کاهش صدور مجوز کسب و کار بزرگنمايي:

کاهش صدور مجوز کسب و کار

سازمان نظام مهندسی کشاورزی تدابیری برای کاهش زمان صدور مجوز از مدت زمان 1 ماه به دو هفته اندیشیده است.

کد خبر: 190721002 تاریخ انتشار: یکشنبه ۳۰ تیر ۹۸ - ۱۰:۲۱ ق.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی کشور،سازمان نظام مهندسی کشاورزی تدابیری برای کاهش زمان صدور مجوز از مدت زمان ۱ ماه به دو هفته اندیشیده است.

کاهش صدور مجوز کسب و کار

مجوز صدور کسب و کار به دو  هفته کاهش می‌یابد +جزئیات مجوزهای رایگان تولید و تجارت

سازمان نظام مهندسی کشاورزی با عنوان یکی از نهادهای صدور مجوز در وزارت جهاد، کلیه مراحل زائد صدورمجوز را به منظور تسهیل مجوزهای کسب و کار حذف کرده است. طبق این اساس متقاضیان دریافت مجوز پس از ثبت نام در سامانه می توانند در کوتاه ترین زمان مجوز مربوط را اخذ کنند.
با وجود انتقادات متعدد متقاضیان نسبت بمدت زمان بالای صدورپروانه، ریاست سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور اعلام کرده است که با توجه به تدابیر سازمان نظام مهندسی بعنوان پرچم دار بهبود فضای کسب و کار، صدور مجوزها از مدت زمان ۱ ماه به حدود دو هفته کاهش پیدا خواهد کرد.
ماجرا تنها به این جا ختم نمیشود چرا که بسیاری از متقاضیان دریافت مجوز با ارسال پیامکهایی گلایه های خود را نسبت به فرآیند صدور مجوز، ثبت نشدن کلیه مجوزها در سامانه و فراهم شدن زمینه رانت و فساد و همچنین تاخیر در صدور مجوزها را به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرده اند که از این رو برای پی گیری مشکلات و اطلاع از آخرین جزئیات به سراغ مسئولان ذیربط رفتیم تا از صحت و سقم ماجرا با خبر شویم:
تشبیه صدور مجوز کسب و کار بخش کشاورزی به اتوبان
محمد علی طهماسبی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به این که محدویتی در صدور مجوز گلخانه وجود ندارد، بیان داشت: هم اکنون متقاضیان گلخانه در صورت دارا بودن شرایط برای کشت محصولاتی همچون صیفی، درخت، درختچه و… بدون هیچ محدودیتی می‌ توانند مجوز لازم را دریافت کنند.
طهماسبی از تسهیل مجوز‌های کسب و کار در ارتباط با حوزه کشاورزی خبر داد و افزود: وزارت جهاد کشاورزی در نخستین قدم خود تمامی سنگ اندازی‌های مرتبط با دریافت مجوز را برداشته است و بنده تعجب می‌ کنم که برخی متقاضیان اظهاراتی مبنی بر طولانی بودن زمان اخذ مجوز، به نمایش نگذاشتن مجوزها در سامانه صدور و سختگیری وزارت جهاد کشاورزی برای صدور مجوز را مطرح می‌ کنند.
وی، در مورد مجازات ثبت نشدن مجوز‌ها در سامانه بیان کرد: بنده اطلاعی از این موضوع ندارم و تنها مطلع هستیم که کلیه مراحل صدور مجوز به منظور شفافیت در سامانه ثبت می‌ گردد.
