کریمی آنچه: اصلاح نظام غیرمنصفانه تعرفهگذاری، مطالبه همه مهندسان است
کریمی آنچه: اصلاح نظام غیرمنصفانه تعرفهگذاری، مطالبه همه مهندسان است ، معماری یک فن و تکنیک نیست. بلکه ذوق و هنر است که میتواند آرامش را در محیط سکونت و کار به ارمغان بیاورد
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، کریمی آنچه: اصلاح نظام غیرمنصفانه تعرفهگذاری، مطالبه همه مهندسان است ، معماری یک فن و تکنیک نیست. بلکه ذوق و هنر است که میتواند آرامش را در محیط سکونت و کار به ارمغان بیاورد
کریمی آنچه: اصلاح نظام غیرمنصفانه تعرفهگذاری، مطالبه همه مهندسان است
اختتامیه اولین رویداد ملی دوسالانه «جایزه معماری شیخ بهایی» به مناسبت روز معمار به همت شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان روز ۵ شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار گردید.
در این مراسم، علی کریمی آنچه رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران ضمن تبریک به همه مهندسان معمار در سرتاسر کشور، ابراز امیدواری کرد حضور معماران در صنعت ساختمان پررنگتر از وضع موجود باشد.
کریمی آنچه تصریح کرد: معماری یک فن و تکنیک نیست. بلکه ذوق و هنر است که میتواند آرامش را در محیط سکونت و کار به ارمغان بیاورد. این «ارمغان» در حال حاضر دور از دسترس است؛ یعنی معماران بهخوبی کار و فعالیت میکنند ولی جلوه آن بهخوبی دیده نمیشود.
وی ادامه داد: در این شرایط واقعاً نیاز داریم باز هم ساختمانهای قدیمی مانند میدان امام اصفهان و بافت مسکونی یزد را دوباره ببینیم و چقدر خوب است که این معماریها تکرار شود؛ اما چیزی که این روزها میبینیم همه خانهها مکعب مستطیل است. واقعاً چرا این موضوع دامنگیر تقریباً تمام ساختوسازها شده است؟ چرا موزه هنرهای معاصر دوباره تکرار نمیشود؟ چرا ساختمان سازمان میراث فرهنگی دوباره تکرار نمیشود؟
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به وجود معماران سرشناس معدود، ادامه داد: این یک اعلام نیاز است به همه معمارانی که آفریننده طرحهایی هستند که باعث آرامش میشوند و باید همه با هم کمک کنیم که اتفاقات خوب دوباره تکرار شود.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، در بخش دیگری از اظهارات خود در جریان رویداد روز معمار، گفت: یکی از عللی که تصور میکنم باعث دامن زدن به این اتفاقات شده، بحث حقالزحمه است. در حقیقت نظام تعرفهگذاری موجب آسیب در این بخش شده است. نظامی که در مقابل هر سبک طراحی و معماری یک تعرفه ثابت معین کرده است و طبیعتاً در این فرایند خلاقیت دیگر معنایی نخواهد داشت.
وی گفت: البته سازمانهای نظام مهندسی باید پی گیر این موضوع باشند. قانونگذار در سال ۱۳۸۴ یک عددی را برای هزینه ساختوساز اعلام کرده و براساس آن هرساله درصدی به این عدد پایه اضافه میشود که این فرمول هم غلط است که نتیجه آن پرداخت یکسان به طرحهای خلاقانه و طرحهای بدون خلاقیت است.
وی گفت: تغییر این مسیر باید مطالبه جمعی باشد. طرح خوب، حقالزحمه خوب میخواهد. امیدوار هستم با کمک هم به دوران افتخار معماری بازگردیم و با کمک شما نظام غیرمنصفانه تعرفه گذاری اصلاح گردد.
منبع: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران