تخصصی شدن شرکتهای تعاونی تولید
در آینده نه چندان دور، با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی شرکتهای تعاونی تولید، پلیکلینیک تخصصی می گردند.
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی کشور،در آینده نه چندان دور، با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی شرکتهای تعاونی تولید، پلیکلینیک تخصصی می گردند.
تخصصی شدن شرکتهای تعاونی تولید
جلسه بررسی راه کارها و تقویت تعامل های سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با محور ایجاد مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی با حضور حسین شیرزاد، شاهرخ رمضاننژاد، حسن عنایتی، نادر علیزاده، محمدرضا رزاقی و جمعی از مدیران تعاون روستایی و اتحادیههای استانی برگزار گردید.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در این جلسه با تأکید بر اهمیت همکاری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور اظهار داشت: سوابق همکاری این دو سازمان به حدود سه چهار سال قبل برمیگردد که تفاهمنامهای فیمابین دو سازمان برقرار شد، اما جنبه عملیاتی به خود نگرفت و در همان بدو آغاز به دلیل کاستیها و نارساییهای آن کنار گذاشته شد، زیرا نتوانست انتظارات دوطرف را برطرف کند. پیشنهاد دارم که آن تفاهمنامه را کنار گذاشته و برمبنای پیوند فکری بین این دو سازمان، پروژهای تعریف گردد و همه توان خود را برای اجرای آن در یک بازه زمانی مشخص بگذاریم.
شیرزاد در ادامه با اشاره به نوسازی شبکههای تعاونی های روستای کشور، گفت: با توجه به لزوم بهرهگیری از نیروهای متخصص و قابل اعتماد، در دگریسی و بازسازی اعضای هیئتمدیره و حاکمیت شرکتی، می توانیم از توان و خدمات سازمان نظام مهندسی استفاده کنیم.
وی ایران همچنین با نگاهی به همکاری های فیمابین در حوزههای نرمافزاری، تصریح کرد: سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران می تواند به عنوان بستری برای اجرایی کردن و بروز و ظهور ایدهها و برنامههای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در یک سپهر مشخص و چشمانداز معین باشد و این ۲ سازمان از این زاویه میتوانند با یکدیگر با در نظر گرفتن تعهدات طرفین تعامل داشته باشند.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در زمینه اعطای مجوزها افزود: در گفتوگو با رمضاننژاد این موضوع طرح گردید که می توانیم با همکاری هم دیگر با یک سهامداری مشخص با شرکت های تعاونی تولید می توانیم حتی خط هوایی و کارگو نیز داشته باشیم. بنابراین می توانیم خدمات بازرگانی را اورهال کنیم. بسیاری از شرکت ها که در حوزه بازاررسانی فعالیت میکنند را می توانیم از این طریق به شراکت بگذاریم.
شیرزاد با اشاره به رهایی این سازمان از چنبره خصوصیسازی و بازگشت آن به صورت کامل به دولت، تصریح کرد: با دوباره دولتی شدن این سازمان، این شانس وجود دارد که بتوانیم قدمهای مطمئنتری برداریم.
وی همچنین گفت: سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران آمادگی همکاری با سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در زمینه ایجاد مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی با محوریت شرکت های تعاونی تولید روستایی، شرکت های سهامیزراعی و شرکت های کشتوصنعت را دارد تا پویایی بیش تری در این همکاری حاصل گردد. آینده سازمان در دگردیسی هایی است که ایجاد شده و سیر این دگردیسی ها باید ادامه پیدا کند.
غنای مفهومی شرکتهای تعاونی تولید
رئیس هئیت مدیره سازمان تعاون روستایی ایران با عنوان این که شرکت های تعاونی تولید، به مثابه مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی هستند، اظهار داشت: اکنون زمان رسمیت بخشیدن به یکی از مهم ترین وظایف شرکت های تعاونی تولید در عرصه خدمترسانی است. ایجاد این مراکز، به معنای نفی موجودیت شرکت های تعاونی تولید نیست، بلکه به منزله غنای مفهومی شرکت های تعاونی تولید است. در معنای دیگر تبدیل شرکت های تعاونی تولید به پلیکلینیک های تخصصی را نمایندگی می کند؛ یعنی تعاونی تولید در کنار سایر فعالیت هایی که انجام می دهد، فعالیت دیگری هم می پذیرد که به نوعی بازی برد- برد برای هر دو سازمان خواهد بود. این اقدام می تواند به شفافسازی صورت های مالی شرکت های تعاونی تولید روستایی کمک کند. به عقیده من می تواند در حاکمیت شرکتی تعاونیهای تولید درگردیسی ایجاد کند که این شرکت های تعاونی تولید به سمت فعالیت های تخصصیتر پیش روند. به واسطه استفاده شرکت های تعاونی تولید روستایی از آرم سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، شرکت های تعاونی تولید میتوانند از امتیازات خوبی بهرهمند گردند.
وی با عنوان این که باد تغییر وزیدن گرفته است، گفت: هر تغییری سخت است و هر کسی در برابر آن مقاومت کند، در نهایت می شکند، درحالیکه می توان از این تغییرات به عنوان فرصت بهره گرفت، درغیر این صورت با ایجاد مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی بدون مشارکت شرکتهای تعاونی تولید روستایی، تنها به رقیب سازی منتهی خواهد شد.
وی ادامه داد: اختیارات و امتیازاتی که از طرف سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در اختیار شرکت های تعاونی تولید روستایی قرار می گیرد، در قبال آن انتظار می رود شرکت های تعاونی روستایی، درصد پرداختی به آن سازمان داشته باشند.
