نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل به عنوان یکی از تشکل های صنفی تأثیرگذار و شناخته شده
نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل به عنوان یکی از تشکل های صنفی تأثیرگذار و شناخته شده ، از بی ثابتی جایگاه رنج می برد و این مسئله، مهندسان و اعضای این سازمان را بیشازپیش آزار می دهد
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل به عنوان یکی از تشکل های صنفی تأثیرگذار و شناخته شده ، از بی ثابتی جایگاه رنج می برد و این مسئله، مهندسان و اعضای این سازمان را بیشازپیش آزار می دهد
نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل به عنوان یکی از تشکل های صنفی تأثیرگذار و شناخته شده
حرکت سینوسی و بیثباتی جایگاه نظاممهندسی
حرکت سینوسی سبب شده است سازمان نظاممهندسی ساختمان اردبیل بهعنوان یکی از تشکل های صنفی تأثیرگذار و شناخته شده از بی ثابتی جایگاه رنج ببرد و این مسئله، مهندسان و اعضای این سازمان را بیشازپیش آزار می دهد.
سازمان نظاممهندسی هرچند نسبت به تشکل صنفی گروه های دیگر توانسته است جایگاه نسبی برای خود تعریف کند ولی این جایگاه ثبات لازم را نداشته است و با روی کار آمدن هیئتمدیره ناکارآمد، محافظهکار و ملاحظهکار تنزل جایگاه این تشکل قابل مشاهده بوده و هرگاه هیئتمدیره کارآمد، مستقل و مطالبهگر انتخاب شده است، بصورت موقتی جایگاه سازمان هم ارتقا پیدا کرده است.
همین مسئله سبب شده است گاهی طیف کثیری از مهندسان قربانی مدیریت و ناکارآمدی تشکل صنفی خود شده و باران رحمت سازمان تنها بر زمین معدود مهندسانی باریده یا نگاه برابر گونه موجب توزیع درآمد مناسب بین مهندسان شده و اکثریت آنها را زیر چتر حمایتی خود قرار داده و رضایت نسبی آنها را کسب کرده است.
برآورده نشدن انتظارات عقلایی مهندسان سبب شده است که تعداد زیادی از مهندسان با عینک انتقاد به این سازمان و انتخابات هیئتمدیره آن نگاه کنند و بر این باور باشند که اندک سالاری در این سازمان حاکم بوده و سازمان نظاممهندسی نماینده و تشکل تعداد کمی از مهندسان است و تنها تعداد اندکی هستند که از عملکرد صنفی این سازمان رضایت داشته و این سازمان را نماینده خود میدانند.
«متأسفانه با عملکرد فاجعهبار هیئتمدیرههای قبلی سازمان نظاممهندسی ساختمان اردبیل، وجهه سازمان و مهندسان بسیار مخدوش گردیده است بهنحویکه گاهی اوقات مهندسان از معرفی خود بهعنوان مهندس سرخورده میشوند.» این گفتههای یکی از مهندسان عضو سازمان نظاممهندسی ساختمان اردبیل است که با صراحت تمام عملکرد همه دورههای قبلی را از دم تیغ میگذراند.
«آیدین لطفی» گفت: عدم توجه هیئتمدیره به شأن و شخصیت مهندس باعث میشود جامعه نیز به این صنف بیتوجه بوده و با دیده تخفیف در آنها بنگرد.
به اعتقاد این عضو سازمان نظاممهندسی ساختمان اردبیل، هیئتمدیره سازمان و شخص رئیس سازمان آیینه تمامنما و نماینده مهندسان استان قلمداد می گردند که شوربختانه گاهی با رفتار ناشایست خود نهتنها این نمایندگی را به نحو احسن به جا نمیآورند بلکه باعث خدشه به ساحت سازمان و همه مهندسان می شوند.
چرا سازمان نظاممهندسی تنزل جایگاه داشته است؟
عضو دیگر سازمان نظاممهندسی ساختمان اردبیل هم از عدم تحقق شعارهای رنگارنگ اعضای هیئتمدیره در دوره های قبلی زبان به انتقاد گشوده و گفت: «علیرغم شعارهای بزرگ و رنگارنگ در دورههای قبلی، تحول چندان خاصی در سازمان نظاممهندسی اردبیل قابلمشاهده نیست و سازمان بهنوعی با روزمرگی پیش رفته است و با وجود عملکرد بهتر در برخی حوزهها، اما در بیشتر حوزهها تغییرات مثبت و خاصی رخ نداده است.»
به اعتقاد «امید قیامی»، مشکلات عدیده و تلنبار شده سازمان نظاممهندسی سبب شده که این سازمان روزبهروز فربهتر شده و از چاک سازی و انضباط در آن خبری نباشد.
