آشفتگی معماری شهری عضو هیئت‌ مدیره سازمان نظام ‌مهندسی ساختمان استان زنجان بیان کرد:

آشفتگی معماری شهری

احمد محمدی اظهار داشت: ضوابط روی کاغذ تعیین می گردد ولی در اجرا دچار آشفتگی هستیم.

کد خبر: 971001010 تاریخ انتشار: شنبه ۱ دی ۹۷ - ۱:۱۸ ب.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز _ مرجع اخبار نظام مهندسی​ کشور،احمد محمدی اظهار داشت: ضوابط روی کاغذ تعیین می گردد ولی در اجرا دچار آشفتگی هستیم.

آشفتگی معماری شهری

آشفتگی معماری شهری

آشفتگی  معماری شهری

وی در نشست سیما و منظر شهری که به میزبانی سازمان نظام‌ مهندسی ساختمان برگزار گردید، ادامه داد: طراحی معماری برخلاف سایر رشته‌های مرتبط با ساختمان با بعد معنوی افراد نیز در ارتباط است و هم معماری بر روحیه افراد تأثیر دارد و هم روحیه افراد بر سبک معماری موثر است.
محمدی با اشاره به این که روس ‌ها به بناهای بزرگ و مستحکم علاقه دارند، گفت: هم اینک ما دچار آشفتگی در معماری شدیم و برای بهبود معماری، ابتدا باید ذهن جامعه را منظم کنیم و سپس انتظار آرامش در طراحی داشته باشیم.
وی، با عنوان این که نقشه‌ها در این سازمان در شش بخش کنترل می‌گردد، افزود: طراحان روی کاغذ همه ضوابط را رعایت می‌ کنند ولی در اجرا با تعیین جریمه و اخذ آن، ضوابط و مقررات ساختمان‌سازی ار بین می ‌رود.
عضو هیئت‌ مدیره سازمان نظام‌مهندسی ساختمان استان زنجان تصریح کرد: دور زدن ضوابط فقط هزینه بهره‌برداران را بالا می‌برد و خروجی برای شهر ندارد اما هر کجا مدیریت شهری قاطعانه ایستادگی کرده، نتیجه بهتری حاصل شده است. برای بهبود سیما و منظر شهری، ضوابط تعیین شده از طرف سازمان میراث ‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز باید مدنظر قرار گیرد.
وی، به رعایت قوانین و ضوابط از طرف همه اقشار جامعه تأکید کرد و افزود: بی‌عدالتی موجب آشفتگی و بهم‌ریختگی در شهر می‌ گردد و باید مراقب بود تا دستورالعمل‌هایی که برای رعایت ضوابط تعیین می گردد، تبدیل به پول نشود، بلکه تبدیل بکار گردد.
این مسئول با اشاره به این که با اضافه ‌تراکم ساختمان‌ها، هجومی از سوی بناها به سمت معابر شهر داریم، اظهار داشت: برای کنترل نما، نیاز بکار فرهنگی داریم و باید از تجریبات نمونه‌های موفق استفاده کنیم.
محمدی اظهار داشت: هزینه تخلف را باید افزایش ببریم
در ادامه این نشست، مهرداد سلطانی _ معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان بیان داشت: در حوزه ساختمان‌سازی، قوانینی وضع شده و چک‌لیست‌هایی برای رعایت ضوابط تهیه شده ولی نکته قابل توجه این است که کمیت می‌ تواند تبدیل به چک‌لیست گردد اما کیفیت قابلیت اندازه‌گیری ندارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان، تشکیل کمیته نما را راهکاری مناسب برای بهبود سیما و منظر شهری دانست و افزود: باید با تشکیل این کمیته جایگاه‌ها، حقوق و مسئولیت ‌ها بدرستی مشخص گردد و احتمال انحصاری شدن و جهت‌دار شدن فعالیت‌ها از بین برود.
وی به افزایش هزینه تخلف برای جلوگیری از تخلفات ساختمانی تأکید کرد و افزود: شهرداری بخشی از راه‌حل است اما همه آن نیست.
سلطانی گفت: استفاده از نظام تشویقی یکی از راهکارهایی است که می ‌توان مردم را به طراحی نمای مناسب ترغیب کرد و در این راستا می‌ توان نمای برتر و مجری برتر را انتخاب و برای آن ‌ها جوایزی در نظر گرفت.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان با اشاره به این که برای برخی خیابان‌ها، طرح‌ هایی بعنوان الگوهای معماری تهیه شده است، افزود: می ‌توان برای افرادی که از این الگوها پیروی و ضوابط را رعایت می ‌کنند، تخفیف‌هایی در نظر گرفت.
هم چنین در ادامه این نشست، عضو سازمان نظام‌مهندسی ساختمان استان زنجان نیز افزود: معماری از حوزه تخیل نشأت می‌ گیرد نه از حوزه تعقل و برای کنترل چک‌‌لیست‌ها در بخش نماسازی با شاخص ‌های کمی نمی‌ توان بدرستی نظرات را اعمال کرد و مسئولیت این کار را باید افرادی با گرایش معماری و یا شهرسازی به عهده بگیرند.
زهره ترابی گفت: اکنون چهره اغلب نماها چهره سرزنده‌ای ندارد. مصالح استاندارد باید مورد تأیید مرکز تحقیقات مسکن باشد؛ چرا که کاربرد و نوع استفاده آن نیز در استاندارد بودن ساختمان دخیل است.
ریاست سازمان نظام‌مهندسی ساختمان استان زنجان ادامه داد: تعیین مجری تخصصی نما برای هویت‌بخشی به منظر شهری
یحیی نصیرا _ ریاست سازمان نظام‌ مهندسی ساختمان استان زنجان نیز گفت: نمای ساختمان گذشته از مباحث سازه‌ای و زیبایی‌شناختی، در مباحث کنترل انرژی در بناها نیز موثر است.
نصیرا، پیشنهاد تعریف مجری تخصصی نما را عنوان کرد و گفت: نما و منظر شهری نیازمند اعمال تغییرات اساسی است و با تعریف مجری تخصصی راحت‌تر می‌ هوانیم نما و منظر شهری را تغییر دهیم.
وی به داشتن دید همه‌جانبه در طراحی و اجرای نمای ساختمان تاکید کرد و افزود: ممکن است یک ساختمان به تنهایی زیبا باشد ولی در مجموع در محیط شهری زیبایی لازم را نداشته باشد.

