغات صفوی بود که در دوره پهلوی اول به یکی از کارخانه های بافندگی تبدیل گردید، این محل در طرح جامع شهر با حفظ ساختمان کارخانه بعنوان یک فضای فرهنگی و موزه پیش بینی شده بود، ولی ناگهان تبدیل به مجتمع‌های مسکونی و پاساژ شد و در اختیار افراد خاص قرار گرفت.

این دکترای شهرسازی گفت: آخرین مصداق، تعرض به حریم کوه سفید (کوه دنبه) بود، این کوه در غرب اصفهان اِلِمان ورودی شهر بود که ساختمان مسکونی چشم انداز آن را از بین برد البته این مصداق‌ها تنها به شهر اصفهان محدود نمی گردد و در همه شهرهای کشور از جمله تبریز، شیراز، تهران و… این مشکل وجود دارد.

شهرسازان را وارد نظام مهندسی کنیم

وی با عنوان این که “تاریخ نشان داده هرگاه با دقت و نظر کارشناسی اقداماتی صورت گرفته توانسته ایم ساختمان زیبا و هماهنگ با شهر احداث کنیم، گفت: هزار سال پیش اجداد ما مسجد جامع اصفهان را کاملا منطبق با محیط پیرامون ساختند، یا در چهارصد سال پیش میدان نقش جهان با ارتفاعی بیشتر کاملا هماهنگ با شهر احداث گردید، در دوران معاصر نیز نمونه های موفقی وجود دارد و حتی با دلسوزی می‌توان در کنار آثار تاریخی ساختمان‌های خوب ساخت.

صنیع زاده با اشاره به راه حلها در این مورد، عنوان داشت: با گرداوری و ابلاغ آیین نامه کنترل شهرسازی، تهیه و ابلاغ مبحث شهرسازی ذیل مقررات ملی ساختمان، استفاده از تخصص‌های مغفول در نظام ساخت و ساز کشور (شهرسازی، ترافیک و نقشه برداری)، ارزیابی دوره ای عملکرد مدیران دستگاه‌های اجرایی می‌توان مشکلات شهری را کاهش داد.

منبع: خبرگزاری ایمنا

مشاهده منابع آزمون نظام مهندسی

انتخابات سازمان نظام مهندسی

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۱۸ مهر ۹۸
517 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0