پرسشی که اینجا مطرح میشود آن است که چرا سازمان نظاممهندسی ساختمان تنزل جایگاه داشته و نتوانسته است؛ با وجود اینکه مهندسان سهم بیشتری در کیک قدرت دارند، شأن و منزلت مهندسان را ارتقا دهد؟
پاسخ به این پرسش، نیازمند نگاه مکعبی به سازمان، هیئتمدیره و مردم است تا بتواند بهدرستی و بدون تعصب یا تعلق خاطر به آن پاسخ گفت.
لطفی بر این باور است که هیئتمدیره و شخص رئیس سازمان حتماً باید با پروتکل های تشریفات آشنا بوده و رفتاری در شأن مهندسان داشته باشد تا موجب وهن جایگاه مهندسان نگردند.
به گفته این عضو سازمان نظاممهندسی ساختمان، خدمات بسیار ناچیز و در حد صفر سازمان به مهندسان عضو از دیگر دغدغه های مهندسان بوده و باعث شده بسیاری از همکاران حتی از انتخاب رشته خود پشیمان شوند.
به گفته وی، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تعبیه فیلترهای گزینشی سخت باعث شده است که هر دانشکده یا دانشگاه سطح پایینی نتواند اقدام به صدور مدرک پزشکی کند درحالیکه سازمان نظاممهندسی بدون تعامل در این زمینه هیچ مسئولیتی به گردن نمیگیرد و همین امر باعث شده لشکری از مهندسان بیکار روزانه به خیل اعضای سازمان افزوده شوند و جا دارد اعضای هیئتمدیره برنامه هایی در مورد کنترل مبادی ورودی به رشته مهندسی ارائه دهند تا بیش از این شاهد این ریختوپاش و آشوب بلوا در این رشته سابقاً معتبر نباشیم.
به گفته قیامی، اعضای هیئتمدیره باید به طور شفاف، مشکلات سازمان را احصا کرده با مشورت گیری از اعضای سازمان راهکارهای علمی و عملی برای مشکلات ارائه دهند.
بیست در شعار و صفر در عمل
این عضو سازمان نظاممهندسی ساختمان با اشاره به اینکه اعضای هیئتمدیره در هر دوره باید فرصت خدمت را غنیمت شمرده و باانصاف رفتار کنند، ادامه داد: اعضای هیئتمدیره باید بدانند که سازمان متعلق به همه اعضای آن است بنابراین باید خود را نماینده و خدمتگزار مهندسان بدانند.
وی با بیان اینکه دوره آتی نظاممهندسی، هیئتمدیره دور اولیها یا صفر کیلومترها خواهد بود، تصریح کرد: اعضا به حد ممکن باید افراد مدیر و مجرب را انتخاب کنند و فارغ از روابط شخصی، سهم شهرستان ها را هم در نظر بگیرند، هرچند که در قانون چیزی بنام سهم شهرستان ها وجود ندارد اما به افراد لایق از شهرهای تابعه رأی بدهند.
نزدیک انتخابات که میشود کاندیداهای هیئتمدیره نظاممهندسی با شعار تراشی خود را ناجی مهندسان و سازمان معرفی می کنند اما مهندسان بر این باور هستند که این کاندیداها در شعار دادن نمره بیست میگیرند اما در عمل نمره آنها به صفر میل میکند.
به گفته وی، نمی توان به کاندیداها گفت که شعارگرایی نکرده یا از ترفندهای تبلیغاتی استفاده نکنند ولی آنها باید تمام تلاش خود را انجام دهند که بعد از کسب رأی اعتماد مهندسان، به دنبال بالابردن کیفیت ساختوساز بوده و برای مهندسان عضو سازمان، خدمات اجتماعی و رفاهی ایجاد کنند.
لطفی هم با بیان اینکه یکی از دغدغه های اساسی اعضای سازمان درآمد اندک وابسته به نقشه بوده است، افزود: درآمد اندک وابسته به نقشه با شرایط سخت اقتصادی کشور روزبهروز برجستهتر شده و رانت احتمالی توزیع نقشه در سازمان، زمینههای تشدید فاصله درآمدی اعضای سازمان را فراهم می کند.
به باور این عضو سازمان نظاممهندسی ساختمان اردبیل، لازم است کاندیداهای هیئتمدیره برنامه مدونی برای ایجاد عدالت و توزیع مناسب درآمد در سازمان اعلام کنند تا اعضا با دیدی روشن بتوانند دست به انتخاب بزنند.
لطفی افزود: سازوکار بسیار طولانی در مراحل آغازین احداث بنا که شخص سازنده باید با لیست بلند بالای مهندسان در رشتههای مختلف مواجه گشته و امضای تکتک آنان را بر روی نقشه داشته باشد و مراحل اخذ این امضاها بسیار وقتگیر و انرژی بر هست که با تمهیدات هیئتمدیره می توان این مراحل را کوتاه کرده و سازندگان را یاری کنند.
بااینحال باید منتظر ماند و دید آیا انتخاب مهندسان در هشت مهرماه خواهد توانست مطالبات آنها را به کرسی بنشاند یا همچنان آش همان آش خواهد بود و کاسه همان کاسه.
منبع: ایسنا