آشفتگی معماری شهری

معاون شهرسازی و معماری شهردار زنجان نیز در ادامه این نشست، گفت: دغدغه ما در بحث سیما و منظر شهری این است که فقط به اسکلت ساختمان توجه نکنیم و موضوعاتی هم چون احیای فرهنگ معماری ـ ایرانی و هویت سنتی را در نظر بگیریم ولی نتوانسته‌ایم این چرخه را بدرستی کنار هم قرار دهیم.
مهدی بیات با اشاره به این که بخشی از ساختمان‌ های شهر شخصی‌ساز است، خاطر نشان ساخت: در این بین حتی ساختمان‌ های دولتی و اداری نیز فاقد هویت شهری است، در حالیکه باید بعنوان الگوی معماری شهر باشد.
بیات به تمایز قسمت ‌های سنتی و مدرن در شهر در بخش سیما و منظر تأکید کرد و گفت: حساسیت در رعایت نماهای دارای هویت و ارزش را باید از بافت ‌های سنتی و شیت بازار شروع کرد.
عضو شورای اسلامی شهر زنجان: هویت گنگ شهری، نیازمند احیا است
حمیدرضا حمیدی _ ریاست کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر زنان، یاد آور شد: در موضوع سیما و منظر شهری، سازمان نظام‌ مهندسی ساختمان می ‌تواند در کنار شورا قرار گیرد و باید چالش ‌هایی مانند نوع ابزار برای اجبار مالک در رعایت اصول، به حداقل رساندن هزینه‌های اضافی و حفظ یکپارچگی نما، حتی با افزایش طبقات مورد بررسی قرار گیرد.
حمیدی با اشاره به این که بخشی از هویت شهری را می ‌توان در نما جست‌وجو کرد، تصریح کرد: در هر دوره از تاریخ، هویت مشخصی از معماری آن دوره داشتیم ولی در چهل سال اخیر هویت معماری و شهرسازی برای ما گنگ و بی‌معنا شده است.
وی گفت: اکنون سبک معماری در بناها نامشخص است و آیتم ‌های لازم برای کنترل نما را در اختیار نداریم؛ علت این که نمی ‌توانیم نمای ساختمان‌ها را کنترل کنیم این است که اشخاص آن را می‌ سازند و هیچ دستورالعمل بازدارنده‌ای در این مورد وجود ندارد.
حمیدی، پیشنهاد واگذاری طراحی و اجرای نمای ساختمان ‌ها به شرکت ‌های ذیصلاح و دارای هویت حقوقی را عنوان کرد و گفت: می‌ توانیم رعایت نمای ‌هویت‌بخش را با فازبندی و حساسیت در بافت مرکزی یا ساختمان‌ های بزرگ شروع کنیم.
رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر زنجان به ارائه ضوابط حداقلی تاکید کرد و افزود: طراحی و اجرای نما باید در قالب مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان با موضوع صرفه‌جویی در مصرف انرژی مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه این نشست، مدیر شهرسازی و معماری اداره‌کل راه و شهرسازی استان زنجان نیز اظهار داشت: طراحی شهری جزو حقوق عمومی است و به اندازه کافی قوانین و مقررات در بخش ساختمان وجود دارد.
رحیم توسلیان یاد آپر شد: وقتی معماری بومی یا ضوابط خاصی را برای نماسازی عنوان می‌ کنیم، این کار به موجود بودن مصالح در آن منطقه نیز بستگی دارد و بوم‌محور بودن طرح‌ ها مورد تأکید است.
منبع: ایسنا

مشاهده منابع آزمون نظام مهندسی

کتاب آزمون نظام مهندسی مکانیک

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۱ دی ۹۷
733 بازدید
یک نظر
امتیاز به این خبر:
0 0