آیا زمین لرزه‌ های کوچک می ‌تواند پیش زمینه برای وقوع زلزله‌ های بزرگ‌تر باشد؟ آیا زمین لرزه‌ های کوچک می ‌تواند پیش زمینه برای وقوع زلزله‌ های بزرگ‌تر باشد؟

آیا زمین لرزه‌ های کوچک می ‌تواند پیش زمینه برای وقوع زلزله‌ های بزرگ‌تر باشد؟

آیا زمین لرزه‌ های کوچک می ‌تواند پیش زمینه برای وقوع زلزله‌ های بزرگ‌تر باشد؟ ، گسل زلزله شمال کشور هم‌چنان فعال است و زمین لرزه بزرگ شمال کشور را تهدید می‌کند

کد خبر: 991216004 تاریخ انتشار: شنبه ۱۶ اسفند ۹۹ - ۸:۲۳ ب.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، آیا زمین لرزه‌ های کوچک می ‌تواند پیش زمینه برای وقوع زلزله‌ های بزرگ‌تر باشد؟ ، گسل زلزله شمال کشور هم‌چنان فعال است و زمین لرزه بزرگ شمال کشور را تهدید می‌کند

آیا زمین لرزه‌ های کوچک می ‌تواند پیش زمینه برای وقوع زلزله‌ های بزرگ‌تر باشد؟

آیا زمین لرزه‌ های کوچک می ‌تواند پیش زمینه برای وقوع زلزله‌ های بزرگ‌تر باشد؟
زمین لرزه بزرگ شمال کشور را تهدید می‌ کند
عضو نظام مهندسی ساختمان مازندران بیان کرد: گسل زلزله شمال کشور هم‌چنان فعال است و زمین لرزه بزرگ شمال کشور را تهدید می‌کند ….
تعداد زلزله‌های خاموش در استان مازندران زیاد شده است، زلزله ‌هایی که میزان لرزش آنها به سه ریشتر نمی‌ رسد ولی می ‌تواند هشدارهای جدی برای مردم استان مازندران و حتی دیگر نقاط کشور باشد.
در طول هفته گذشته چندین زمین لرزه نقاط مختلف استان مازندران را لرزاند که برخی از زمین لرزه‌ها به علت پایین بودن میزان لرزش مورد توجه رسانه‌ ها قرار نگرفته است و در حد و اندازه‌های کانال‌های تلگرامی اطلاع رسانی شده است.
در ارتباط با این که زمین لرزه‌های کوچک می‌تواند خطر ساز باشد و هشدار برای بروز زمین لرزه‌های بزرگ باشد و این که آیا مازندران جز استان‌ های لرزه خیز کشور است یا خیر با یکی از کارشناسان زمین شناسی در استان مازندران گفت و گوی انجام دادیم.
صحبت ‌های خودمان با محمد خوش‌تراش را در ارتباط با بحث زلزله و اینکه بروز زمین لرزه در مازندران زیاد شده است را با سئوال علت بروز زلزله در مازندران و روزهای منتهی به پایان سال شروع کردیم که پاسخ داد: حرکت گسل‌ها و پوسته‌ های زمین موجب بروز زمین لرزه می ‌گردد.
آیا زمین لرزه‌ های کوچک می ‌تواند پیش زمینه برای وقوع زلزله‌ های بزرگ‌تر باشد؟
خوش‌تراش: همه زمین‌لرزه ها می ‌تواند پیش لرزه و پس لرزه داشته باشد، احتمال اینکه پیش لرزه باشد و زلزله بزرگ‌تری هم در راه باشد احتمال وقوع آن وجود دارد، اما قطع به یقین در این ارتباط نمی ‌شود اظهار نظر کرد.
وضعیت کلی مازندران در ارتباط با بحث وقوع لرزه خیر وجود دارد؟
خوش تراش: در حوزه شمال کشور دو سه گسل بسیار بزرگ داریم، مهم‌ترین گسلی که داریم مربوط به گسل گرگان رشت است، که از رشت شروع شده و انتهای آن به مراکز شهر گرگان می‌رسد.
قدیمی‌ های گرگان در این ارتباط اطلاعات کافی دارند، مازندران از لحاظ اهمیت در بحث زمین لرزه بسیار مهم است، در مسیر زلزله‌ای قرار دارد و اگر مراجعه شود به زلزله منجیل و رودبار این موضوع اهمیت بیشتر خودش را نشان می ‌دهد.
در بحث زلزله باید تمهیدات زیادی در ارتباط با این موضوع در استان و دیگر استان ‌های شمالی کشور دیده شود، هر چه زلزله ‌های کوچک با ریشتر پایین به وقوع بپویندد به نفع زمین است و سبب تخلیه انرژی درونی زمین شده و می ‌تواند نه اینکه صدرصد زمینه تخلیه این انرژی را فراهم کند.