وی، در مورد این که آیا اظهارات متقاضیان مبنی بر عدم صدور مجوز به زمین‌ های مالکیتی صحت دارد، اظهار داشت: صدور مجوز برای افراد دارای زمین با سند شش دانگ نه تنها محدودیتی ندارد، بلکه ما خود بدنبال ترغیب این افراد برای کشت‌ های گلخانه‌ای هستیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، با اشاره به این که سرمایه گذاری گلخانه ای بلندمدت است، گفت: با توجه به آن که کشت محصولات گلخانه‌ای همانند کشت محصولات زراعی نیست که ظرف مدت یک سال به بهره برداری برسد، از این رو بانک به متقاضیان زمین‌ های اجاره‌ای بمدت زمان محدود تسهیلات پرداخت نمی‌ کند چرا که طبق ضوابط و مقررات، بانک باید از بازپرداخت اقساط از محل بهره برداری اطمینان خاطر داشته باشد.
وی تصریح کرد: وزیر جهاد کشاورزی بار‌ها اعلام کرده است که تاسیس گلخانه نه تنها تغییر کاربری محسوب نمی‌ گردد، بلکه یک صنعت سبز برای افزایش تولید، کاهش مصرف آب، تولید خارج از فصل، ایجاد اشتغال و فعالیت کشاورزی فناورانه بشمار می‌ رود که بسیاری از مسئولان به سبب مشکل کمبود آب تصمیم گرفته اند با توسعه گلخانه‌ها و تولید در محیط کنترل شده از فشار بر منابع آبی بکاهند.
وی، در مورد مقایسه صدور تسهیل مجوز‌های کسب و کار در حوزه کشاورزی با دیگر کشور‌ها گفت: صدور مجوز کسب و کار در کشور ما همانند اتوبان است که متقاضیان واجد شرایط بدون هیچ محدودیتی ظرف مدت زمانی کوتاه می‌ توانند مجوز مورد نیاز را از طریق سامانه دریافت کنند.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: متقاضیان ساخت گلخانه می‌ توانند از زمین‌های اوقافی با موافقت سازمان اوقاف، زمین‌ های مشاعی با تایید شورای اسلامی یا مدیریت جهاد کشاورزی، منابع ملی و طبیعی از طریق سازمان امور اراضی استفاده کنند، ضمن آن که در ارتباط با شهرک‌ های کشاورزی، اگر افراد مالک زمین هستند، اسناد به اسم افراد انتقال داده می‌ شود و چنان چه افراد سرمایه گذار بخواهند از فرصت شهرک‌ های کشاورزی نیز استفاده کنند، اراضی بصورت اجاره‌ای به آن‌ها واگذار می‌گردد.
به گفته طهماسبی، اگر متقاضیان اخذ مجوز دارای تمامی شرایط باشند، ظرف کم تر از ۱ ماه مجوز برای آن ها صادر خواهد شد و میتوانند برای دریافت تسهیلات اقدام کنند و چنان چه افراد آورده شخصی و وثیقه برای ساخت گلخانه را نداشته باشند، بدیهی است که صدور مجوز آن‌ ها با مشکلاتی مواجه است.
صدور مجوز گلخانه در کوتاه ترین زمان بدون اخذ وجه
علی اشرف منصوری، مدیر عامل شرکت شهرک‌های کشاورزی، با اشاره به این که در فرآیند صدور مجوز‌های کسب و کار شهرک‌ های کشاورزی محدودیتی وجود ندارد، افزود: در اواخر سال نود و شش و نود و هفت، مسیر صدور مجوز‌ها در شهرک‌ های کشاورزی را با مجوزی که از وزیر جهاد کشاورزی اخذ گردید، اصلاح کردیم.
منصوری با اشاره به این که فرآیند دریافت مجوز‌ها برای شهرک‌ های کشاورزی را بسیار کوتاه کردیم، گفت: طبق این اساس اگر مدارک متقاضیان آماده باشد، مجوز آنها ۱ روزه صادر خواهد شد و از این بابت مشکلی در شهرک‌ های کشاورزی وجود ندارد.
وی تصریح کرد: در دو هفته گذشته، نظام صدور و پروانه مجوز توسط وزیر جهاد کشاورزی اصلاح و بسیاری از استعلاماتی که منشا قانونی نداشت، حذف شد.
به گفته وی، با توجه به تسهیل فرآیند دریافت صدور مجوز در ارتباط با گلخانه، بنده تصور می‌ کنم که صدور مجوز برای فعالیت گلخانه‌ای در حوزه کشاورزی و سایر فعالیت‌ های اقتصادی کشور به سهولت انجام می‌ شود. از این رو افرادی که با بورکراسی‌های پیچیده در این مورد مواجه شدند، به شهرک‌ های کشاورزی و جهاد کشاورزی استان‌ها مراجعه کنند تا مشکل آن‌ ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن حل گردد.