* داوری سازمان مرکزی تعاون روستایی
رئیس هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی طبق همین اساس ادامه داد: سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران می تواند به عنوان ناظر و داور بر تفاهم فیمابین اتحادیه مرکزی تعاونی های تولید روستایی ایران و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، ظاهر گردد.
به گفته این معاون وزیر، در همکاری شرکت های تعاونی تولید و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، ریسکی متوجه شرکت های تعاونی تولید نیست و دغدغه ها در این زمینه، قابل رفع است.
این مقام مسئول، افزود: یک کارگروه متشکل از اتحادیههای تعاونی تولید روستایی و شرکت های تعاونی تولید با سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی برای تعیین درصد پرداخت شرکت های تعاونی تولید به این سازمان، شکل گیرد.
* ابراز امیدواری ریاست سازمان نظام مهندسی کشاورزی از همکاری دو سازمان
ریاست سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور نیز در ادامه با ابراز امیدواری از گفتمان جدیدی که در سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ایجاد شده، افزود: با چنین رویکردی امید می رود که بتوانیم همکاری های خوبی را در آینده داشته باشیم.
شاهرخ رمضان نژاد در ادامه با اشاره به ۴ چالش پیش روی بخش کشاورزی و اقدامات سازمان نظام مهندسی در این راستا، گفت: بخش کشاورزی از ناحیه ورود سرمایه غیردولتی رنج می برد. ورود سرمایه مردمی در این بخش با سرعت لازم و مکفی همراه نیست که ضرورت دارد در این زمینه اقداماتی صورت گیرد. در این زمینه سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، به ۲ مقوله کسبوکارها و ابزار جذب سرمایه می تواند ورود داشته باشد. کسبوکارها پنجره ورود سرمایه محسوب می گردند. اگر کسبوکارها از جذابیت کافی برخوردار نباشند، سرمایهگذار را جذب نمی کنند. در این زمینه، این سازمان تمام تلاش خود را بر تسهیل فرآیند و رفع موانع جذب سرمایههای مردمی قرار داده است. همچنین بخشی از مشکلات به نبود ابزار سرمایهپذیری باز میگردد. در این زمینه، تنها به ابزارهای پولی و بانکی متکی بودیم که تلاش داریم با ایجاد لیزینگ ها به جذب سرمایه البته با همکاری سازمان مرکزی تعاون روستایی که این قابلیت در آن وجود دارد، اقدام کنیم.
تخصصی شدن شرکتهای تعاونی تولید
رمضان نژاد، همچنین با اشاره به سرعت پایین انتقال دانش و تکنولوژی به بخش کشاورزی، گفت: مهم ترین رسالت سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگستری در محیط کشاورزی، اشاعه دانش و اطلاعات کشاورزی است. همگان متفق هستند که دانش، بهرهوری را بوجود میآورد. باوجودیکه در بسیاری از حوزهها مازاد و سرریز دانش و تکنولوژی را داریم، در برخی حوزه های دیگر با کمبود روبرو هستیم که همین امر موجب شده بخش های محروم، در سایه قرار گیرند. در پانزده سال گذشته با این زمینه فعالیت این سازمان که در اساسنامه آن نیز موجود است، نپرداختهایم، ولی اکنون ذیل این وظیفه شرکتی، شرکت های دانشبنیان در عرصه کشاورزی ایجاد کردیم، ولی متأسفانه این فرآیند تکمیل نشد. طبق همین اساس هم حلقه گمشده آخر که ایجاد مراکز کشاورزی غیردولتی برای اشاعه دانش و تکنولوژی است را ایجاد کردیم تا بتوانیم از این طریق، دانش را به بخش کشاورزی منتقل کنیم. توسعه کاربرد پهپادها در بخش کشاورزی یکی از فناوری های جدیدی است که قصد داریم با همین هدف، در بخش های مختلف کشاورزی آن را گسترش دهیم. مراکز کشاورزی غیردولتی، ویترینی خواهد بود تا از طریق آن، فناوری های را با دیدگاه پایداری و بنگاهی اشاعه داد.
وی با اشاره به فقدان یک بخش خصوصی قوی و منسجم در بخش کشاورزی، تصریح کرد: منظور از این موضوع، ساختار نیست، زیرا در این زمینه نظاممهندسی در بخش های مختلف شکل گرفته است، بلکه موضوع بر سر نهادسازی است که در این زمینه مشکلات فراوانی پیش رو بخش کشاورزی قرار دارد. در این زمینه نیز در کنار مهندسیسازی کشاورزی از نظر فنی، مهندسی اجتماعی را از طریق اینجاد نهادهای خصوصی منسجم و قوی در نظر داریم که در این زمینه می توانیم با دفتر نظام های بهرهبرداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران همکاری خوبی داشته باشیم.
وی با تأکید بر محدودیت های اقلیمی با تأکید بر مقوله آب، گفت: در این رابطه نیز رسالت های سازمان نظام مهندسی را بر سازگاری یا مقابله با کمبود آب قرار دادهایم.
این مقام مسئول با اشاره به عضویت دویست و پنجاه هزار نفری در سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، گفت: این تعداد از اعضا، مانند لشگری عظیم هستند که با مهارتآموزی آن ها می توانیم بخش کشاورزی را تقویت کنیم که این مهم نیز جز از طریق بخش خصوصی پیشرو فراهم نخواهد شد. با آرایش جغرافیایی این تعداد از اعضا در عرصه و همینطور مهارتآموزی آن ها به کمک سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، می توانیم از طریق مراکزخدمات کشاورزی غیردولتی در در ۲۴۹۷ دهستان کشور، به این هدف دست یابیم.
منبع: اقتصادگردان
مشاهده منابع آزمون نظام مهندسی