حادثه متروپل، نمادی از حذف سازمان های نظام مهندسی از فرایند ساخت و ساز بود حادثه متروپل، نمادی از حذف سازمان های نظام مهندسی از فرایند ساخت و ساز بود

حادثه متروپل، نمادی از حذف سازمان های نظام مهندسی از فرایند ساخت و ساز بود

حادثه متروپل، نمادی از حذف سازمان های نظام مهندسی از فرایند ساخت و ساز بود ، حذف مجریان و ناظران ذی‌صلاح نکته ای حائز اهمیت است که قانون مقرارت ملی ساختمان سالهاست به آن اشاره کرده است

کد خبر: 020621013 تاریخ انتشار: سه شنبه ۲۱ شهریور ۰۲ - ۸:۰۸ ق.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، حادثه متروپل، نمادی از حذف سازمان های نظام مهندسی از فرایند ساخت و ساز بود ، حذف مجریان و ناظران ذی‌صلاح نکته ای حائز اهمیت است که قانون مقرارت ملی ساختمان سالهاست به آن اشاره کرده است

حادثه متروپل، نمادی از حذف سازمان های نظام مهندسی از فرایند ساخت و ساز بود

حادثه متروپل، نمادی از حذف سازمان های نظام مهندسی از فرایند ساخت و ساز بود
متهم اصلی فاجعه متروپل
کریمی آنچه، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه حادثه «متروپل» نمادی از حذف سازمان های نظام مهندسی از فرایند ساخت و ساز بود.
حذف مجریان و ناظران ذی‌صلاح نکته ای حائز اهمیت است که قانون مقرارت ملی ساختمان سالهاست به آن اشاره کرده و معتقد است که استفاده از مجریان ذیصلاح و ناظران ذی‌صلاح در کنار سازنده های با صلاحیت می تواند ساختمانهایی ایمن و با مقاوم را تولید کند.
کریمی آنچه رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران معتقد است که اگر در جریان ساخت «متروپل» سازمان های نظام مهندسی ساختمان از فرایند ساخت و ساز حذف نمی شدند قطعا ساختمانی ایمن و مقاوم تولید می شد.
طبق مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان که به مقاوم سازی و ایمن سازی ساختمان ها اشاره دارد، ساختمان سازی باید از بابت نحوه ایمن سازی کارگاه و HSE برای آن ساختمان تعریف گردد،
کریمی آنچه، در پاسخ به این سوال که آیا بر اساس مبحث ۱۲ مقرارت ملی ساختمان این روزها از ناظران ذیصلاح و مجریان ذیصلاح در پروژه های بزرگ استفاده می گردد؟ بیان کرد: در مورد ایمنی ساختمان ها و طبق مبحث ۱۲ مقرارت ملی ساختمان که به مقاوم سازی و ایمن سازی ساختمان ها اشاره دارد، ساختمان سازی باید از بابت نحوه ایمن سازی کارگاه و HSE برای آن ساختمان تعریف گردد و بازرسان در دوره ساخت در پروژه مورد نظر حضور داشته باشند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفت: درباره این مبحث مورد نظر که به آن اشاره شد باید موضوعی مهم را متذکر شوم تا متوجه شویم که مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان و موضوع حضور مجریان و ناظران ذیصلاح در پروژه به خصوص پروژه های بزرگ تا چه میزان مهم و ضروری است.
متروپل نمونه ای بارز از حذف سازمان نظام مهندسی ساختمان از فرایند ساخت و ساز است
وی ادامه داد: درباره پروژه «متروپل» که نمونه ای بارز در این خصوص است باید اذعان کنم متروپل نمونه ای بارز از حذف سازمان نظام مهندسی ساختمان از فرایند ساخت و ساز است. امید می رفت که از طراح، مجری و ناظر ذیصلاح در ساختمان «متروپل» استفاده می شد. تاکید می کنم که ساختمان «متروپل» نمادی از حذف سازمان نظام مهندسی ساختمان در فرایند ساخت و ساز بود.
اگر مجریان و ناظران ذی‌صلاح در حین ساخت و ساز «متروپل» حاضر بودند بدون شک ساختمان دچار ریزش نمی شد و می توانست یکی از ساختمان های با عُمر بالا و مقاوم باشد.
وی گفت: اگر مجریان ذی‌صلاح و ناظران ذیصلاح در حین ساخت و ساز «متروپل» حضور داشتند بدون شک ساختمان دچار ریزش نمی شد و می توانست یکی از ساختمان های با عُمر بالا و مقاوم باشد.
اینکه پرت انرژی تنها مربوط به پنجره های دو جداره باشد اشتباه است
پرت انرژی فقط مربوط به پنجره دوجداره نیست
وی در پاسخ به این سوال که چرا پرت انرژی در ساختمان ها بالا است؟ مگر نه اینکه برای کاهش پرت انرژی دارای مبحث ۱۹ مقرارت ملی ساختمان هستیم؟ افزود: ورودی و خروجی انرژی را در شهر تهران نمی توان اندازه گیری کرد. این موضوع توسط مرکز تحقیقات و توسط آزمایشگاه‌های مرجع این مرکز انجام می شود؛ اما اینکه پرت انرژی تنها مربوط به پنجره های دو جداره باشد اشتباه است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفت: در حال حاضر پرت انرژی به طُرق مختلف از جمله تجهیزات و تاسیسات در ساختمان ها اندازه گیری و می تواند کنترل شود. به هر حال بحث راندمان تجهیزات تهویه و موتورخانه بسیار حائز اهمیت است. این موارد در صورت ایراد می تواند سبب اتلاف انرژی گردد و به آن دامن بزند. پس تاکید می کنم که پرت انرژی تنها مربوط به استفاده یا استفاده نکردن از پنچره های دو جداره نیست.
وی با اشاره به اینکه در مورد سازه ها و اینکه سازه ها چقدر در پرت انرژی نقش دارند باید گفت که هدر رفت انرژی از دیوارها و کف ساختمان ها در صورت عدم عایق بندی مناسب می تواند به خوبی خود را نشان دهد، افزود: طبق مبحث ۱۹ مقرارت ملی ساختمان که به رده انرژی دست پیدا خواهیم کرد می توان اینطور قضاوت کرد که یک ساختمان چند درصد پرت انرژی دارد.
کریمی آنچه با اشاره به اینکه حضور مهندسان موجب افزایش کیفیت و ارتقای ساخت‌ و ساز خواهد شد، گفت: نه‌تنها در طراحی، اجرا و ساخت، بلکه امروز نیازمند این هستیم که در تخریب نیز مهندسان ساختمان دارای صلاحیت حضور داشته باشند که ما نیز به‌عنوان نظام مهندسی آمادگی خود را برای اجرایی شدن این مهم اعلام می‌کنیم.
این روزها به علت رعایت تمام موارد ایمنی و حضور مهندسان ذیصلاح می بینیم که آمار ریزش ساختمان ها در هنگام گودبرداری کاهش داشته است

وی با تاکید بر اینکه درخواست ما این است که صلاحیت تخریب در ساخت‌ و ساز توسط وزارت راه و شهرسازی تعریف گردد، گفت: در سالیان دور شاهد بودیم که در گود برداری ساختمان ها دچار حادثه شده و ریزش ساختمان رخ می داد؛ اما این روزها به علت رعایت تمام موارد ایمنی و حضور مهندسان ذیصلاح می بینیم که آمار ریزش ساختمان ها در هنگام گودبرداری کاهش داشته است.
منبع: فردای اقتصاد

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۲۱ شهریور ۰۲
234 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0