از چند وقته گذاشته مباحثی مطرح است در ارتباط با اینکه ساری خراب شده آب در اثر زمین لرزه است، آیا این موضوع صحت دارد؟
خوش‌تراش: طرح مطالعاتی سد رجائی که در سال پنجاه و یک تا پنجاه و دو انجام می ‌شد و فکر کنم که توسط مهندسان ژاپنی انجام می ‌شد، بنده این موضوع را توسط یکی از دوستان شنیدم که پدرش کارمند آب و منطقه‌ای بود و می ‌گفت این اظهارات توسط مهندسان مطرح شده است.
این اظهارات از آن موقع مطرح بود و در سال‌ های اخیر چندان مورد توجه قرار نگرفته است، البته دعا می‌کنیم که اینطور نباشد.
آیا سد شهید رجایی در نقطه گسل زلزله قرار دارد؟
خوش تراش: اگر بخواهیم بحث گسل را مطرح کنیم، مسیر این گسل درست از منطقه بالادست ساری عبور می‌کند و در مسیر منطقه پهنه کلا قرار دارد، احتمال اینکه این سد بشکند به علت جانمائی مناسب و طراحی خیلی ضعیف است.
بحث زلزله از گیلان تا گلستان به لحاظ کارشناسی مورد تایید است و سوابقی هم در این ارتباط وجود دارد، منتظر زمین لرزه بسیار بزرگ در شمال کشور باید باشیم.
نقشه گسل زلزله در مازندران و یا شمال کشور تهیه شده است؟
خوش تراش: در بحث زمین شناسی ۳ گسلی که مبین وقوع زلزله است تهیه شده است و مازندران هم جز مناطق زلزله خیز است، بعد از نقشه گسل بحث ریزپهنه بندی است که برای شهرهای استان در حال انجام است، ساری شروع به کار شده است، در سایت زمین شناشی موجود است.
زیر ساخت ‌های مازندران در مواجه با زلزله چه طور می‌بینید؟
خوش تراش: به لحاظ عمرانی مازندرانی یکی از استان‌ های پیشرو است، همه اعضای نظام مهندسی بویژه هیئت مدیره و هیئت رئیسه تلاش شان این بوده است که بحث مقاوم سازی و مقابله با زلزله را نهادینه کنند.
احداث ساختمان ‌های مقاوم در برابر زلزله از مواردی است که جز دغدغه اعضای نظام مهندسی ساختمان مازندران بوده است و این رویه هم‌چنان ادامه دارد،دغدغه همه همکاران ایجاد ساختمان ایمن است.
آیا بیمارستان امام (ره) ساری در برابر زلزله ایمن است؟
خوش‌تراش: بحث ایمن بودن ساختمان ‌ها به ویژه بیمارستان‌ ها پس از زمین لرزه منجیل و رودبار مورد توجه قرار گرفته است، آئین نامه‌های سازه ساخته شده در زلزله به ویرایش چهارم رسیده است، اگر برگردیم شاید خیلی از ساختمان‌ ها با ویرایش اول آیئن نامه ۲۸۰۰ کار شدند، الان آئین نامه ۲۸۰۰ به ویرایش چهارم رسیده است، پس از زلرله‌ ها این زلزله‌ها و حوادث طبیعی به روز می‌شوند، ممکن است بعضی از آیتم‌ های آئین نامه را ساختمان ‌های که در گذشته ساخته شده‌اند را نداشته باشند ولی نمی ‌توانیم بگوئیم که ایمن نیستند، همه سازه‌های که قرار است پس از وقوع زلزله به مردم خدمت رسانی کنند از زمان احداث حساسیت‌ های لازم بر روی آنها وجود داشت.
حتی ساختمان‌ های که قبل از تشکیل نظام مهندسی در کشور ساخته شده باشد؟
خوش‌تراش: بحث نظام مهندسی بحث نظارت و اجرایی است، در اسکلت فلز آئین نامه آمریکا و آلمان مشکلی نداشتند و اصلا اینطور نیست که در گذشته چون ساخته شدند ایمن نیستند، حساسیت در ارتباط با ایمن سازی مراکز درمانی از گذشته وجود داشته و در حال حاضر براساس آئین نامه‌ها ساخت وساز مراکز درمانی ایجاد می ‌گردد.
منبع: تاسیسات آنلاین

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۱۶ اسفند ۹۹
909 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0