این مقام مسئول، در مورد این که اظهارات متقاضیان مبنی بر تاخیر صدور مجوز برای صاحبان زمین صحت ندارد، افزود: افرادی که خود مالک زمین هستند و سطح اراضی آن‌ ها بیش از پنج هکتار باشد، در صورتیکه بخواهند گلخانه تاسیس کنند، می‌ توانند در قالب شهرک‌ های کشاورزی فعالیت کنند و چنان چه اراضی آن‌ ها کم تر از این میزان باشد، می‌ توانند با مراجعه به سازمان نظام مهندسی و جهاد کشاورزی در قالب نظام نامه جدیدی که وزیر طی ۱ الی دو هفته اخیر ابلاغ کرده است، مجوز خود را در کوتاه‌ترین زمان اخذ کنند.
منصوری با اشاره به این که در کوتاه‌ترین زمان بدون اخذ وجه به متقاضیان مجوز می‌ دهیم، بیان کرد: طبق این اساس متقاضیانی که ماه هاست برای دریافت مجوز دچار مشکل هستند و نسبت به این موضوع انتقاد دارند، به ما مراجعه کنند تا بنده خود موضوع آن‌ها را پی گیری کنم.
مدیر عامل شرکت شهرک‌ های کشاورزی، در پاسخ به این پرسش که متقاضیان نسبت به ثبت نشدن تمامی مجوز‌ها در سامانه انتقاداتی دارند، بیان کرد: با توجه به آن که تمامی فرآیند دریافت مجوز گلخانه به منظور شفافیت و جلوگیری از فساد در سامانه ثبت می‌ شود، بنده از افرادی که چنین موضوعاتی را مطرح می‌ کنند، تقاضا دارم به ما مراجعه کنند تا موضوع را بررسی کنیم چرا که با توجه به اهمیت این پروژه، مانعی در اجرای پروژه گلخانه‌ها در استان‌ ها وجود ندارد.
وی با اشاره به این که همه مسئولان نظام بر توسعه گلخانه در سطح گسترده تاکید دارند، گفت: کلیه مسئولان نظام بر این موضوع که سطح گلخانه‌های کشور به سبب شرایط اقلیمی، ایجاد ارز آوری و تحقق شعار سال باید توسعه یابد،اتفاق نظر دارند و از همین رو منابع تسهیلاتی از طریق بانک کشاورزی برای پرداخت به متقاضیان پیش بینی شده است.
به گفته این مقام مسئول، صدور پروانه برای افرادی که زمین و آب در اختیار دارند، در صورتیکه چاه آن‌ها مجوز آب داشته باشد مانعی ندارد.
با سامانه ای شدن فرآیند صدور مجوز بساط رانت و فساد جمع گردید
شاهرخ رمضان نژاد، ریاست سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، با اشاره به این که همه مراحل صدور مجوز در سامانه ثبت می‌ شود، گفت: طبق این اساس اظهاراتی مبنی بر رانت و فساد مبنی بر ثبت نشدن صدور پروانه در سامانه را تایید نمی‌ کنم، چنان چه موردی وجود دارد، تقاضا دارم که افراد به ما اطلاع دهند.
به گفته رمضان نژاد، سازمان نظام مهندسی کشاورزی پرچم دار و علمدار بهبود فضای کسب و کار و صدور مجوز‌ها در بخش کشاورزی است.
وی با اشاره به این که در ارتباط با صدور مجوز گلخانه‌ها تمامی مراحل زائد حذف شده است، گفت: طبق این اساس سرمایه گذاران در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌ توانند نسبت به اخذ و صدور مجوز اقدام کنند، چرا که سازمان نظام مهندسی شرایطی را فراهم کرده است تا متقاضیان برای ثبت مجوز نیازی به مراجعه حضوری نداشته باشند.

