اتفاقات پس از «زلزله ۶ ریشتری» در تهران قابل تصور نیست
مدیر شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد : بخش عمده شهر تهران با اصول شهرسازی ساخته نشده و اگر خدای ناکرده زلزلهای بالاتر از ۶ ریشتر در تهران بیاید , اتفاقات پس از آن قابل تصور نیست
به گزارش اخبار نظام مهندسی (akhbarmohandesi.ir)،به نقل از خبر نگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا ; مهدی چمران پیش از ظهر امروز در دومین همایش ملی آتشنشانی و ایمنی شهری ضمن گرامیداشت یاد و یاد شهدای آتشنشان پلاسکو اعلام کرد : آتشنشانی و ایمنی در شهرها موضوع با اهمیتی است ; احتمال دارد در یک شهر کوچک مسئله اطفای حریق , چندان مهم نباشد چون دسترسی سریع به محل اتفاق و جلوگیری از توسعه و گسترش سریع حریق هست .اتفاقات پس از «زلزله ۶ ریشتری» در تهران
اتفاقات پس از «زلزله ۶ ریشتری» در تهران
مدیریت شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد : ولی در شهر تهران با مشکلاتی مانند ترافیک , معابر تنگ و بافتهای فرسوده مواجه هستیم که این عمل را برای آتشنشان مشقت بار میکند ; بافتهای فرسوده خود ساختمانهای غیرایمن و ریزدانه میباشند و در صورت آتش توسعه حریق دراین بافتها سرعت بالا صورت می گیرد .
چمران بابیان این که مسیر دسترسی به بافتهای فرسوده به خاطر تنگ بودن معابر عمل ایمنی را سخت نموده است , اعلام کرد : این حادثه تنها در زمینه ی آتشنشانی نیست , بخش بخش اعظم شهر تهران با اصول شهرسازی ساخته نشده و در چنین شرایطی کار اطفای حریق و ایمنی بسیار سخت است ; درصورتی که در تهران خدای ناکرده زلزله فراتر از ۶ ریشتر روی دهد , اتفاقات بعداز آن قابل تصور نیست
او افزود : ساختمانهای بلندمرتبه , معابر تنگ و باریک و گسلهای فراوان زمینلرزه و نداشتن تجهیزات کافی فعالیت آتشنشانان و اطفای آتش را مشقت بار نموده است ; در ساختمانهای بلندمرتبه امروزه دربارهی اطفای حریق فقط نردهبانهای آتشنشانی مطرح نیست و نسبت به عمق و درون ساختمان هم می بایست این ساختمانها به وسایل ایمنی هوشمند مجهز شوند .
رئیس شورای اسلامی شهر تهران بابیان اینکه در آتشنشانی به دنبال لوکسگرایی نیستیم , تصریح کرد : در آتشنشانی دنبال وسایل کارآمد هستیم که بتوانیم با استفاده از تخصصهای بهروز به نیت خود برسیم .
چمران ادامه اعطا کرد : بحث دیگری به ویژه در شهر تهران کمتر به آن دقت شده , مصالح ساختمانی است در ساختمانها از هر مصالحی با هر شکلی استفاده شده شده است ; این سوالها مطرح است که در ساختمان پلاسکو آیا سقفهای کاذب صحیح بود؟ مقابل آتشسوزی مقاوم بود؟ دیوارهای جداکننده از دید ایمنی صحیح بود و سیستم نگهداری اجناس به طور درست پباده سازی شده بود .
او تصریح کرد : این مساله بایستی سنجیده شود و علاوه بر این که آتشنشانی در مسیر علمی جلو برود بایستی به بقیه مساله پیشگیری از توسعه و گسترش حریق هم بپردازیم ; ساختمان پلاسکو ساختمانی بود که عالی ارزیابی , محکم و اجرا شده بود البته تعمیر و محافظت آن در حین سالیان پیشین خوب نبود .
مدیر شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به ساختمانهایی که در زمان ساخت ایمنی لازم را ندارند , خاطرنشان کرد : اضافه بنا , طبقات ساختمان از مقاومت آنان کم می نماید آیا اینگونه ساخت و ساز و به کارگیری از مصالح نا مناسب درست است؟ می بایست قبل از یاداوری آتشنشانان در پباده سازی ساختمان و تعیین مصالح نظام مهندسی گام بردارد .
چمران افزود : در شورای شهر تصویب کردیم هرگونه اضافه طبقه یا این که افزودن طبقه ساختمان تشکیلشده ممنوع است ولی این مصوبه متاسفانه در یک سیستم قضایی کنسل شد ; دیدید ساختمانی ۴ طبقه در سعادتآباد سه طبقه روی آن اضافه و به ساختمان ۷ طبقه تبدیل شد که متاسفانه ۲۵ نفر زیر ساختمان ماندند و جان سپردند ; این قدرت باید وجود داشته باشد که جلوی این اتفاقات را بگیرد نه اینکه یکسال و نیم طول بکشد که از اضافه طبقه ساختمان علاءالدین برداشته شود یا اینکه در مرکز تجاری فردوسی که از نظر ایمنی ضعیف است و می بایست تقویت شود به هزاران وسیله مستمسک شوند کهاین موردها را کنار بگذارند .
او با اشاره به عملیاتهای مختلف آتشنشانان درطول روز اعلام کرد : روزمره ۱۰۰ عملیات آتشنشانی در تهران انجام میگردد و درطول روز حادثه پلاسکو هم حدود ۱۱۰ عملیات آتشنشانی انجام شد ; آتشنشانان جان خویش را فدا کردند که سایرافراد نسوزند و امیدواریم با دور اندیشی مسئولان دیگر شاهد این حوادث در هیچ شهری نباشیم .
منبع: خبرگزاری تسنیم
مرجع اخبار نظام مهندسی و آزمون نظام مهندسی
برای مشاهده مجموعه کامل اخبار نظام مهندسی کلیک کنید.
مجموعه کامل محصولات آزمون نظام مهندسی را در اینجا ببنید.