مخالفت کمیسیون عمران مجلس با انتقال نظارت بر نظام مهندسی ساختمان به سازمان برنامه
سید احسن علوی با تأکید بر این واقعیت که اعتبارات وزارت راه و شهرسازی خیلی کم است، بیان کرد: وزارت راه و شهرسازی برای انجام مأموریت های خود سالانه به صد و هفتاد و چهار هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد درحالی که فقط پنج هزار میلیارد تومان تخصیص داده می شود.
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز _ مرجع اخبار نظام مهندسی کشور،سید احسن علوی با تأکید بر این واقعیت که اعتبارات وزارت راه و شهرسازی خیلی کم است، بیان کرد: وزارت راه و شهرسازی برای انجام مأموریت های خود سالانه به صد و هفتاد و چهار هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد درحالی که فقط پنج هزار میلیارد تومان تخصیص داده می شود.
مخالفت کمیسیون عمران مجلس با انتقال نظارت بر نظام مهندسی ساختمان به سازمان برنامه/ اعتبار وزارتخانه عظیم راه و شهرسازی خیلی اندک است
وی با عنوان این که باید توجه کرد که وزارت راه و شهرسازی یک وزارتخانه عظیم با اعتبارات اندک است، افزود: واقعیت اینست که باید درزمینهٔ اعتبارات به این وزارت خانه کمک گردد زیرا علت افزون شدن انتقادات همین مسئله است و این مسئله علتی است تا نمایندگان مجلس برای اصلاح شرایط موجود از وزارت راه و شهرسازی درخواست های زیادی داشته باشند.
علوی با تأکید بر این که اعتبارات عمرانی وزارت راه و شهرسازی جوابگوی میزان درخواست های نمایندگان نیست، گفت: وزارت راه و شهرسازی اعتبارات کافی برای مشکلات و مأموریت های محوله ندارد زیرا اگر بخواهد تمام مسائل را رفع کند باید سالانه صد و هفتاد و چهار هزار میلیارد تومان برای آن اعتبارات در نظر گرفته شود با این حال فقط پنج هزار میلیارد تومان در سال به آن اختصاص داده می شود.
نمایندە سنندج، دیوان درە و کامیاران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هیچ وزیری با این کمبود میزان اعتبارات توانایی اداره پروژه های بزرگ عمرانی را نخواهد داشت.
علوی با اشاره به این که به هر صورت باید سعی کرد تا نوسازی ناوگان هوایی ادامه یابد، گفت: علاوه بر بحث هوایی، خطوط ریلی نیز طبق قانون برنامه ششم سالی ۱۵۰۰ کیلومتر باید افزایش یابد تا انتقال بار و مسافر از طریق ریل و هوایی انجام گردد که متأسفانه بخاطر کمبود اعتبارات این نوسازی و ساخت ریل با مشکل روبرو شدهاند.
وی با عنوان این که مسائل مربوط به تأمین مسکن، مسکن مهر و مسکن حمایتی مورد نیاز امروز جامعه خصوصاً اقشار کمدرآمد است، خاطر نشان کرد: علاوه بر مشکلاتی که در بالا عنوان شد مسائلی مانند مشکلات بانکی و مشکلات دولت به آن افزوده شده و آن ها نیز کمک شایانی به این وزارتخانه نکردند درنتیجه با بی انصافی تمام، همه تقصیر ها بر گردن وزارت راه انداخته شده است.
علوی در مورد اقدامات ضد فساد و شفافیت زایی وزیر راه و شهرسازی در مورد نظام مهندسی ساختمان نیز ادامه داد: بنده به شفافیت در هر سازمان و نهادی اعتقاد داشته و قانون مداری و مسئولیتپذیری باید سرلوحه همه مسئولین باشد هم چنین باید سعی کرد تا همه امور کشور شفاف شوند و این قاعده در باره سیاست های وزارتخانه راه و شهرسازی نیز صدق می کند و وظیفه دکتر آخوندی بوده است که در این مسئله با دیدن انحراف و خطایی با آن برخورد کند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: علاوه بر وزیر راه و شهرسازی دیگر وزرا نیز به طور عام باید با فسادهای مجموعه های زیر نظرشان برخورد کنند زیرا اگر جامعه حال حاضر ما درگیر مشکلات است بخاطر فسادی است که آن را در برگرفته است به این خاطر که فساد مانند موریانه است و باید این موریانه از بین برود.
مخالفت با انتقال نظارت بر نظام مهندسی ساختمان به سازمان برنامه
وی نهایتاً در پاسخ به این پرسش که نظر شما در باره این که در کمیسیون عمران مطرح می شود که باید نظارت وزارت راه و شهرسازی از نظام مهندسی ساختمان برداشته شده و به سازمان برنامه و بودجه سپرده شود چیست؟ خاطر نشان کرد: قانونی در کمیسیون عمران در حال بررسی است تا نظام اجرایی و سازمان نظام مهندسی با یک دیگر هماهنگتر فعالیت کنند و با یک دیگر پیوند داشته باشند با این حال نباید این قانون به گونهای تفسیر شود که سازمان نظاممهندسی که یک دستگاه عمومی و خصولتی است زیر نظر یک دستگاه حاکمیتی قرار گیرد زیرا این دو مجموعه زیر یک چتر قرار نمی گیرند با این حال هر دو باید به یک دیگر نزدیکتر شده و هماهنگی های ما بین آن ها افزایش یابد ولی صحبت از این که نظاممهندسی برود زیر نظر سازمان برنامه بودجه مورد موافقت بسیاری از اعضای کمیسیون عمران نیست و در این زمینه خلط مسئولیت شده است.
منبع : پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی
مشاهده منابع آزمون نظام مهندسی
پاسخ تشریحی آزمون نظام مهندسی معماری
لیست نظرات