کاهش صدور مجوز کسب و کار

به گفته وی، سازمان نظام مهندسی به منظور تسهیل در صدور مجوز‌های کسب و کار، مراجعه اضافی را از سر راه دریافت کنندگان مجوز برداشته است و در راستای اسناد بالادستی پرینت پروانه‌ها این قابلیت را دارد که بصورت الکترونیکی انجام گردد.
این مقام مسئول، با اشاره به این که درخواست صدور مجوز‌ها بمنظور فرآیند صدور مجوز ظرف مدت زمان کم تر از یک ماه به صورت هفتگی رصد و پایش می‌ شود، گفت: در هفته گذشته از مجموعه صد و شصت مجوز گلخانه که در حوزه‌های مختلف صادر شده، متوسط زمان بری بیست روز بوده است. به عنوان مثال از سیصد و پنج مجوز دام و طیور متوسط زمان بری سی و دو روز، از صد و چهل و سه پروانه مجوز طیور زمان بری سی و هفت روز و از مجموعه چهل و یک مجوز مربوط به شیلات و آبزیان متوسط زمان بری سی و پنج روز بوده است، در حالی که با اتخاذ تمهیدات سازمان در نظر داریم که صدور مجوز‌ها را به دو هفته کاهش دهیم.
وی، سامانه‌ای کردن ارجاع کار را یکی از اقدامات سازمان نظام مهندسی کشاورزی عنوان کرد و افزود: طبق این اساس بهای خدمات برحسب تعرفه وزارت جهاد کشاورزی دریافت می‌شود و به هیچ عنوان امکان دریافت مبالغ بیش از تعرفه وجود ندارد.
رمضان نژاد تصریح کرد: در قالب رفع موانع تولید و پیگیری کمیته سیاست اقتصاد مقاومتی دستگاه‌ ها موظند ظرف مدت زمان دو هفته پاسخگوی استعلامات سازمان نظام مهندسی باشد.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: سازمان نظام مهندسی بعنوان پیشگام در بهبود فضای کسب و کار، اخذ مجوز‌های کسب و کار را با همکاری دستگاه‌ های مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی در کوتاه‌ ترین زمان انجام می‌دهد، بطوری که با تاکید وزیر جهاد کشاورزی مراحل اضافی حذف شده و استعلامات در کوتاه‌ترین زمان ممکن صورت می‌ گیرد.
وی در خاتمه با تاکید بر تسهیل صدور مجوز‌ها بمنظور تحقق شعار سال گفت: در شرایط کنونی بخش کشاورزی از جمله بخش‌های اقتصادی بوده که برای سرمایه گذاران به لحاظ ارزآوری تولیدات محیط مناسبی است، از این رو شرایط امروز کشور حکم می‌ کند که در راستای بهبود فضای کسب و کار اقداماتی را انجام دهیم.
انتقاد متقاضیان اخذ مجوز نسبت به فرآیند صدور و سختگیری وزارتخانه های مربوط
پهلوانی یکی از متقاضیان اخذ مجوز برای ساخت گلخانه زعفران در کرج نسبت به بوروکراسی‌ های اداری و سخت گیری جهاد کشاورزی انتقاداتی دارد که برای آگاهی از آخرین جزئیات پای درد و دل‌ های وی نشستیم.
وی، ده سالی است که چهارده هزار متر زمین را از یکی از اقوام خود بمنظور ساخت گلخانه زعفران اجاره کرده است.
پهلوانی ادامه داد: با وجود پیگیری‌ های مکرر، سازمان نظام مهندسی به هیچ عنوان مجوز کشت زعفران را به بهانه‌های مختلف نمی‌ دهد و می‌ گوید که از زمین‌های متعلق به وزارت جهاد کشاورزی باید برای کشت محصولات گلخانه استفاده کنم.
برای پی گیری مشکل، موضوع را از محمد علی طهماسبی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی جویا شدیم، که طهماسبی با تکذیب الزام استفاده زمین‌ های وزارت جهاد کشاورزی برای کشت محصولات گلخانه‌ای بیان کرد: کشت گلخانه زعفران ممکن است از لحاظ بانگ توجیه اقتصادی نداشته باشد، حال اگر فرد متقاضی در مورد اجاره زمین و توجیه اقتصادی بانک مشکلی ندارد، اسناد و مدارک لازم را به معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اطلاع دهد تا در اسرع وقت پیگیری‌ های لازم انجام گردد.
فرد دیگری به سبب عدم مجوز بهره برداری از چاه با مشکلاتی از طرف وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو برای اخذ مجوز استخر دو منظوره مواجه شده است.
این متقاضی با وجود داشتن چاه سطحی با عمق شش متر در زمین کشاورزی خود، تا به حال موفق به اخذ مجوز بهره برداری نشده است که موضوع را از سازمان نظام مهندسی و کمیسیون انرژی مجلس جویا شدیم و آن‌ ها شرط موافقت صدور مجوز در سامانه را به سبب خشکسالی‌ های اخیر و شرایط اقلیمی منوط به داشتن مجوز چاه، بهره برداری آب دانستند.
برخی افراد نیز نسبت به تاخیر در صدور مجوز در سامانه انتقاد داشتند که رئیس سازمان نظام مهندسی کشور با اتخاذ تدابیر لازم از کاهش صدور مجوز‌ها به دو هفته خبر داد.

منبع: فصل اقتصاد

مشاهده منابع آزمون نظام مهندسی

انتخابات سازمان نظام مهندسی

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۳۰ تیر ۹۸
1106 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0