سهمی برای معلولان از فضاهای شهری سجاد مرشدی

سهمی برای معلولان از فضاهای شهری

یک مسئول در سازمان نظام‌ مهندسی ساختمان زنجان به رعایت ضوابط و مقررات معماری و شهرسازی برای معلولان جسمی – حرکتی در ساختمان ‌های عمومی تأکید کرد.

کد خبر: 971001002 تاریخ انتشار: شنبه ۱ دی ۹۷ - ۱۱:۲۹ ق.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز _ مرجع اخبار نظام مهندسی کشور،یک مسئول در سازمان نظام‌ مهندسی ساختمان زنجان به رعایت ضوابط و مقررات معماری و شهرسازی برای معلولان جسمی – حرکتی در ساختمان ‌های عمومی تأکید کرد.

سهمی برای معلولان از فضاهای شهری

سهمی برای معلولان از فضاهای شهری

سهمی برای معلولان  از فضاهای شهری

دسترسی عادلانه همه افراد جامعه به خدمات شهری، موضوع تازه‌ای نیست ولی هنوز هم رعایت نکردن برخی ضوابط معماری و شهرسازی در مکان‌ های عمومی، امکان بهره‌مندی از همه فضاها را از برخی اقشار جامعه، از جمله معلولان سلب کرده است.

طبق ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد معلول جسمی – حرکتی همه طرح ‌های آتی و در دست تهیه شهرسازی، شهرک ‌سازی و مجتمع‌ های مسکونی و ساختمانی سراسر کشور اعم از این که توسط دستگاه‌ های دولتی و وابسته به دولت و شهرداری ‌ها و یا بخش خصوصی تهیه گردد، رعایت ضوابط موضوع فصل اول مجموعه پیوست که شامل ضوابط برنامه‌ ریزی و طراحی برای تسهیل حرکت معلولان در سطح شهر است، الزامی بوده و همه مراجع مسئول تهیه بررسی و تصویب و اجرای طرح ‌های توسعه شهری، شهرک‌سازی و مجتمع‌ های ساختمانی و مسکونی موظفند در مراحل مختلف تصویب و صدور پروانه و نظارت، ضوابط مذکور را رعایت کنند.

نماینده سازمان نظام‌ مهندسی ساختمان در کمیته مناسب ‌سازی شهرستان زنجان، گفت:

طبق قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، همه وزارتخانه‌ها، موسسات، شرکت‌ های دولتی و نهادهای عمومی موظفند شرایطی را فراهم کنند تا معلولان نیز مانند سایر افراد جامعه از امکانات و خدمات شهری بهره‌مند گردند.

سجاد مرشدی،:

نصب تابلوهای راهنمای ورودی به ساختمان و خط‌کشی مسیر معلولان، اصلاح مسیر، رمپ و درب ‌های ورودی، اصلاح و تکمیل سرویس بهداشتی ویژه معلولان، ایجاد رمپ ورودی سالن اجتماعات، نصب شاسی بریل ‌دار و سیستم گویا در آسانسور را از موارد مهم برای مناسب ‌سازی در مکان ‌های عمومی برشمرد و افزود: این موارد در ساختمان سازمان نظام‌مهندسی رعایت شده تا معلولان بتوانند وارد ساختمان شده و در همه طبقات، سالن همایش، اتاق نشست ها، سرویس بهداشتی و پارکینگ تردد داشته باشند.

سهمی برای معلولان از فضاهای شهری

وی یاد آور شد: پیگیری و تصویب اجباری شدن گذراندن دوره آموزشی ضوابط و مقررات مناسب‌سازی ساختمان برای معلولان جسمی و حرکتی در هیئت ۴ نفره استان برای مهندسان جدیدالورود و نیز الزام گنجاندن دوره فوق در دوره‌ های لازم جهت ارتقای پایه مهندسان با سابقه در دوره هیئت مدیره هفتم سازمان انجام گرفته و دوره‌ های مشترکی نیز با مشارکت اداره‌ کل راه و شهرسازی و نیز سازمان بهزیستی و جامعه معلولان استان برگزار گردیده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: جهت نهادینه کردن الزامات مناسب‌سازی، چک‌لیست‌های طراحی مربوطه به کلیه دفاتر مهندسی استان ابلاغ گردیده و طراحان می‌بایست این الزامات را در نقشه‌ های ساختمان ‌های عمومی لحاظ کنند.
منبع: ایسنا

مشاهده منابع آزمون نظام مهندسی

منابع آزمون نظام مهندسی شهرسازی

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۱ دی ۹۷
734 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0